Cum să îți Pregătești Restaurantul pentru 2023?

Nu este nevoie de prea multe pentru a-ți pregăti restaurantul pentru succes în 2023. Noi am adunat 9 sfaturi care te vor ajuta să pornești cu dreptul.

În primul rând, inspiră și expiră. Ai muncit din greu împreună cu echipa ta. Nebunia și entuziasmul sezonului de sărbători pot afecta chiar și pe cei mai veseli și mai plin de energie dintre noi. Așa că, la început de 2023, este un moment prielnic pentru a-ți sărbători realizările. Ia o pauză și de-abia apoi începe să faci planuri pentru anul ce-ți stă înainte.

Ianuarie poate fi exact opusul lui decembrie din toate punctele de vedere, dar e luna care dă start noului an, fiind perioada când trebuie să restabilești totul, de la obiective la diferite planuri strategice. Totodată, poate părea că va lua o grămadă de timp planificarea pe 2023, dar noi îți punem la dispoziție 9 sfaturi care îți vor face munca cu mult mai ușoară.

1. Încurajează vânzările prin comenzi online

Dacă te-ai gândit să adaugi un nou canal de venituri, acum este momentul să o faci. Clienții și personalul tău se pot obișnui rapid cu meniul digital prin cod QR sau cu comenzile online

Prin TapTasty, restaurantul tău se poate bucura de o aplicație mobilă personalizată conform brandului tău și de un panou central de gestionare a clienților, comenzilor și livrărilor. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți iei timp și să te asiguri că ai fotografii profesionale și actualizate ale articolelor din meniu și că clienții știu că pot comanda prin aplicația mobilă a restaurantului tău simplu și rapid. 

Un sistem de comenzi online pentru restaurant contribuie la creșterea vânzărilor și te ajută, totodată, să ajungi la clienți noi.

2. Dă startul unui program de fidelizare

După sezonul de sărbători, poate fi tentant să te retragi în propriul cocon, acolo unde-i cald și bine. Atrage noi clienți cu un program de fidelizare care să te ajute să te conectezi cu clienții și să-i răsplătești pentru vizitele la restaurantul tău și comenzile online. 
În plus, oferirea unui produs sau a unui aperitiv la jumătate de preț este extrem de eficientă pentru a atrage clienți. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți să-ți îmbunătățești programul de fidelizare, aruncă o privire la aici.

3. Evaluează-ți meniul

Trebuie să te gândești cum poți să faci ca meniul restaurantului tău să fie mai proaspăt, mai bun. Fie că ești motivat de dorința de a reduce costurile și de a eficientiza operațiunile din bucătărie, fie că vrei să atragi clienții cu noi concepte culinare (sau, în mod ideal, ambele), o reîmprospătare a meniului ajută mult.

Schimbarea meniului te poate ajuta și să ții pasul cu preferințele clienților. Poate dorești să incluzi în meniu și preparate vegane, vegetariene sau cocktailuri fără alcool. Oricare ar fi schimbările pe care le aduci, modificarea meniului în lunile mai liniștite îți oferă suficient timp pentru a-ți instrui personalul cu privire la noile feluri de mâncare.

Secret dezvăluit: Cu un meniu digital, actualizarea meniului are loc în timp real. Modificările se fac instant și fără costuri, iar prețurile și produsele pot fi modificare în doar câteva secunde. Dinamismul și flexibilitatea economisesc nu doar timp, ci și resurse.

4. Rulează campanii promoționale

Campaniile promoționale încurajează consumatorii să interacționeze cu restaurantul tău, ajutând inclusiv la răspândirea notorietății brandului online. 

Există diferite tipuri de campanii promoționale pe care le poți desfășura în restaurantul tău, de la campanii informative la campanii promoționale. Important e ca acestea să te plaseze în fața tuturor concurenților de pe piață, deoarece campaniile de marketing consecvente, care transmit un mesaj clar, au șanse de reușită și aduc rezultate remarcabile, cum ar fi: 

  • Volum mare de vânzări;
  • Trafic crescut;
  • Eficiență sporită;
  • Credibilitate. 

Creează cu ușurință campanii cu TapTasty și stabilește-ți regulile, publicul țintă și perioada de valabilitate.

Campanie pentru restaurantul tău

5. Recompensează-ți personalul

Aprecierea personalului trebuie să fie întotdeauna în fruntea listei de lucruri de făcut după un sezon aglomerat. Nu există un „eu” în echipă și, indiferent dacă personalul tău lucrează pe timp de sezon sau este un adevărat pilon de susținere, efortul ar trebui să fie mereu recompensat.

