De Ce Sunt Importante Fotografiile Preparatelor?

Aproape în fiecare zi se deschid noi restaurante și cafenele, ceea ce înseamnă că există o concurență acerbă în domeniul alimentar. Pentru a atrage clienți noi, nu este suficient să scrii numele preparatelor pe website-ul restaurantului tău, pe aplicația mobilă sau în meniu. Fotografiile preparatelor fac diferența.

Fotografia vorbește de la sine, fapt pentru care determină dacă clientul va dori să încerce respectivul fel de mâncare sau nu, influențându-le decizia. Prin urmare, este esențial pentru majoritatea clienților să vadă fotografii în meniu pentru a le fi mai ușor să aleagă.

Fie că vinzi un produs, atragi clienții în restaurant sau îi convingi să încerce un nou preparat, fotografia gastronomică este esențială. Acest lucru se explică, de exemplu, prin faptul că 82% dintre oameni pot cumpăra o masă doar pentru că arată frumos în poză, chiar dacă nu și-au dorit-o. Prin urmare, pentru a ieși în evidență și a construi încrederea în calitatea produselor tale, trebuie să te preocupi de fotografiile preparatelor și poți face acest lucru angajând un fotograf alimentar profesionist. 

Specialiștii în marketing admit că, dacă folosești rețelele sociale pentru a-ți promova restaurantul, trebuie să-ți spui povestea vizual. Conținutul cu imagini primește cu 94% mai multe vizualizări decât conținutul fără imagini care ilustrează ideea sau, în cazul nostru, un anumit fel de mâncare. Deci, fotografiile cresc gradul de interes și implicare al clienților mult mai mult decât textul în sine.

Fotografiile profesionale cresc vizibilitatea

Probabil ai auzit de multe ori expresia „o imagine valorează cât o mie de cuvinte”. Ce ar fi să spunem că „o imagine valorează cât o mie de vânzări”? Valoarea unei fotografii profesionale este adesea neglijată atât de restaurante, cât și de multe lanțuri de magazine

Cercetările arată că fotografiile profesionale au mai mari șanse să fie accesate și partajate pe rețelele de socializare, mai ales datorită faptului că:

  • 65% dintre oameni susțin că rețin mai ușor vizual;
  • 90% dintre informațiile transmise către creier sunt vizuale;
  • 40% dintre oameni răspund mai bine la informații vizuale decât la un simplu text.

Astfel se obține mai multă vizibilitate, ceea ce va duce potențial la mai mulți clienți.

Totodată, atunci când s-au petrecut ore întregi pentru a se crea un preparat inedit, merită să fie surprins din toate unghiurile de un fotograf profesionist. Fotografiile de calitate înaltă exprimă savoarea preparatului, determinându-i pe clienți să-l încerce cât mai curând posibil. 

Fotografiile preparatelor oferă credibilitate

Într-o lume în care prima impresie se face în mai puțin de 7 secunde, sunt mai multe șanse ca o persoană să intre în restaurantul tău și să comande dacă vede o fotografie atractivă a mâncării fie pe aplicația mobilă personalizată, fie pe website-ul restaurantului tău sau pe rețelele de socializare.

Odată cu apariția rețelelor sociale și a smartphone-urilor, fotografiile preparatelor au devenit o parte integrantă a oricărei afaceri de succes. Când vine vorba de planificarea unei ieșiri, oamenii apelează adesea la smartphone-ul lor pentru a fi îndrumați unde să mănânce. De fapt, 97% dintre consumatori citesc recenzii online pentru afacerile locale și 85% au încredere în recenziile online la fel de mult ca în recomandările personale atunci când iau decizii de cumpărare.

Gândește-te așa: De ce ar veni cineva să mănânce la restaurantul tău când nu știe cum arată sau ce gust are mâncarea? Fotografiile sunt singurul mod prin care le poți arăta aspectul preparatelor.

Dacă dorești ca clienții tăi să fie încântați de mâncarea servită de restaurantul tău, trebuie să te asiguri că le oferi ceea ce își doresc: fotografii cu mâncare care arată delicios și care îi vor motiva să îți viziteze restaurantul!

Fotografiile preparatelor inspiră încredere

Fotografiile diferitelor feluri de mâncare sunt importante din mai multe motive. Poate cel mai evident aspect este că le reliefează potențialilor clienți cum arată mâncarea. Înainte ca un client să decidă să ia masa la restaurantul tău, acesta parcurge meniul în căutarea unor fotografii ale preparatelor. Dacă nu ai poze cu mâncarea online, există șanse ca acesta să treacă fără regret pe lângă restaurantul tău în favoarea altuia care prezintă poze la mâncarea oferită.

Clienții sunt cu 50% mai predispuși să aibă încredere în site-urile cu imagini profesionale. Chiar dacă ai cea mai bună mâncare din oraș, fotografiile de slabă calitate îi vor descuraja pe clienți. Un site web cu imagini de slabă calitate nu va inspira încredere și siguranță. S-ar prea putea să pierzi potențiali clienți în favoarea concurenților care și-au făcut timp să investească în fotografii profesionale.

Așadar, dacă îți dorești ca un client să fie super încântat să îți încerce mâncarea, pune la dispoziție fotografii care să-i lase la propriu gura apă.

Fotografiile preparatelor cresc vânzările

Până la urmă, totul se reduce la creșterea vânzărilor. O fotografie de calitate în marketingul restaurantului va duce la o creștere a vânzărilor, deoarece le permite clienților să-și imagineze pe deplin preparatul și experiența pe care o vor avea. Oferă o identitate de marcă mai coerentă și mai puternică. Ceea ce, la rândul său, creează încredere și îi face pe clienți să dorească să vină să încerce diferitele preparate.

Fotografia are o mare putere, iar într-o lume în care aspectul vizual joacă un rol decisiv, nu îți poți permite să lași ca o imagine slabă să afecteze ceea ce ar putea fi o campanie de marketing puternică. Investind în acest lucru, poți să îți duci afacerea la nivelul următor și să faci campaniile de marketing să dea roade.

Pe scurt

Fotografiile culinare pot servi ca element de diferențiere între localul tău și concurență. Poate fi motivul pentru care clienții comandă un anumit fel de mâncare sau decid să îți frecventeze restaurantul.

Având în vedere că majoritatea lumii pune preț pe aspectul vizual, fotografiile culinare au devenit imperative pentru succesul oricărui restaurant modern, mai ales atunci când vine vorba de livrarea de mâncare.

TapTasty Author