5 Idei de Marketing Pentru Sărbătorile Pascale

Sărbătorile Pascale sunt o perioadă aglomerată pentru cei din industria ospitalieră. Paștele este a cincea cea mai aglomerată sărbătoare pentru restaurantele din America, de exemplu, potrivit Asociației Naționale a Restaurantelor. Asta înseamnă că este un moment excelent pentru a le ura bun venit în restaurantul tău atât clienților fideli, cât și clienților noi, oferind promoții de Paște atractive.

Dă o mână de ajutor clienților tăi să lase în urmă iarna și să pășească în primăvară cu promoții de Paște la restaurant de care se pot bucura în timp ce își fac amintiri cu familia și prietenii. 

În acest articol, îți vom prezenta 5 idei de marketing de Paște pentru 2023 pentru a-ți ajuta restaurantul să profite la maximum de această frumoasă sărbătoare.

Idei de marketing pentru restaurante de Paște

1. Asigură disponibilitatea comenzilor online

Paștele este o sărbătoare importantă pentru majoritatea oamenilor, așa că meniul pus la dispoziția clienților trebuie să fie pe măsură. De ce să nu te inspiri din specialitățile tradiționale locale sau din numeroasele preparate tradiționale de Paște din întreaga lume? 

În Franța și Italia, de exemplu, mielul gătit la cuptor, umplut cu usturoi și servit cu cartofi cu rozmarin, este un produs de bază de Paște. În SUA și în Austria, jambonul este adesea servit pe pâine și glazurat cu miere sau acoperit cu muștar. În Polonia, Zurek, o supă cremoasă și picantă, preparată cu un antreu de secară, cârnați și ouă fierte tari, este una dintre preferatele de Paște, în timp ce în Brazilia nu poate lipsi Bacalhau sau cod cu orez și cartofi. Iar la noi, la români, ciorba de miel, stufatul, drobul, coastele de miel la tavă sunt doar câteva dintre rețetele tradiționale preferate.

Asigură-te că oferi și opțiuni vegetariene la fel de gustoase. Ori de câte ori este posibil, folosește-te de legume și fructe de primăvară produse local. Totodată, ține cont de faptul că Paștele este o sărbătoare importantă pentru familii, așa că mulți dintre clienții tăi vor veni cu copii. Poți oferi un meniu special pentru copii sau cel puțin porții de mărimea copiilor la un preț redus.

Important

Întregul meniu pe care îl stabilești de Paște ar trebui să fie valabil și online. Poate sunt clienți care preferă să comande în loc să-și gătească. Ar fi păcat să nu se poată bucura și din confortul casei lor de specialitățile pe care le oferi în această perioadă.

Aplicația mobilă pentru restaurante TapTasty sau modulul de comenzi online îți permite să îți actualizezi meniul rapid. Poți să faci o categorie doar cu produsele de Paște, setându-i perioada de valabilitate. După trecerea sărbătorilor, aceasta nu va mai fi disponibilă.

Totodată, dacă dorești să servești anumite preparate doar în restaurant, dar totuși să fie vizibile în aplicație sau pe modul, poți seta disponibilitatea „doar în restaurant”.

Contactează-ne pentru mai multe informații!

2. Promoții și oferte în spiritul sărbătorii

De ce să nu-ți surprinzi clienții fideli cu o ofertă specială de Paște, cum ar fi o reducere de 20% pentru o rezervare în local pentru brunch, prânz sau cina de Paște.

Nu uita să anunți din timp promoțiile de Paște. Cu TapTasty poți trimite rapid o notificare push prin care să le transmiți clienților toate noutățile, de la reduceri la orarul de funcționare. Acest lucru este deosebit de important, deoarece nu toate restaurantele sunt deschise în duminica de Paște.

De asemenea, ai putea instrui personalul să menționeze clienților promoțiile și ofertele de Paște cu o lună înainte de sărbătoare.

3. Idei de decorare

Nu uita să decorezi pentru Paște. Poți sau nu să optezi pentru coșulețe cu ouă decorative, iepurași sau puișori, în funcție de atmosfera restaurantului tău. 

Cu toate acestea, nimic nu transmite mai bine spiritul sărbătorilor Pascale decât câteva buchete de flori de primăvară aranjate cu bun gust, cum ar fi lalele în toate nuanțele, narcisele sau forsythia de un galben strălucitor și rămurelele de cireș. 

Atunci când alegi vasele sau fețele de masă, ține cont de faptul că Paștele este asociat în mod tradițional cu nuanțe pastelate de verde, roz, mov, galben și, bineînțeles, alb. Și de ce să nu așezați pe masă, la sfârșitul mesei, coșulețe miniaturale cu ciocolată de Paște sau bomboane în culori pastelate.

4. Activități de Paște pentru copii

În timp ce adulții își savurează cocktailurile sau băuturile de după cină, ține-i pe copii zâmbitori și ocupați cu câteva activități distractive de Paște. 

  • Pune la dispoziție foi ministeriale, markere lavabile sau creioane colorate și organizează un concurs pentru cea mai bună fotografie a Iepurașului de Paște. Sau oferă ouă decupate din hârtie pe care să le decoreze. 
  • Organizează o vânătoare de ouă de Paște din ciocolată, dar numai dacă localul este suficient de mare pentru a face față. 
  • Organizează un concurs de povești sau poezii de Paște pentru copiii mai mari. 
  • Pregătește un chestionar sau o fișă de activități amuzante de Paște. 
  • Oferă părinților copiilor (sau altor clienți) posibilitatea de a câștiga un coșuleț de Paște umplut cu ciocolată, o invitație la un brunch sau un voucher cu o masă gratuită, în schimbul completării numelui și a e-mailului pentru o tombolă.

5. Organizează o activitate caritabilă

Încorporarea inițiativelor caritabile în calendarul evenimentelor tale te ajută să îți promovezi afacerea și să sprijini comunitatea locală. 

Iată câteva idei caritabile de Paște pentru restaurante:

  • Încurajează clienții să doneze produse alimentare neperisabile, jucării sau un alt obiect în schimbul unei rezervări pentru un eveniment viitor sau a unui aperitiv gratuit.
  • Vinde bilete la o cină exclusivă de Paște sau la o masă de Paște și donează toate sau o parte din încasări în scopuri caritabile.
  • Donează anumite preparate unei bănci alimentare locale. (Donațiile tind să scadă după sărbătorile de iarnă, chiar dacă insecuritatea alimentară este o problemă pe tot parcursul anului).
  • Organizează o vânătoare de ouă sau un eveniment de muzică live în beneficiul unei organizații caritabile locale.

Fii pregătit pentru aglomerația de Paște

Sărbătorile Pascale sunt o perioadă aglomerată pentru restaurante și este important să fii bine pregătit.

Serviciul TapTasty este un sistem complet care te poate ajuta să economisești bani, oferindu-ți un canal privat de vânzare, marketing și fidelizare țintită, precum și autocomandă prin kiosk și ospătar digital.

Pentru mai multe informații, scrie-ne cu încredere!

TapTasty Author