Primăvară în Restaurantul Tău cu TapTasty

Primăvara este chiar la ușă! Știm că acest sezon aduce viață și reîmprospătează totul – inclusiv restaurantul. Da, da, restaurantul! Vremea se încălzește și mulți preferă să iasă la o plimbare care, de ce nu, se poate termina cu un popas într-un bistro sau restaurant drăguț.

Cum poți aduce primăvara în restaurantul tău cu TapTasty? Continuă să citești acest articol și descoperă 5 metode simple prin care poți face acest lucru.

1. Un alt meniu pentru restaurantul tău

Dacă iarna venea la pachet cu aroma ciocolatei calde, primăvara poate veni cu un fresh proaspăt de mango, papaya, căpșuni sau afine, mai ales că acestea sunt fructele sezonului. Aromele de primăvară trebuie să se regăsească neapărat în meniul tău principal. Așadar, alege să răspândești dulceața gusturilor tropicale în niște freshuri naturale. 

Clienții tăi nu vor putea rămâne indiferenți dacă le servești și într-un ambient plăcut. O muzică vie pe fundal, o tavă de porțelan, un pahar de cristal RCR și o față de masă în nuanță pastelată și voilà  – ai adus primăvara în restaurantul tău.

restaurantul tău

Desigur, niște combinații noi de salate sau meniuri îți pot garanta succesul. O mâncare bună aduce o stare mai bună. Dacă totuși nu ești pregătit pentru o revizuire a meniului, poți regândi puțin aspectul acestuia, folosindu-te de baza pe care o ai deja. Schimbă percepția clientului, evidențiindu-ți într-un alt mod listele de bucate deja existente. Un top 5 al celor mai alese mâncăruri ar putea avea rezultate chiar pozitive. 

HINT: Dacă vrei să îți actualizezi meniul fără alte costuri suplimentare, meniul digital este soluția. Cu TapTasty poți să intri în posesia unui meniu digital COMPLET GRATUIT.

Mai multe despre meniul digital aici.

2. Planificarea unor evenimente cu tematică de primăvară

Zilele însorite și călduroase sunt perfecte pentru a organiza fie o degustare de vin sau bere, o seară de muzică live, fie o cină selectă pentru clienții fideli. Nu există o modalitate mai potrivită pentru a-ți promova noul aspect al restaurantului și mâncarea acestuia. 

Dacă îți propui să faci acest lucru, atunci asigură-te că evenimentul este bine gândit și că ții cont de: 

  • scopul acestuia; 
  • bugetul alocat; 
  • publicul pe care îl țintești; 
  • stilul restaurantului tău.  

În acest mod, nu vei da greș. Și nu uita de campaniile de marketing! Creează-le în doar câțiva pași cu TapTasty și oferă reduceri exclusive, oferte limitate, produse din partea casei sau puncte de fidelitate.

3. Happy Hour cu fler de primăvară pentru restaurantul tău

Happy hour? Sună chiar bine! De ce să nu profiți de acest concept, implementându-l și în restaurantul tău. Poți pune la dispoziția clienților tăi un Mojito – băutura perfectă pentru o seară călduroasă – și să îl oferi la preț redus în timpul Happy Hour. 

Totodată, răcoritoarele din citrice sunt mai mult decât binevenite în această perioadă a anului. Așa că le poți oferi la preț redus atunci când clientul ajunge exact la țanc – doar e happy hour, nu-i așa? 

Dacă restaurantul tău are o aplicație mobilă personalizată cu TapTasty, atunci e perfect! Trimite-le rapid o notificare push sau un email și dă-le vestea bună că sunt așteptați la un Happy Hour cu fler de primăvară.

4. Redecorează spațiul de afară

Dacă tot s-a terminat iarna, este ideal să existe în exterior un loc special amenajat, desigur, dacă acest lucru este posibil. 

Șterge praful de pe mesele de afară și adu totul la viață. Investește în niște aranjamente florale, redecorează întreg spațiul în spiritul primăverii. De asemenea, instalațiile profesionale de iluminat exterior pot crea o atmosferă distinctă, caldă și primitoare.

Cu siguranță, clienții vor fi atrași către restaurantul tău. Un loc plin de culoare nu are cum să treacă neobservat. 

restaurantul tău

Totodată, chiar și lucrurile mărunte precum deschiderea unei ferestre, florile proaspete, farfuriile colorate pot contribui la crearea unei atmosfere primăvăratice. Fără doar și poate, decorul este esențial pentru că el contribuie la unicitatea restaurantului. 

În deosebi, te poți folosi de Social Media pentru a-ți promova restaurantul. Clienții caută acele decoruri aparte.

HINT: Dacă restaurantul tău are și un spațiu exterior, o terasă, pentru a te asigura că gestionezi bine comenzile este indicat să implementezi comanda la masă. De ce? Pentru ca nu cumva clienții să aștepte mult și bine până când un ospătar îi observă și vine să le preia comanda.

Cu comanda la masă eviți această situație neplăcută. Simplu și rapid, clientul se așează, scanează meniul digital și poate să își plaseze comanda chiar el, fără a mai fi nevoie de intervenția ospătarului. Comanda poate fi lăsată deschisă în cazul în care clientul mai dorește să comande și altceva, iar la final se poate achita.

Mai multe informații despre comanda la masă aici.

5. Rularea promoțiilor digitale

Nu în ultimul rând, rularea unor promoții digitale poate da un adevărat boost clientelei restaurantului tău. Prin crearea unui buletin informativ poți prezenta tot ceea ce trebuie. 

Listează evenimentele de primăvară pe care ți le propui să le organizezi, atașează câteva imagini cu noul aspect al restaurantului și trimite o ofertă exclusivă. Campaniile de marketing și fidelizare clienți te scot la liman de fiecare dată, aducându-ți acel plus în fiecare domeniu de care ai nevoie. 

De exemplu, poți crea o ofertă promoțională prin care dacă un client cumpără produsul X (care este mai scump) primește la jumătate produsul Y (care se vinde cel mai bine). Așa îți încurajezi clienții să cumpere și ce nu se vinde foarte repede.

Când vine vorba de promoții digitale, poți fii cât de creativ dorești.

Pe scurt

Instaurează primăvara cu creativitate în restaurantul tău, urmărind cele 5 aspecte de mai sus. Noi îți stăm la dispoziție pentru implementarea soluțiilor digitale de care ai nevoie.

Contactează-ne și vezi cum visul unui restaurant de succes se transformă în realitate!

TapTasty Author