Poți să-ți recompensezi angajații prin: 

  • Carduri cadou. Cardurile cadou sunt un stimulent excelent.
  • Mese gratuite în restaurantul tău. Poți să le oferi o masă gratuită pentru 4 persoane.
  • Cupoane de reducere. 
  • Un voucher în valoare de o anumită sumă.

6. Angajare de personal pentru restaurantul tău

Când vine vorba de angajare, trebuie să privești înainte și, de asemenea, să privești înapoi. Care a fost rata de fluctuație a personalului în 2022? Perioadele de vârf ale vânzărilor de la POS-ul tău au fost în concordanță cu costurile de vârf ale forței de muncă? 

Poți să te folosești de un software de gestionare a forței de muncă pentru a identifica momentul în care trebuie să ai un personal complet pentru a putea face față sezonului aglomerat. Cu alte cuvinte, dacă ai 12 ospătari și ai nevoie de 25 până în luna mai, ai nevoie de un plan pentru a fi complet acoperit cu personal până în aprilie. 

Dacă angajezi și instruiești unul sau doi ospătari pe săptămână, trebuie să începi să angajezi cu opt săptămâni înainte. De asemenea, trebuie să îți rezervi timp pentru interviuri și anunțarea atribuțiilor, ceea ce ar putea lua mai mult timp decât crezi.

7. Analizează restaurantul

Toată lumea a auzit de curățenia de primăvară, dar de curățenia de iarnă? Din nou, după agitația sezonului de sărbători, volumul scăzut de clienți din ianuarie face ca acesta să fie un moment mai mult decât potrivit pentru a face o curățenie generală în bucătărie sau pentru a face orice renovare necesară. 

Poate fi, de asemenea, un moment bun pentru a investi în echipamente noi, având în vedere timpul necesar pentru a le expedia și instala, precum și timpul de care are nevoie personalul tău pentru a se adapta noilor schimbări.

8. Stabilește un plan de marketing pentru restaurantul tău

Fie că îți place sau nu, marketingul este esențial pentru a răspândi vestea despre restaurantul tău, iar începerea anului cu un plan solid îți poate da un impuls să stabilești o structură postărilor de pe rețelele de socializare. 

Așadar, cât de des ai de gând să postezi pe rețelele de socializare sau să trimiți e-mailuri? Menținerea unei cadențe regulate asigură faptul că paginile de socializare rămân mereu actualizate și îți pune afacerea în prim-plan pentru cei care te urmăresc. 

Planificarea te va ajuta, de asemenea, să îți stabilești bugetul anual sau trimestrial pentru publicitatea plătită și când dorești să publici conținut tipărit sau online. Ia un loc cu un calendar în mână și evidențiază orice date importante din orașul tău pentru care ar trebui să îți pregătești restaurantul. Gândește-te la evenimente sportive, concerte, festivaluri și sărbători și profită de toate acestea pentru a oferi reduceri, noi preparate, giveaway-uri și multe altele. 

9. Stabilește-ți obiectivele pentru 2023

Fie că ai un departament de marketing și o echipă de evenimente, fie că tu ești departamentul de marketing și echipa de evenimente, începe în forță cu obiective trimestriale de vânzări și cu lucrurile pe care dorești să le realizezi în noul an. 

Stabilirea obiectivelor te va ajuta la stimularea performanței echipei tale și va face ca marjele de profit semnificative să se întâmple. În plus, cu ajutorul rapoartelor de vânzări ușor accesibile, poți să compari cu anul precedent și să urmărești progresul.

Pe scurt

După cum se poate observa, un restaurant bun are câteva lucruri de făcut și va trebui să te ocupi de toate, luându-le rând pe rând. 

Cu toate acestea, dacă ești pasionat de ceea ce faci, aceasta este o afacere în care îți poți lăsa cu adevărat amprenta proprie și unică asupra lucrurilor. În timp ce primul accent poate fi pus pe mâncare, marile restaurante se concentrează pe modul în care identitatea și ambianța lucrează împreună pentru a produce experiențe culinare excepționale.

Planifică-ți anul 2023 cu încredere și administrează-ți restaurantul cu instrumentele oferite de TapTasty. Salvează bani, economisește timp și resurse financiare și fii actualizat la noile tendințe tehnologice. 

TapTasty Author