Beneficiile Notificărilor Push pentru Restaurante

Din când în când, în aproape toate companiile apar schimbări majore. Fie că este vorba de o actualizare a prețurilor sau a procedurilor, fie că este vorba de renunțarea la un preparat, de modificarea programului de lucru, trebuie să fii în măsură să comunici schimbările clienților tăi. Fără doar sau poate, importanța notificărilor push este de netăgăduit.  

În lumea afacerilor, comunicarea este prioritară, prin aceasta stabilindu-se o relație cu clienții. Cu atât mai mult în industria alimentară comunicarea cu clienții trebuie să fie constantă, pentru că altfel aceștia își pierd interesul față de restaurantul tău și serviciile pe care le oferă. Când se întâmplă acest lucru, cifrele de vânzări încep să scadă, ceea ce înseamnă că obținerea de noi clienți devine din ce în ce mai dificilă. 

Prin urmare, pentru a împiedica toate acestea să se întâmple, ai nevoie de un instrument prin care să fii mereu în contact cu clienții tăi și anume, notificările push. Acestea se trimit direct pe telefoanele mobile ale clienților tăi ori de câte ori apar schimbări semnificative și nu numai. 

Deși acest lucru poate să nu pară nu știu cine știe ce, ia în considerare faptul că până și puțină comunicare poate stimula semnificativ afacerea. 

Să aruncăm o privire la ce sunt notificările push, de ce să le folosești, cum să le folosești și care sunt beneficiile acestora.

Ce sunt notificările push?

Notificările push sunt mesaje pop-up care pot fi accesate prin click și care apar pe browserele utilizatorilor tăi, indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc. Acestea servesc drept un canal de comunicare rapidă care permite restaurantelor să transmită mesaje, oferte sau alte informații clienților lor. Abonații se pot afla oriunde în browser și pot primi în continuare aceste mesaje, atâta timp cât sunt online sau au browserele pornite pe dispozitivele lor.

Introdus în 2009, acest canal de marketing digital este mai nou decât majoritatea celor existente. Chiar dacă a luat un avânt semnificativ în ultimii ani, există încă un decalaj mare între implementarea strategică a acestei metode mai noi și celelalte. Totuși, specialiștii au observat că notificările push cresc vizitele repetate, retenția utilizatorilor și nivelul lor de implicare. 

De ce să utilizezi notificările push?

Cu ajutorul acestor mesaje, poți transmite clienților tăi conținut relevant și personalizat la momentul potrivit. Este excelent pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și pentru a adăuga o valoare suplimentară aplicației sau site-ului tău web.

importanța notificărilor push

Când vine vorba de beneficiile pentru restaurantul tău, poți utiliza acest canal de comunicare pentru a crește gradul de retenție al clienților, implicarea și conversiile. Notificările push sunt perfecte pentru a încuraja plasarea de comenzi.

Cum să utilizezi notificările push?

Reduceri și promoții

Poți transforma un utilizator nehotărât sau inactiv al aplicației într-un client, trimițându-i o notificare push cu un cupon. De exemplu, din panoul de control TapTasty stabilești cui să se trimită notificarea push: clienților care nu au plasat nicio comandă, clienților care nu au mai plasat demult, clienților care au comandat de suma minimă de x lei și așa mai departe.

Oferirea sistematică și constantă de reduceri și coduri promoționale va menține clientul implicat și îl va încuraja să comande prin intermediul aplicației tale mobile.

Un scurt reminder cu privire la programul de fidelitate

Dacă ai un program de fidelitate, poți utiliza notificările push pentru a anunța clienții când au acumulat suficiente puncte că pot plasa o comandă, folosindu-și punctele. Aceste mesaje îi vor încuraja să comande mai des pentru a atinge următorul prag de fidelitate.

Notificări bazate pe locație

Atunci când un utilizator își descarcă aplicația mobilă pentru restaurante, acesta poate permite aplicației să îi utilizeze locația. Acest lucru este util mai ales atunci când un client plasează o comandă cu livrare, comanda fiindu-i trimisă către cea mai apropiată locație a restaurantului tău.

Aceste informații pot fi, de asemenea, utilizate pentru a trimite notificări push mai relevante. De exemplu, poți alege să trimiți o notificare push cu un cupon de reducere ori de câte ori un client se află la o anumită distanță de restaurantul tău. De asemenea, poți utiliza aceste informații pentru a exclude clienții care se află în afara orașului, pentru a evita orice situație stânjenitoare.

Urmărirea comenzilor

Principalul motiv pentru care clienții tăi doresc să primească notificări push din aplicație este pentru a putea urmări statusul comenzii lor.

Dacă pui la dispoziție opțiunea de livrare, de exemplu, faptul că îi permiți clientului tău să știe când a fost expediată mâncarea și când se află în apropiere îi îmbunătățește experiența. Apoi, clientul știe când să meargă și să se întâlnească cu livratorul.

Recomandări personalizate

Este ceva nou în meniu? Informează-ți clienții despre acest lucru sau oferă recomandări personalizate pe baza istoricului comenzilor lor. Dacă știi că un client este vegan, poți trimite recomandări de alte feluri de mâncare vegane în loc de articole din meniu pe care nu le poate comanda. Trimite aceste recomandări în jurul orelor de masă pentru a crește șansele ca aceștia să comande de la restaurantul tău.

