Cele Mai Bune Metode de a-ți Promova Aplicația Mobilă pentru Restaurante

În industria alimentară, timpul joacă un rol crucial, iar obiectivul principal al restaurantelor nu este doar de a asigura calitatea preparatelor, ci și de a le servi la timp clienților. Aplicația mobilă pentru restaurante a devenit un instrument puternic de promovare a mărcii restaurantului și o modalitate sigură de fidelizare a clienților.

Pe măsură ce tot mai multe restaurante își închid locația și optează exclusiv pentru servicii de livrare, întrebarea pentru mulți proprietari nu este dacă aplicația mobilă pentru restaurante oferă acel plus de care este nevoie, întrucât acest lucru este evident, ci mai degrabă cum să maximizeze beneficiile acesteia, cum să îi convingă pe clienți să-și descarce aplicația și cum să exploateze eficient toate instrumentele oferite de aplicație în vederea creșterii afacerii lor. 

Prin urmare, care sunt cele mai bune metode de a-ți promova aplicația mobilă pentru restaurante? 

1. Încurajează vizitatorii care intră pe site-ul web al restaurantului să își descarce aplicația mobilă pentru restaurante

Dacă restaurantul tău are un site web, folosește-te de acest lucru pentru a-ți informa și încuraja clienții să-și descarce aplicația. Dacă restaurantul tău nu are încă propriul site web, TapTasty îți vine în ajutor. Folosindu-se de cele mai recente limbaje de programare, de un design creativ, intuitiv și prietenos pentru utilizatori și nu în ultimul rând de strategii de marketing eficiente, site-ul web realizat de TaptTasty ajută restaurantele să devină mai vizibile pe piață.

În plus, TapTasty a dezvoltat un modul web care integrează website-ul restaurantului tău cu aplicația ta de mobil. În acest fel, oferi clienților tăi posibilitatea de accesare cross-platform. Cu alte cuvinte, persoana care are aplicația mobilă a restaurantului tău, poate accesa cu același cont modulul web al website-ului și viceversa. Totodată, toate cardurile salvate pe aplicația de mobil sunt vizibile în website, iar cardurile salvate pe website sunt disponibile pe aplicația de mobil din contul clientului tău.

Acestea fiind spuse, iată câteva modalități de a-ți prmova aplicația pe site-ul tău web:

 • Adaugă un banner în partea de sus care să evidențieze că restaurantul are o aplicație mobilă.
 • Adaugă un link către aplicația mobilă în colțul din dreapta sus al site-ului.
 • Afișează o fereastră pop-up după ce clientul plasează o comandă și evidențiază că procesul plasării comenzilor online este cât se poate de simplu prin aplicația mobilă pentru restaurante.

2. Include un pliant de promovare pentru aplicația mobilă pentru restaurante la fiecare comandă primită

Este esențial să îți promovezi aplicația mobilă în fiecare interacțiune pe care o ai cu clientul.

De fiecare dată când cineva comandă mâncare de la restaurantul tău, fie și prin intermediul diferitelor platforme de livrare, include un pliant care să evidențieze că există o aplicație mobilă personalizată a restaurantului.

De asemenea, menționează beneficiile cheie ale aplicației mobile pentru restaurante (de exemplu, comandă fără probleme, comandă în doar câțiva pași și așa mai departe).

Poți lua în considerare și crearea unui cod QR care să redirecționeze clienții spre Google Play sau AppStore, facilitându-le procesul descărcării.

3. Publicitate pe rețelele de socializare

Când vine vorba de promovarea aplicațiilor, rețelele sociale pot schimba jocul. Acestea îți permit să ajungi la persoane care au șanse mari să își descarce aplicația. Iată cum te poți folosi de rețelele sociale pentru a spori descărcările aplicației:

 • Începe prin a crea o postare care să le transmită urmăritorilor că v-ați lansat aplicația mobilă. Evidențiază avantajele cheie ale aplicației pentru a atrage utilizatorii să o descarce (de exemplu, oferte numai în aplicații).
 • Distribuie postarea pe platforme (Facebook, Instagram și Twitter).
 • Redistribuie postarea ca poveste după câteva zile. Deoarece poveștile apar în partea de sus a platformei, urmăritorii tăi sunt mai puțin probabil să le rateze. De asemenea, va acționa ca un memento pentru a descărca aplicația pentru cei care au văzut deja postarea.
 • Când postezi preparate delicioase pe rețelele sociale, adaugă un link către aplicația ta pentru Android și iOS, astfel încât utilizatorii să poată comanda articolul instantaneu.
 • Rulează reclame bazate pe locație pe Facebook și Instagram pentru a viza oamenii din zonă și a răspândi vestea despre aplicația mobilă a restaurantului.

