Care Este Cel Mai Bun Sistem de Comandă Online?

Pandemia a avut un impact transformator asupra obiceiurilor alimentare ale țării. Multe restaurante și-au schimbat modul de operare, oferind servicii de livrare la domiciliu și nu numai prin intermediul unui sistem de comandă online. Deși ne-am recăpătat libertatea, comenzile cu livrare la domiciliu sau la pachet nu au scăzut.

Acest lucru este cu atât mai interesant dacă ne dăm seama că aplicațiile de takeaway ale unor terți pot face ca prețurile să crească cu până la 44%. Niște cercetări au arătat că, în medie, mâncarea la pachet e cu 23% mai scumpă atunci când e comandată de pe o aplicație terță față de cea comandată direct.

Aceste prețuri mai mari forțează adesea restaurantele să ia decizii dificile. Dacă nu crești prețurile produselor tale, atunci trebuie să plătești o parte semnificativă intermediarilor.

Dacă afacerea ta are în vedere livrarea sau dacă în prezent folosești o aplicație terță, este important să explorezi toate opțiunile care sunt disponibile. 

Acest articol va explora care serviciu oferă cele mai multe avantaje. TapTasty sau cele ale terților?

Care sunt avantajele utilizării unui sistem terț de comenzi online?

Există anumite motive pentru care aplicațiile de comenzi la domiciliu ale terților au devenit populare.

1. Popularitate

Studiile arată că peste 24 de milioane de persoane folosesc în mod regulat aplicații terțe pentru a comanda mâncare la pachet. Cel mai mare avantaj al aplicațiilor terțe de comenzi la domiciliu este faptul că oferă o mare rază de acțiune.

Mulți clienți își încep experiența de livrare de mâncare la domiciliu cu o aplicație terță parte. Fiecare marcă are propria bază de clienți loiali, iar întreprinderile au acces la aceștia atunci când se alătură unei anumite platforme. Acest lucru crește în mod normal vânzările și veniturile.

2. Infrastructură proprie

Dacă nu ai timpul sau energia necesară pentru a-ți organiza propriul serviciu de livrare și șoferii, aplicația terță reprezintă o bună soluție. 

Asigurarea, urmărirea comenzilor și costurile de administrare vor fi toate preluate de către terț. Tu și personalul tău vei avea timpul necesar pentru a te concentra pe cea mai importantă sarcină – pregătirea și gătitul mâncării.

Care sunt dezavantajele utilizării unui sistem terț de comenzi online?

Cu toate acestea, deși pot crește vânzările, furnizorii terți au câteva dezavantaje semnificative.

1. Comisioane exagerate

Cel mai mare dezavantaj al aplicațiilor de livrare de la terți este reprezentat de comisioane, pe care mulți proprietari de restaurante le-au descris ca fiind exagerate. Aceste comisioane pot ajunge până la 30%, ceea ce reprezintă o povară uriașă în condițiile în care marjele pentru multe afaceri din industria ospitalității sunt în jur de 0 până la 10%.

Desigur, pentru multe restaurante, acest lucru este imposibil, motiv pentru care valorile comenzilor sunt umflate atât de mult pentru a se adapta la aceste taxe. Fie clienții tăi trebuie să plătească prețuri mai mari, fie pierzi din cauza costurilor suplimentare pentru fiecare comandă.

2. Concurență mare

Scopul restaurantului tău este de a face cât mai multe vânzări. Scopul aplicației terțe este de a avea cât mai multe restaurante înscrise pe platformă. Așadar, vei fi mereu în competiție cu o serie de restaurante care vând produse foarte asemănătoare cu ale restaurantului tău.

Dacă te afli în josul listei, vei fi într-un dezavantaj semnificativ. Există o serie de factori care îți vor afecta poziția, iar unele platforme îți pot cere să plătești tarife mai mari pentru a apărea mai sus. Dacă ești nou și nu ai multe recenzii bune, acest lucru te va dezavantaja, de asemenea, în comparație cu concurenții tăi.

3. Lipsa controlului asupra livrărilor

Externalizarea serviciilor precum livrarea poate fi o binecuvântare, dar și un blestem. Dacă renunți la controlul livrării, ești la mila echipei de livrare. Cifrele arată că, atunci când ceva nu merge bine, 82% dintre clienți vor da vina pe restaurant.

Șoferul se poate rătăci, poate merge la o adresă greșită sau poate lăsa o livrare greșită, iar vina va fi a restaurantului tău. Restaurantele au primit plângeri chiar și atunci când nu oferă servicii de livrare, deoarece aplicații terțe le-au adăugat la platforma lor fără știrea lor.

4. Nu ai acces la datele clienților

Cea mai bună modalitate de a crește vânzările este să afli mai multe despre clienții tăi. Odată ce știi la ce oră le place să comande, care sunt produsele lor preferate și cât de mult sunt dispuși să plătească pentru produse, îți poți optimiza meniul și marketingul.