Un exemplu excelent este Marty, un restaurant cu mai multe locații în România. Marty creează regulat diferite campanii prin care încurajează clienții să comande de la ei. De exemplu, ultima campanie lansată se numește Half is from us – o campanie prin care clientul poate comanda o pizza prosciutto e funghi, un cheeseburger sau o porție de macaroni quattro formaggi și primește 50% reducere. Cu această strategie, ei încurajează clienții să comande de la ei.

Evenimente și ocazii speciale

Restaurantul tău își deschide o nouă locație, își lansează aplicația mobilă personalizată sau introduce un nou meniu sezonier? Informează-ți clienții cu o notificare push. Păstrează legătura cu clienții tăi și împărtășește-le noutățile.

Beneficiile notificărilor push pentru restaurante

1. Fidelizarea clienților

Știai că doar prin creșterea retenției clienților cu 5%, profiturile tale cresc cu 25% până la 95%? Aceste statistici au fost împărtășite de Forbes prin intermediul unui articol. Prin TapTasty, poți trimite notificări push clienților tăi pentru a-i determina să plaseze o comandă și să folosească mai mult aplicația mobilă personalizată a restaurantului tău. 

Uneori, utilizatorii uită pur și simplu de aplicația restaurantului tău, de aceea este important să le reamintești despre ea prin intermediul notificărilor push – acestea vor fi afișate și observate chiar dacă aplicația ta nu este lansată. O altă modalitate excelentă de a păstra utilizatorii este trimiterea de oferte și reduceri exclusive prin notificări push, acesta fiind modul în care le arăți clienților tăi că le răsplătești fidelitatea.

2. Implicare

În zilele noastre, notificările push trebuie să fie personalizate și relevante – în acest fel, ele captează mai multă atenție din partea utilizatorilor, care tind să primească spam de la diverse aplicații.

Mesajele bazate pe comportament sunt o necesitate pentru o implicare eficientă a clienților. Prin livrarea de notificări push pe baza acțiunilor unui utilizator în aplicație / pe site-ul tău, te asiguri că mesajele trimise sunt întotdeauna oportune, personalizate și relevante.

TapTasty îți permite să lansezi un lanț de notificări push care vor fi livrate unui utilizator odată ce acesta efectuează o anumită acțiune (de exemplu, să se aboneze la o anumită categorie de știri sau să adauge un produs în coșul de cumpărături).

3. Conversii

O altă modalitate excelentă de a stimula conversiile prin intermediul notificărilor push este segmentarea audienței în funcție de diverse criterii și livrarea conținutului care va avea cel mai mare impact.

De exemplu, un restaurant poate trimite notificări push în funcție de istoricul de comenzi al unui utilizator sau de categoriile de produse preferate ale acestuia. Poți identifica oportunitățile de upselling și cross-selling pentru fiecare segment și te poți orienta către clienții existenți pentru a crește numărul de achiziții repetate.

4. Colectarea cu ușurință a feedback-ului

Identificarea timpurie a greșelilor și rectificarea lor în timp util este o modalitate de a satisface și de a păstra clienții. Cu ajutorul notificărilor, vei primi ușor și rapid feedback de la clienți.

Trimiterea de notificări către clienți este o modalitate excelentă de a-i ține la curent cu ceea ce se întâmplă în afacerea ta. Nu numai că oferă comoditate și eficiență maximizată, dar arată și cât de mult efort și gândire se depune în crearea unor astfel de mesaje, făcându-i pe clienți să simtă apreciați. Prin urmare, este esențial să dezvolți un sistem de notificare excelent pentru a ține legătura cu clienții tăi.

5. Automatizarea proceselor care consumă timp

Dacă restaurantul tău este în creștere, atunci probabil că nu sunt suficiente ore în zi pentru a gestiona totul de unul singur. Notificările push îți permite să automatizezi o mare parte din ceea ce faci zilnic, în loc să pierzi timp făcând-o manual.

Acest lucru nu numai că economisește timp și bani, dar permite, de asemenea, să te concentrezi mai mult asupra dezvoltării de noi produse sau servicii. În plus, atunci când cineva permite să primească notificări push de la restaurantul tău, aceste notificări vor veni rapid, deoarece vor fi trimise direct de un program automat.

Pe scurt

În concluzie, marketingul prin notificări push creează numeroase oportunități pentru creșterea gradului de implicare, a vânzărilor și a activității utilizatorilor. Aceste mesaje pot avea o contribuție importantă la valoarea pe care aplicația și site-ul tău o prezintă utilizatorilor.

Totodată, dacă folosești notificările push în mod corespunzător, acestea pot crește loialitatea clienților și pot duce la o creștere a vânzărilor în restaurantul tău. Dacă dorești să afli mai multe despre funcțiile aplicațiilor pentru restaurante și despre modul în care acestea îți pot ajuta restaurantul să crească vânzările, nu ezita să ne scrii.

TapTasty Author