Cum să-ți Accelerezi Rulajul la Masă?

Cu cât mesele din restaurantul tău sunt ocupate mai mult timp, cu atât mai mari sunt veniturile. În calitate de proprietar de restaurant sau manager, trebuie să te asiguri că toate mesele tale sunt folosite la potențialul lor maxim. Acesta este motivul pentru care rulajul la masă este un indicator atât de important pentru succesul restaurantului.

Totuși, oare este mai bine ca ospătarii să se grăbească să scoată cât mai repede clienții din restaurant pentru a goli masa pentru următorii sau să nu se grăbească și să le ofere clienților o experiență bună?

Aici intervine echilibrul. Este important să găsești combinația perfectă între a accelera rulajul la masă și a oferi o experiență bună clienților. Procedând astfel, te vei asigura că personalul tău este capabil să servească cât mai mulți clienți fără a afecta negativ satisfacția lor. Așa, toți sunt în câștig.

Cu toate acestea, găsirea echilibrului nu este deloc simplă și se reduce la eficiența operațiunilor restaurantului tău în general – începând de la procesele din bucătărie, până la ultima sarcină de lucru, aceea de a da nota de plată. Orice ineficiență în operațiuni va crea un blocaj care, în cele din urmă, va duce la rate mai mici de rotație a meselor. 

Să aruncăm o privire la câteva metode încercate și testate care pot fi folosite pentru a îmbunătăți rata de rotație a meselor din restaurantul tău prin maximizarea eficienței generale a restaurantului, fără a afecta satisfacția clienților.

1. Instruiește-ți personalul

Atunci când toți membrii echipei restaurantului tău sunt bine pregătiți și cunosc procedurile, toate operațiunile se simplifică automat. Instruirea în restaurante asigură faptul că toată lumea este pe aceeași lungime de undă, ceea ce elimină confuzia și posibilitatea de a comite erori.

Făcându-ți timp pentru a-ți instrui angajații în mod corespunzător, investești în longevitatea restaurantului tău. Merită să îți acorzi timpul necesar pentru a-ți instrui angajații, deoarece este o modalitate sigură de a garanta că restaurantul tău oferă clienților cea mai bună experiență culinară posibilă și astfel rata de rotație se îmbunătățește concomitent cu satisfacția clienților.

2. Simplifică operațiunile din bucătărie

În timp ce ospătarii sunt cei care se ocupă de clienți, cei din bucătărie joacă un rol la fel de important în îmbunătățirea eficienței. Asigură-te că toate rolurile și procesele din bucătărie sunt clar definite, astfel încât mâncarea să fie pregătită cât mai repede posibil.

Dacă indicațiile cu privire la cine ce face nu sunt clare, acestea vor duce la întârzieri și blocaje în bucătărie, la o servire mai lentă și, în cele din urmă, la o rată mai mică de rotație a meselor.

3. Păstrează meniul simplu

Dacă meniul tău conține o mulțime de feluri de mâncare complicate la care clienții sunt nevoiți să ceară explicații chelnerilor sau are atât de multe opțiuni încât clienților le ia mult timp să se hotărască asupra comenzii, acest lucru va afecta rata de rotație.

Păstrează-ți meniul simplu și încearcă să adaugi descrieri și imagini acolo unde este posibil pentru a reduce nevoia de explicații suplimentare. Acest lucru va economisi atât timpul clientului, cât și pe cel al chelnerului.

4. Servește-ți clienții rapid

Stabilește o regula de un minut, adică chelnerii tăi trebuie să se asigure că fiecare client este abordat în decurs de un minut de la așezarea la masă.

Acest lucru nu numai că va îmbunătăți experiența clienților, dar va reduce și timpul lor de servire. Dacă ai oameni care așteaptă să fie serviți la mese, atât experiența clienților, cât și rata de rotație au de suferit.

5. Folosește-te de tehnologie

Folosirea tehnologiei, cum ar fi ospătarul digital, poate juca un rol important în îmbunătățirea ratei de rotație a meselor din restaurantul tău și la eficiența operațională.

Iată câteva moduri prin care ospătarul digital ajută la îmbunătățirea și accelerarea ratei de rotație a meselor din restaurantul tău:

  • Clientul nu mai trebuie să aștepte după meniul fizic. Prin intermediul camerei de la smartphone, clientul scanează codul QR care este amplasat la fiecare masă din restaurant.
  • Clientul este direcționat spre meniul digital de unde poate plasa comanda. De asemenea, i se pot prezenta ofertele disponibile prin imagini apetisante care să-l determine să cumpere.
  • La final clientul poate să-și achite comanda direct de pe telefonul său, fără să mai aștepte nota de plată din partea ospătarului. Dacă dorește, poate să lase inclusiv bacșiș.

Vrei să implementezi în restaurantul tău ospătarul digital? TapTasty îți dă o mână de ajutor. Contactează-ne cu încredere!

Pe scurt

Indiferent de tipul de restaurant pe care îl conduci, este important să acorzi atenție ratei de rotație a meselor, întrucât aceasta poate avea un impact major asupra veniturilor generale.

În ceea ce privește îmbunătățirea ratei de rotație a meselor în restaurantul tău, poți încerca aceste metode pentru a servi un număr mai mare de clienți în același interval de timp, fără a afecta experiența clienților:

  • Instruiește-ți personalul;
  • Simplifică operațiunile din bucătărie;
  • Păstrează-ți meniul simplu;
  • Nu-ți lăsa clienții în așteptare;
  • Implementează soluții tehnologice care să-ți eficientizeze operațiunile zilnice.

Dacă ești în căutarea unui sistem de gestionare care să te ajute să îmbunătățești rezultatele restaurantului tău, aruncă o privire aici.

TapTasty Author