Folosirea unei platforme terțe înseamnă că aceasta are acces la toate datele clienților tăi și nu tu. Astfel, nu vei putea crea promoții personalizate pentru clienții tăi, ci vei accepta doar ceea ce ți se sugerează.

Este un sistem de comenzi online al unei terțe părți alegerea potrivită pentru afacerea ta?

Deși aplicațiile de comenzi de la terți pot oferi restaurantelor o creștere a vânzărilor, taxele mari le pot face nefezabile pentru întreprinderile mici. Cu toate acestea, dacă ai marje mari și capacitatea de a îndeplini un număr mare de comenzi 24 de ore din 24, o aplicație terță parte ar putea să îți ajute afacerea să crească.

Care sunt avantajele utilizării unui sistem valid de comenzi online – TapTasty?

Dacă nu ești dispus să te alături unei terțe părți, poți oricând să apelezi la un serviciu de comenzi online precum TapTasty.

1. Comisioane zero

Dezvoltă-ți restaurantul în ritmul tău și după propriile tale reguli, lăsând comisioanele la o parte. Indiferent de câte de multe locații are restaurantul tău, nu vei fi taxat suplimentar. Vei putea să le administrezi pe toate din panoul de control și să setezi reguli personalizate (cum ar fi orarul de funcționare) pentru fiecare în parte.

Totodată, poți să adaugi în meniul restaurantului tău produse nelimitate, fără costuri extra.

2. Controlul livrării

Aplicațiile de livrare terțe folosesc adesea livratori care sunt mai puțin investiți în experiența clientului tău. Preluarea controlului asupra fiecărei fațete a operațiunii înseamnă că poți preveni apariția problemelor și poți maximiza mulțumirea clienților.

În cazul în care nu dispui de flota proprie, TapTasty facilitează integrarea cu servicii de livrare la domiciliu, cu o rază mare de acoperire.

În plus, poți pune la dispoziția livratorilor un driver app care să le automatizeze și genereze ruta cea mai optimă prin Google Maps. Totodată, clienții tăi pot urmări în timp real poziția livratorului. Astfel, vei oferi o experiență îmbunătățită clientului.

3. Menține un serviciu excelent

Lipsa oricărui intermediar înseamnă că poți trata direct cu clientul tău. Dacă un șofer ratează un interval orar sau dacă nu poți onora o comandă, poți contacta cu ușurință clientul atunci când ai nevoie. Ai puterea de a menține un serviciu impecabil în orice moment și să-ți răsplătești clienții prin programe de fidelitate.

4. Datele clienților direct în mâna ta

Menținerea controlului asupra tuturor canalelor înseamnă că ai controlul deplin asupra datelor clienților. Cu ajutorul acestora, poți să-ți îmbunătățești vânzările, să-ți perfecționezi programele de fidelizare a clienților și să-ți ridici nivelul de marketing. Ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua decizii mai bune pentru afacerea ta.

De asemenea, sistemul TapTasty îți pune la dispoziție o serie de rapoarte și statistici care îți oferă toate informațiile necesare cu privire la afacerea ta, de la tendințe, la numărul de comenzi per client, la încasări și multe altele.

5. Meniu și prețuri dinamice

Modificarea meniului sau a prețurilor pe o platformă terță parte necesită aprobare și acest lucru necesită timp. În comparație, dacă dorești să organizezi o promoție sau să elimini un produs alimentar, poți face acest lucru cu ușurință atunci când folosești propriul sistem online.

6. Flux de numerar mai bun

Colaborarea cu o terță parte înseamnă că îți vei primi banii din comenzi în conformitate cu procesele lor. Acest lucru ar putea fi în fiecare săptămână sau în fiecare lună. Atunci când primești o comandă pentru un produs pe propria platformă de livrare, vei primi banii în cel mult o zi.

Pentru restaurantele și afacerile de livrare de alimente care lucrează cu marje foarte apropiate, accesul la numerar este primordial. Folosirea propriei platforme te asigură că ai întotdeauna controlul deplin asupra numerarului.

Este sistemul de comenzi online TapTasty alegerea potrivită pentru afacerea ta?

Deși implementarea unui sistem de comenzi online va costa o anumită sumă inițială, faptul de a avea controlul asupra afacerii tale te va asigura că poți menține nivelul de servicii pe care îl așteaptă clienții. Acest lucru, combinat cu taxele mici, înseamnă că, de multe ori, este logic să apelezi la propriul sistem de comenzi online.

Dacă McDonald’s sau KFC greșesc o comandă, câteva recenzii proaste nu vor influența prea mult pentru a scădea popularitatea restaurantului. Dacă un restaurant mic, local, începe să primească recenzii proaste, acest lucru ar putea afecta serios afacerea. În cazul în care te afli în cea de-a doua categorie, existența unui sistem propriu îți va asigura succesul.

Contactează-ne cu încredere pentru mai multe informații și află despre serviciul TapTasty!

TapTasty Author