Tendințele Restaurantelor în 2022

Industria restaurantelor va face pași mari în 2022. Cele mai populare tendințe din restaurante arată că proprietarii găsesc modalități inovatoare de a îmbunătăți experiențele.

Preferințele consumatorilor și condițiile economice indică principalele tendințe și strategii de restaurant care rămân. Fie că este vorba de adoptarea unor strategii de plată fără contact sau implementarea comenzilor online, restaurantele se adaptează în mod constant la cele mai noi tendințe. Toate acestea pentru a găsi modalități creative de a construi relații semnificative cu personalul și clienții lor.

Comandă și livrare fără contact 

comanda online

De la restaurantele de lux la cele de tip fast-food, tehnologiile noi pot fi investiții cheie în 2022. Restaurantele caută modalități de a îmbunătăți experiența clienților, răspunzând în același timp așteptărilor în continuă evoluție. Opțiunile plată fără contact, sau meniurile digitale cu coduri QR vor deveni mai frecvente în 2022.

Lipsa forței de muncă

O tendință majoră a restaurantelor pentru 2022 este că tehnologia îi ajută pe proprietari să navigheze în lipsa forței de muncă. Aproape trei din patru afaceri de restaurant spun că se confruntă cu o lipsă de forță de muncă, iar 22% spun că lipsa este semnificativă. Iar 28% spun că mai mult de unul din patru dintre posturile lor deschise sunt în prezent neocupate. 

Deci, care este soluția dacă nu se găsesc suficienți lucrători? 

Tehnologia pentru restaurante care îi poate ajuta pe manageri și proprietari să fie mai eficienți.

Proprietarii de restaurante explorează soluții care ajută echipa să rămână productivă prin accelerarea timpului necesar pentru îndeplinirea sarcinilor manuale. Aproape două din trei restaurante spun că automatizarea comenzilor online la restaurant și prin intermediul aplicațiilor de livrare ar ajuta la umplerea golurilor atunci când nu sunt la capacitate maximă de personal. Puțin peste jumătate spun că automatizarea plăților clienților ar ajuta la umplerea golurilor. Iar 46% spun același lucru pentru automatizarea comunicării cu clienții.

Automatizarea bucătăriei

Pe măsură ce multe restaurante se implică în plățile, ofertele și canalele fără contact, eficientizarea operațiunilor din bucătărie poate ajuta la furnizarea eficientă a unei experiențe consistente pentru clienți.

Mulți restauranți investesc în tehnologia digitală pentru a îmbunătăți procesele din spatele casei. 36% dintre proprietari și manageri și-au modernizat tehnologia de afaceri. Bucătăriile eficientizate pot însemna o mai bună eficiență pe toate canalele. Oferindu-le managerilor și proprietarilor încrederea și libertatea de a testa noi concepte de restaurant. 

Un restaurant din SUA deja a implementat complet ajutorul roboților în procedura lor de zi cu zi.

Comenzi direct de la restaurant

Tot mai mulți restauranți doresc să preia controlul comenzilor și livrărilor online în 2022 și să reducă dependența de terți. În SUA deja 49% dintre restaurante deja au devenit independente,  spunând că vor continua să ofere livrarea de mâncare direct prin restaurantul lor.

Motivul este simplu: Aceștia doresc să controleze experiența de la un capăt la altul a restaurantului.

ordering from restaurant

De asemenea, consumatorii doresc să scape de intermediari. 68% dintre ei spunând că preferă să folosească site-ul sau aplicația proprie a unui restaurant pentru livrarea de mâncare, în locul unei aplicații terțe. Principalul lor motiv pentru a face acest lucru este acela de a sprijini direct restaurantul.

Chiar și restauranții care nu sunt pregătiți să încerce noi verticale, cum ar fi comerțul cu amănuntul, își schimbă identitatea, începând prin a face permanente serviciile și produsele inspirate de pandemie. Trei din patru proprietari de restaurante spun că noile strategii stimulate de COVID-19 sunt aici pentru a rămâne. 44% dintre ei continuând să ofere abonamente și 37% vânzând kituri de mese sau cocktailuri, iar 27% investind în degustări virtuale în 2022.

Pentru a profita la maximum de aceste inițiative, restaurantele se concentrează, de asemenea, pe campanii de marketing și fidelizare clienților prin recompensarea loialității. Programele de loialitate bine planificate pot oferi informații profunde despre nevoile și preferințele clienților, ajutând afacerile din domeniul alimentar să îmbunătățească satisfacția clienților. Acesta este motivul pentru care 41% dintre restaurați au adăugat sau au îmbunătățit programele de fidelizare a clienților și stimulentele în ultimul an.

Prin oferirea unor servicii reînnoite în mod creativ și prin investiții în inițiative noi, proprietarii pot oferi experiențe deosebite în restaurante. Indiferent dacă oamenii iau masa în restaurant sau la pachet, contribuind astfel la creșterea retenției și a vânzărilor.

Dacă sunteți interesat să vă faceți propria cerere, nu ezitați să ne contactați.

TapTasty Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.