Cum să Dezvolți un Website pentru Restaurante

Mulți proprietari de restaurante nu înțeleg importanța unui website pentru restaurante. Însă, acesta este esențial mai ales pe partea de branding și marketing. În loc să primești comenzi prin intermediul aplicațiilor terțe precum Uber Eats, Glovo sau Deliveroo, mai bine te concentrezi pe primirea comenzilor de pe site-ul tău sau de pe aplicația mobilă a restaurantului tău.

Un sondaj de la MGH a evidențiat că 77% la sută dintre clienți vizitează site-ul web al unui restaurant înainte de a lua masa sau comanda.

În cele ce urmează, vom analiza 5 practici pe care ar trebui să le urmezi atunci când creezi un site web pentru restaurante.

Hint: Serviciul TapTasty face posibil ca restaurantele să primească mai multe comenzi și să aibă o prezență digitală mai bună. Realizăm aplicații mobile personalizate, site-uri web, platforme de comandă și meniuri online.

Exemple de site-uri web pentru restaurante

În primul rând, vom analiza interfața unui website. Așa cum ne creăm o opinie despre o altă persoană cât ai zice pește, clienții tăi vor avea o primă impresie în doar câteva secunde despre site-ul tău și, prin urmare, despre restaurant. Foarte puțini oameni navighează prin întregul conținut al acestuia.

Să aruncăm o privire la un exemplu de site web bine pus la punct, care generează comenzi.

1. Nu te complica!

Site-ul lui Fughi are o interfață simplă și prietenoasă. Este un site web minimalist, unde se poate găsi cu ușurință toate informațiile necesare, deoarece conținutul în plus este eliminat.

Pe de altă parte, site-ul The Blue Posts este prea încărcat, chiar dacă pare impresionant și captivant. Ideea este că nu-și servește scopul principal – de a informa clienții.

Prin urmare, mai bine un site simplu, dar cu un conținut explicit.

2. Branding

Înainte de a-ți deschide restaurantul, te-ai gândit cum ar trebui să arate scaunele și mesele și ce ținută vor purta chelnerii, astfel încât restaurantul să fie plăcut din punct de vedere estetic și să transmită mesajul brandului într-un mod potrivit. 

Ei bine, site-ul tău ar trebui să comunice același mesaj.

În primul rând, gândește-te ce culori vei dori să folosești. Poți folosi negru și auriu, dacă restaurantul este înclinat spre rafinament și eleganță. Pe de altă parte, dacă restaurantul tău este mai degrabă fast-casual și are o temă asemănătoare street-ului, poți folosi culori țipătoare, cum ar fi roșu sau albastru. Un exemplu ilustrativ este site-ul Heat Helsingborg.

Nu uita să încarci câteva fotografii ale restaurantului tău. În acest fel, poți oferi un tur virtual, care contribuie decisiv la branding.

3. Butoane de apel la acțiune

Atunci când clientul îți vizitează pagina web, a decis să mănânce de la restaurantul tău sau să comande măcar ceva. Ce urmează?

Întrucât scopul final este să creezi un branding puternic și să obții cât mai multe comenzi, generând astfel profit, ar trebui să ai niște butoane de apel la acțiune foarte simple. Dacă oferi livrare, acesta ar trebui să fie un buton de rezervare sau un buton de comandă.

Iar aici intervine serviciul TapTasty. TapTasty îți oferă un modul web care poate fi implementat cu site-ul tău web, astfel încât clienții să poată face cu ușurință o rezervare în restaurant sau să comande ceva acasă.

Fiecare modul web este personalizat pentru a se potrivi cu tematica restaurantului. Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a-ți organiza meniul, personalizând articolele cu fotografii și descrieri, astfel încât clienților să le fie clar ce anume oferiți. 

În plus, poți oferi reduceri, poți evidenția un anumit produs și poți avea categorii. Nu în ultimul rând, vei primi un cod QR GRATUIT pe care îl poți plasa în restaurantul tău sau pe site-ul web, în așa fel încât clienții tăi să poată accesa meniul digital printr-un singur click.

Dacă ești interesat, contactează-ne cu încredere!

4. Informațiile

Te-ai gândit vreodată de ce clienții îți vizitează pagina? Ei bine, pentru că vor să îți vadă meniul și informațiile despre restaurantul tău, cum ar fi:

  • meniul;
  • adresa;
  • orarul;
  • numărul de telefon.

De asemenea, nu uita să îți creezi un profil de afaceri Google în care să specifici programul de deschidere și informațiile de contact. Este fundamental ca acestea să fie mereu actualizate. 

Dacă tot am vorbit despre cum să îți prezinți meniul, ia să vedem de ce este acesta esențial. Dacă ai fost vreodată în Italia, ai observat probabil 100 de restaurante pe stradă care au un lucru în comun: plasarea meniului înainte de a se intra în restaurant.

Potrivit unui studiu realizat de către OpenTable, 93% dintre oameni citesc meniurile online înainte de a lua masa.

Fără îndoială, a avea un meniu este important. Dar a avea unul online poate fi crucial și un factor decizional pentru primirea comenzilor.

Hint: Dacă ai un meniu pe site-ul tău, intitulează-l pur și simplu „meniu”. Nu fi prea creativ pentru a-l denumi „mâncare” sau „ce să mănânci?”. În plus, asigură-te că nu este un fișier PDF, ci un meniu digital.

5. SEO

În sfârșit, asigură-te că site-ul tău este optimizat pentru motoarele de căutare, adică SEO

Această parte poate fi rezumată în doi termeni: experiență utilizator și indexabilitate.

Așa cum clienții tăi trebuie să aibă o experiență grozavă în restaurantul tău, este la fel de vital pentru ei să aibă o experiență grozavă în restaurantul tău virtual, care este site-ul tău.

Asigurăt-e că toate informațiile pe care le caută sunt accesibile. Ce înseamnă acest lucru?

  • Încărcare rapidă a imaginilor;
  • Categorii ușor de găsit;
  • Meta descrieri pentru pagini și imagini;
  • Butoane funcționale pe care se poate face clic;
  • Scurte descrieri.

Când vine vorba de experiența utilizatorului, trebuie să te asiguri că site-ul tău este compatibil cu dispozitivele mobile. 60% dintre vizitatorii site-ului îl vor accesa de pe dispozitivele lor mobile și dacă au o experiență groaznică se vor îndrepta spre concurență.

Pe scurt

Dacă dorești să ai un site optimizat din toate punctele de vedere, TapTasty este aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.