Sistem de Comenzi Online TapTasty pentru Restaurante

Progresele tehnologice au un impact major asupra operațiunilor restaurantelor, iar având în vedere că marea majoritate dintre noi ne petrecem o bună parte a zilei navigând pe internet, restaurantele au un potențial uriaș de piață în mediul online. De fapt, plasarea comenzilor online continuă să crească pe zi ce trece, iar un sistem de comenzi online TapTasty pentru restaurante pune la dispoziția restaurantelor diverse opțiuni.

Cei mai mulți proprietari și manageri de restaurante caută în mod constant soluții care să permită clienților să plaseze comenzi online și să livreze rapid mâncarea. Într-adevăr, sistemele de comandă și livrare online devin încet o normă. Tot mai multe restaurante abordează această metodă extrem de eficientă, mai ales datorită faptului că 70% dintre clienți preferă să comande mâncarea online.

Poate te gândești că metoda de livrare este suficientă pentru restaurantul tău și pentru clienți. Însă, există alte 4 metode de preluare comandă care nu trebuie lăsate pe dinafară cu niciun chip. 
În acest blog vei descoperi care sunt opțiunile pe care ți le pune la dispoziție sistemul de preluare comenzi TapTasty și care sunt beneficiile pe care acestea ți le aduce.

1. Livrare

În ultima vreme ne este imposibil să ne gândim la un restaurant care să nu aibă posibilitatea livrării la domiciliu. Pare absurd sau mai degrabă jenant? Poate și una și alta. 

Industria restaurantelor a trebuit să ia măsuri revoluționare, am putea spune, pentru a rămâne în frunte în concurența acerbă cu lanțurile de fast-food. Astfel, multe restaurante au găsit soluția perfectă pentru a ajunge la clienți noi prin optarea pentru servicii de livrare la domiciliu și nu numai.  

Așa că nu e de mirare că peste 300 de mii de restaurante au lansat servicii de livrare la domiciliu. Acest lucru atestă de fapt că majoritatea persoanelor nu au timp să ia masă în oraș și preferă confortul mai presus de toate. 
Serviciul TapTasty îți pune la dispoziție un modul de management comenzi cu 5 metode de preluare comandă și, desigur, prima dintre ele este cea de livrare. În cazul în care localul tău nu dispune de propria flotă de mașini, nicio grijă! Serviciul TapTasty permite integrarea cu servicii de livrare la domiciliu, oferind astfel o suită completă de servicii.

Beneficii ale serviciului de livrare la domiciliu 

 1. Extinderea bazei de clienți. Odată ce restaurantul tău prestează servicii de livrare la domiciliu, înseamnă că raza de acoperire se extinde. Cu alte cuvinte, restaurantul nu se mai adresează doar clienților din zona în care este plasat, ci tuturor celor din oraș sau din zonele de primprejur, fiecare având posibilitatea să comande.
 2. Convenabil. Odată ce există opțiunea de livrare la domiciliu, clienții pot comanda de oriunde, oricând, simplu și rapid.
 3. Mai multe metode de plată. Chiar dacă clientul comandă online, nu înseamnă că nu are posibilitatea de a plăti cu cardul. Plățile în aplicația mobilă TapTasty sunt sigure și simple. După plasarea unei comenzi și adăugarea unui card, acesta poate fi salvat pentru plățile viitoare.
 4. Promoții rentabile. Pe lângă faptul că sunt cât se poate de convenabile, serviciile de livrare pot fi și o modalitate prin care clienții pot avea acces la diferite oferte și promoții limitate în aplicația mobilă pentru restaurante. TapTatsy îți dă acces la diferite instrumente de marketing. De exemplu, poți crea o campanie și să aplici un cod de reducere la taxa de livrare. Atunci când alege de unde să comande, clientul se ghidează și după taxa de livrare.
 5. Creșterea veniturilor. Un serviciu de livrare îți crește considerabil veniturile, întrucât nu te mai adresezi numai unui anumit segment de clienți, ci tuturor celor care locuiesc în orașul tău.

2. Rezervare masă

De ce să nu oferi clienților tăi posibilitatea să rezerve o masă în restaurant fără a mai fi nevoiți să te contacteze? Prin aplicația mobilă TapTasty clientul rezervă o masă în restaurantul tău, parcurgând doar câțiva pași: data și ora rezervării, numărul persoanelor, datele de contact și dacă doresc să ia masa în interior sau pe terasă. 

Simplu, nu-i așa? 

În acest fel, nimeni nu mai este nevoit să răspundă la nenumărate apeluri telefonice și să se streseze că a notat corect toate informațiile. Printr-un sistem de rezervare online, erorile care pot avea loc prin preluarea telefonică a detaliilor oferite de clienți sunt reduse la zero. În plus, timpul de așteptare devine previzibil, deoarece restaurantul poate pregăti în avans amenajarea locurilor, știind exact câte mese sunt rezervate. Așadar, care sunt beneficiile unui sistem de rezervare online?

Beneficiile unui sistem de rezervare online

 1. Confort. Dacă până acum clientul trebuia să-și rupă măcar 5 minute din timp pentru a face o rezervare, acum în mai puțin de 2 minute lucrurile s-au rezolvat. Iar acel scenariu în care angajatul restaurantului nu ajunge la timp să răspundă la telefon este complet elimina
 2. Flexibilitate. Clientul poate face rezervare de oriunde, fie chiar și din afara orașului.
 3. Eficiență. De acum poți anticipa cu ușurință numărul clienților care se vor prezenta la rezervare și să pregătești personalul din bucătărie în consecință.
 4. Profiluri clienți. Prin această opțiune îți extinzi și mai mult baza de date a clienților prin datele de contact oferite.

