Livrările la Domiciliu în Sezonul Aglomerat

Potrivit unui studiu recent realizat, livrările la domiciliu valorează în prezent peste 150 de miliarde de dolari la nivel global.

Luând în considerare că sărbătorile sunt chiar la ușă, se apropie și unul dintre cele mai aglomerate sezoane de livrări pentru restaurante. Este de-a dreptul fantastic să ai un restaurant plin, dar nu este chiar așa ușor de gestionat, mai ales când comenzile cu livrare la domiciliu vin pe bandă rulantă. În calitate de manager sau proprietar de restaurant, este esențial să fii bine pregătit pentru perioada aglomerată. Dar cum?

Iată 5 modalități prin care poți să-ți gestionezi livrările în sezonului aglomerat.

1. Examinează vânzările din anii precedenți pentru a preconiza nivelul de cereri pentru livrările la domiciliu

Datele POS (Point of Sale), în special cele privind vânzările și forța de muncă, sunt esențiale pentru succesul sezonului de vârf. Deși finalul de an, cu sărbătorile, este cel mai activ sezon pentru multe restaurante, datele restaurantului tău ar putea arăta diferit. Asta înseamnă că trebuie să înțelegi ce tipuri de promoții să derulezi, cum se comportă cele mai bune operațiuni de livrare în afara localului, la ce fel de venituri să te aștepți și unde trebuie să îmbunătățești procesele. 

Fie că livrezi mai multe produse în timpul Lunii Naționale a Pizza (octombrie), în timpul sărbătorilor precum Halloween sau Crăciunul, sau în timpul petrecerilor de Anul Nou, alegerea sistemului potrivit de livrare la domiciliu te poate ajuta să profiți de datele din anii precedenți.

TapTasty este un sistem integrat care te ajută în toate atribuțiile zilnice ale restaurantului tău. De exemplu, dacă îți dorești să examinezi vânzările din anii precedenți pentru a preconiza nivelul de cereri pentru livrările la domiciliu, tot ce trebuie să faci e să accesezi secțiunea Rapoarte a panoului de control. Vei avea parte de o serie de statistici și rapoarte care îți vor indica ce campanii funcționează, care sunt clienții fideli, produsele populare, suma medie cheltuită de clienți, numărul de comenzi plasate per zi/lună/an, eventualele probleme de gestiune și multe altele. 

Prin serviciul TapTasty poți să-ți contabilizezi vânzările prin rapoarte atât de simplu! 

2. Pregătește livratorii

Crezi că livrările restaurantului tău ar putea fi mai eficiente? Ai avut ocazia să îți revizuiești statisticile POS și înregistrările de livrare a alimentelor și să vezi de fapt că ai operat ineficient? Pentru a profita de sezonul aglomerat din acest an, trebuie să îți optimizezi echipele de livrare prin implementarea unor soluții precum driver app-ul, care îi pregătește pe aceștia cu privire la ce să se aștepte cu ajutorul unor proceduri standard de operare solide.

Livrările la domiciliu

Fără un management adecvat al livrărilor de produse alimentare, ar putea apărea probleme, cum ar fi acceptarea comenzilor de livrare fără a avea suficient personal pentru a le gestiona, angajații care se vor îmbolnăvi de gripă sezonieră, o lipsă generală de șoferi de livrare sau o creștere a reclamațiilor clienților. Evident că nu îți dorești să ai parte de așa ceva. 

Investește într-un singur serviciu care să-ți permită nu doar să operezi cu mai puțin angajați, ci și să salvezi bani și să-ți menții clienții fideli prin funcționalitățile pe care ți le pune la dispoziție. Astfel, restaurantul tău poate rămâne flexibil și poate oferi experiențe premium clienților, în timp ce vânzările cresc și comenzile respinse în perioadele de vârf sunt eliminate.

3. Derulează promoții speciale pentru livrările la domiciliu

Dacă dorești să îți menții restaurantul activ în mintea clienților, ia în considerare posibilitatea de a profita de lunile speciale, cum ar fi Luna Națională a Pizza din octombrie, pentru a crește comenzile de livrare. Aceste promoții pentru pizza captează atenția clienților și îi determină pe clienți să se reîntoarcă la restaurantul tău. 

Știai că: nu există niciun cost publicitar suplimentar pentru a derula promoții pentru clienții tăi cu TAPTASTY? Serviciul nostru îți oferă posibilitatea de a crea cu ușurință campanii de marketing și fidelizare a clienților tăi. Totodată, poți adăuga în aplicația mobilă personalizată a restaurantului tău bannere publicitare prin intermediul cărora poți să afișezi într-un mod vizual și atractiv ofertele disponibile.

Promoții pentru livrările la domiciliu

4. Utilizează un software de livrare puternic și fiabil

Întrucât operațiunea de livrare a restaurantului tău poate avea fluctuații, chiar și în timpul sezoanelor aglomerate, este important să ai un software de livrare a alimentelor bine pus la punct și de încredere care să se adapteze odată cu nevoile restaurantului tău. Acest lucru include lucrul cu echipe de software pentru restaurante care înțeleg și susțin această mentalitate de ecosistem în continuă schimbare, adăugând continuu integrări operaționale utile.

Fie că este vorba de conectarea între personal și servicii, între șoferii de livrare și clienți sau între managementul livrărilor și șoferii terți, adăugarea tehnologiei potrivite acum te ajută să crești eficiența comenzilor în sezonul aglomerat, te ajută să te conectezi bine cu alte platforme și elimină grijile legate de comenzile ratate, veniturile pierdute sau reclamațiile clienților.

5. Creează meniuri delicioase cu experiențe de livrare premium

Valorificarea la maximum a sezonului aglomerat și crearea de amintiri plăcute clienților vine cu un software de livrare a alimentelor care oferă urmărirea livratorului, ora estimată a livrării oferind încredere clienților și oferte exclusive pentru comenzile viitoare. Acestea îi determină pe clienții care se întorc să devină clienți fideli, iar pe cei noi să se transforme rapid în clienți clienți regulați.

TapTasty îți permite dezvoltarea restaurantului într-un ritm natural, după propriile tale reguli, oferindu-ți toate instrumentele necesare în acest sens. De la aplicație mobilă personalizată, panou de gestionare a comenzilor online, website integrat cu aplicația de mobil, rapoarte până la driver app, meniu digital, self ordering, comanda la masă și instrumente de marketing. 

Conlucrează cu încredere cu TAPTASTY!

Kind Reminder

Nu uita că este important să testezi și să încerci în mod constant lucruri noi pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru restaurantul tău.Dă o șansă sistemului nostru de comenzi online și nu numai pentru a te ajuta să îți automatizezi livrarea la restaurant, oferind cea mai bună soluție de comenzi online pentru restaurantul tău. Cu ajutorul sistemului nostru, îți poți eficientiza procesul și îți poți duce restaurantul la următorul nivel. Până la urmă, 70% dintre clienți preferă să comande mâncare online, despre ce vorbim? Fii în pas cu noile cerințe digitale împreună cu TapTasty!

TapTasty Author