Cum să Livrezi Mâncarea mai Repede Clienților?

Succesul restaurantului tău depinde de cât de repede livrezi mâncarea clienților, fie că aceștia se află în locație sau nu. Cu cât durează mai puțin timp pentru fiecare tranzacție, cu atât vei putea să onorezi mai multe comenzi în timpul orelor de funcționare. Servindu-i rapid, crești gradul de satisfacție al clienților, deoarece nu mai trebuie să aștepte atât de mult, mai ales atunci când sunt înfometați.

Să aruncăm o privire la 5 strategii prin care poți accelera procesul de livrare.

5 Strategii pentru o livrare mai rapidă

Există cinci strategii testate pe care le poți utiliza pentru a accelera livrarea, iar un sistem de optimizare a traseelor este arma secretă a restaurantului tău pentru a le executa pe toate cu succes.

Driver App TapTasty a fost conceput pentru a automatiza și genera ruta cea mai optimă prin Google Maps pentru livrator.

1. Optimizarea rutelor de livrare

Dacă dorești să accelerezi procesul de livrare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să optimizezi rutele. Optimizarea rutelor de livrare înseamnă selectarea celor mai rapide rute posibile.

Este dificil să găsești acele rute optime dacă te bazezi pe calcule manuale. Dacă ai o flotă cu mai mult de 5 vehicule sau dacă trebuie să livrezi zeci de comenzi pe zi, optimizarea rutelor devine aproape imposibilă, necesitând multe ore de lucru. Aici intervine Driver App TapTasty, sistemul de optimizare a rutelor.

Driver App TapTasty generează automat cele mai eficiente rute, majoritatea restaurantelor reușind să atingă un record de livrare. Ba mai mult, folosind sistemul TapTasty, întreaga ta echipă își poate face treaba mai repede și mai eficient – livratorii, managerii, personalul.

2. Planifică din timp

Planificarea și programarea în avans sunt esențiale dacă dorești să eficientizezi termenele de livrare, deoarece cu cât totul se planifică din timp, cu atât execuția va fi mai bună.

Programarea șoferilor cu mai mult timp înainte creează, de asemenea, un mediu de lucru mai productiv. Șoferii care își cunosc programul cu o lună înainte au timp să găsească acoperire sau să solicite un schimb de tură, astfel încât să poată fi acasă pentru evenimente familiale importante.

Promovând un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată, vei avea parte de angajați mai implicați și productivi la locul de muncă – ceea ce înseamnă rate de livrare la timp mai mari și venituri sporite.

3. Capacitatea de adaptare

Planificarea în avans este importantă, dar la fel este și capacitatea de adaptare a planului atunci când apar provocări neașteptate. Fiecare comandă poate întâmpina câteva surprize pe traseu: ambuteiaj, accidente, pană la roată și așa mai departe.

Pentru ca micile probleme să nu se transforme în ore întregi de întârzieri, sistemul TapTasty te ajută să-ți informezi clienții prin notificările push.

Driver App Tasty îți permite, de asemenea, să oferi clienților tăi un sistem de urmărire în timp real. Astfel, clienții restaurantului tău primesc actualizări în timp real. Notificările transmit exact când va ajunge comanda.

Urmărirea comenzii în timp real minimizează nemulțumirile clienților și crește gradul de satisfacție al acestora, fără a le da muncă suplimentară angajaților și fără a încetini fluxul de lucru.

4. Stabilește prioritățile în mod corespunzător

Pentru a te a asigura că fiecare comandă este onorată la timp, stabilirea priorităților și opririlor este esențială.

De exemplu, dacă un client face o comandă cu livrare urgentă și locația se află la 10 kilometri distanță, iar în drum mai există încă alte trei comenzi cu livrare standard, este logic ca livratorul să se oprească și să lase mai întâi acele comenzi.

5. Adresă de livrare corectă și comunicare cu clienții

O mulțime de comenzi ajung să nu fie onorate la timp nu pentru că pregătirea durează mult, ci din cauza faptului că datele furnizate de client sunt incomplete.

Este normal ca livratorii să întâmpine dificultăți în a ajunge la o anumită adresă, pentru că nu au de unde să știe toate străzile orașului. Acesta este un obstacol care poate fi gestionat cu ușurință printr-o comunicare adecvată cu clienții.

Driver App TapTasty pune la dispoziția livratorilor toate informațiile necesare cu privire la adresă și datele de contact ale clientului, astfel încât să poată ajunge la timp la adresa corectă.

Pe scurt

Utilizând informații din datele de livrare, poți optimiza continuu operațiunile pentru a accelera livrările până la eficiența maximă, fără a compromite calitatea sau experiența clienților.

Serviciul TapTasty integrează comenzile online într-un panou de administrare care îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți optimiza procesul de livrare și nu numai. Astfel, nu mai trebuie să pierzi timp culegând date de la mai mulți parteneri de livrare.

Contactează-ne cu încredere și află mai multe despre Driver App și întregul servici TapTasty.

TapTasty Author