3. Mănâncă în locație

Poate îți sună interesant această metodă de plasare comandă, dar scopul ei este să permită clienților să comande mâncarea prin intermediul aplicației, să se bucure de promoțiile din aplicație și mâncarea să fie deja pregătită pe când clientul ajunge în locație.

Această opțiune este perfectă pentru toți aceia care își doresc să ia masa în oraș, dar nu au prea multă energie să aștepte până când e gata. Mai sunt și oameni pe fugă, cum se zice. 

Partea bună este că tu eviți cozile infernale, iar clientul se bucură de promptitudine.

Beneficiile metodei Mănâncă în locație 

 1. Rulajul la masă accelerat. Prin această metodă de plasare comandă, rulajul la masă se accelerează, întrucât o masă nu este ținută ocupată pentru mult timp ca și atunci când clientul vine în local, se așează, se gândește ce să-și comande, trebuie să aștepte să-i vină mâncarea și așa mai departe.
 2. Timp de așteptare redus. Ținând cont de faptul că clientul a comandat în avans prin app, cei din bucătărie pot să-și optimizeze lucru. Astfel, își pot prioritiza comenzile urgente și să aproximeze cât durează să fie pregătită comanda receptată. 
 3. Te bucuri de promoțiile din app. Chiar dacă vin și mănâncă în locație, clienții se bucură în continuare de toate promoțiile valabile în app.
 4. Evitarea aglomerării excesive. Această metodă este convenabilă și pentru restaurant și pentru clienți. Pe de-o parte, clientul nu mai trebuie să aștepte 10 minute până când îi este preluată comanda, de exemplu, iar restaurantul reușește să-și optimizeze fluxul de lucru. 

4. Ridicare comandă

Prin această metodă economisești timp, ne mai fiind nevoie să livrezi mâncarea, ci doar să o pregătești. Clientul își poate ridica comanda la ora selectată. Eficiență maximă, timp redus de așteptare – asta-i sigur!

Beneficiile opțiunii Ridicare comandă 

 1. Costuri de livrare reduse. Oferind posibilitatea ridicării comenzii, avantajul este că clientul nu mai trebuie să plătească o taxă de livrare integrală – poate chiar deloc. Astfel, restaurantul tău își reduce taxa de livrare și își mărește profitul.
 2. Convenabil pentru clienți. Serviciul de ridicare comandă permite clienților să comande ceea ce doresc și să-și ridice comanda la ora convenabilă lor. Poate un client trece în fiecare zi prin fața restaurantului tău și preferă mai degrabă să se bage el pentru a-și ridica comanda decât să plaseze o comandă cu opțiunea de livrare și să mai aștepte încă o oră până ajunge.
 3. Creșterea notorietății brandului. Cu cât mai multe opțiuni pe care clientul le are dispoziție atunci când vine vorba de plasarea unei comenzi, cu atât mai bine! Varietatea și flexibilitatea sunt două aspecte pe care clienții le prețuiesc.
 4. Creșterea vânzărilor totale. Mulți clienți preferă opțiunea de ridicare comandă, fapt pentru care restaurantul tău are de câștigat, vânzările crescând considerabil. Atât restaurantul, cât și clienții economisesc timp și  resurse (combustibil / taxe de livrare).

5. Să ne întâlnim la jumătatea drumului

Situația pandemică i-a determinat pe mulți să adopte măsuri precaute. Când criza era în toi, serviciul TapTasty și-a dorit să simplifice lucrurile și să ofere o alternativă clienților- Să ne întâlnim la jumătatea drumului. 

Această opțiune permite clientului și livratorului să se întâlnească la jumătatea distanței dintre local și client, pentru a prelua comanda. Totuși, Să ne întâlnim la jumătatea drumului este o metodă de livrare flexibilă și 99% dintre consumatori preferă să opteze pentru această variantă de livrare. 

De exemplu, dacă restaurantul tău are parcare, atunci poți livra direct acolo. Clientul trebuie să-și introducă numărul mașinii, să plaseze o comandă, să aleagă punctul de întâlnire, iar comanda sa va fi adusă direct la mașină. 
Pentru multe cafenele și nu numai este o metodă eficientă și nu este rigidă. Cu alte cuvinte, nu trebuie să se numească exact Să ne întâlnim la jumătatea drumului. De pildă, Pizzeria Due Fratelli a denumit-o Due Driver.

Beneficiile Să ne întâlnim la jumătatea drumului

 1. Diverse puncte de întâlnire. Poți opta pentru mai multe puncte de întâlnire, cu atât mai mult dacă restaurantul tău are mai multe locații în oraș.
 2. Poate fi redenumită. Nu trebuie să se numească neapărat Să ne întâlnim la jumătatea drumului. Această metodă trebuie să fie văzută ca un Driver Thru, de exemplu.
 3. Taxe de livrare reduse. Clientul nu trebuie să plătească o taxă integrală de livrare.
 4. Timp de așteptare precis Clientul știe exact cât trebuie să aștepte până când își primește comanda.

Pe scurt

Sistemul de comenzi online TapTasty îți oferă toate funcțiile necesare pentru a-ți fideliza clienții și crește afacerea. Pentru a intra în posesia comenzii, clientul trebuie doar să aleagă modalitatea favorită de preluare comandă prin aplicația mobilă TapTasty.

TapTasty Author