4. Email marketing

Marketingul prin e-mail este una dintre cele mai bune modalități de a ajunge direct la clienții tăi. Informează clienții existenți că noua aplicație a restaurantului tău s-a lansat și procesul de plasare comandă este simplu și fără erori.

Odată ce ai optat pentru serviciul TapTasty în vederea dezvoltării unei aplicații mobile pentru restaurante, vei putea să îți formezi o bază de dată a clienților tăi și le vei putea trimite cu ușurință notificări push sau email cu tot ce ține de promoții, campanii, oferte de tip imagine și multe altele.

Utilizează detaliile clienților furnizate de TapTasty pentru a crea o campanie de e-mail personalizată pentru a obține mai multe descărcări. De exemplu, dacă observi un client care de obicei comandă în weekend, trimite-i un e-mail vineri seara cu un cod de reducere aplicabil pe tot parcursul weekendului. Însă, menționează că pentru a-l putea valorifica trebuie să își descarce aplicația.

Acest lucru va crește gradul de descărcare a aplicației și va converti clienții într-unii fideli.

Chiar și atunci când lansarea aplicației s-a încheiat, include linkul aplicației în subsolul e-mailului. Astfel, li se va aminti indirect clienților că dacă nu și-au descărcat încă aplicația, e timpul să o facă. Pe de altă parte, clienții noi vor fi la rândul lor informați că restaurantul tău deține o aplicație mobilă personalizată.

5. Optimizarea App Store pentru aplicația mobilă pentru restaurante

Toate sfaturile menționate anterior au subliniat modul în care se poate promova o aplicație mobilă pentru restaurante pe diferite platforme, Însă, acest punct ilustrează modul în care poți obține mai multe descărcări din magazinul de aplicații.

ASO (App Store Optimization) se referă la optimizarea aplicației pentru a-ți crește clasamentul în magazinele de aplicații. Este cât se poate de vital ca brandul tău să fie vizibil pentru clienți, iar atunci când clienții văd aplicația în partea de sus a paginii, vor fi mult mai motivați să o descarce decât dacă o găsesc după 10-15 rezultate de căutare.

Hai mai bine să aruncăm o privire la câteva sfaturi care să te ajute la ASO:

 • Realizează un research al cuvintelor cheie înainte de a nota sloganul și descrierea aplicației. În mod ideal, cuvântul cheie ar trebui să includă „cel mai bun/cea mai bună + bucătăria principală + locația”. De exemplu, „Cea mai bună mâncare japoneză din Cluj”.
 • Evidențiază serviciile de livrare (livrare la domiciliu, ridicare comandă, mănâncă în locație etc.). Acestea vor fi precum niște cuvinte cheie când se va face căutarea.
 • Include cuvinte cheie în descrierea scurtă a aplicației pentru a-ți crește vizibilitatea.
 • Include din nou restaurantul, bucătăria, locația și serviciile disponibile în descrierea mai lungă a aplicației.
 • Afișează câteva capturi de ecran ale aplicației (de exemplu, cum se utilizează, de la înregistrarea comenzii până la plasarea acesteia). De asemenea, se poate crea un videoclip al aplicației mobile pentru restaurante.

Pe scurt

Este de reținut faptul că un utilizator obișnuit petrece aproximativ 3 ore și 15 de minute pe telefonul mobil. Potrivit unui sondaj, 80% dintre consumatori caută restaurantele prin intermediul dispozitivelor mobile. Așadar, oricât de gustoase sunt preparatele au nevoie de prezență online.

Dacă până acum restaurantul tău nu era destul de activ pe internet, e timpul să profite de fiecare ocazie, pentru că acest lucru va crește nu doar notorietatea brandului, ci și vânzările.

Cu siguranță, cele mai bune metode de a-ți promova aplicația mobilă pentru restaurante sunt în mediul online.

TapTasty Author