Top 5 Motive pentru care Social Media este Importantă pentru Restaurante

Social media este un canal de acces la un conținut nelimitat consumat de oameni din întreaga lume. Aproape toate afacerile sunt active în social media și profită de pe urma lor într-un fel sau altul. 

Formele tradiționale de marketing, cum ar fi radioul și televiziunea, nu mai sunt cele mai eficiente modalități de țintire a clienților. În afară de a-ți petrece timpul liber vizionând reelsuri și altele, partea de business a rețelelor sociale oferă produse de tot felul. Fie că este vorba de produse comerciale, de frumusețe, de sănătate, de călătorii sau de produse alimentare, poți găsi prezența acestora pe toate platformele sociale. Dacă restaurantul tău nu se află pe social media, pierzi o parte semnificativă a pieței tale.

Pe măsură ce lumea tehnologiei evoluează, ar trebui să evolueze și tehnicile restaurantului tău de marketing. Atunci când găsesc un restaurant nou, majoritatea oamenilor se bazează fie pe o recomandare de la un prieten, fie pe recenzii online. Oamenii au încredere în recenziile online la fel de mult ca în opinia unui prieten sau a familiei.

Faptul de a avea o prezență slabă în social media poate afecta negativ și afacerea ta. Majoritatea milenialilor evită restaurantele care nu au o prezență atractivă în social media. De aceea, strategia restaurantului tău de marketing trebuie să fie bine gândită și creativă.

De ce este importantă Social Media pentru restaurante?

Toată lumea poate beneficia de social media într-un fel sau altul. Pentru proprietarii de restaurante, există mai multe modalități de a lua această formă de tehnologie și de a o folosi în avantajul lor. Social media este un instrument care ajută să ajungă la milioane de oameni în câteva secunde. Social media poate ajuta brandul tău să obțină toată atenția dacă urmezi strategia corectă de marketing pentru restaurante. 

Să aruncăm o privire la ce poate face social media pentru restaurantul tău.

1. Rentabilitate

Publicitatea restaurantului tău pe rețelele de socializare este gratuită, cu excepția cazului în care nu se utilizează reclame plătite, care sunt comparativ mai ieftine decât alte forme de publicitate. Reclamele de televiziune, reclamele radio și grafica de mari dimensiuni, cum ar fi panourile publicitare, pot fi extrem de costisitoare.

Social media este o modalitate rentabilă de a ajunge la un public larg de oriunde. Depinde în întregime de tine să alegi cât de mult dorești să investești în reclamele sociale. Eforturile simple, dar strategice de marketing pentru restaurante te pot ajuta să obții vizualizări și să ajungi departe.

2. Ajunge la un public mai larg

În fiecare an, televiziunea prin cablu pierde milioane de abonați. În prezent, majoritatea oamenilor aleg să consume divertisment și media prin intermediul internetului. În plus, aproximativ 4,62 miliarde de persoane sunt active pe rețelele de socializare la nivel mondial. 

Oameni din întreaga lume pot afla despre restaurantul tău. Marketingul prin social media poate îmbunătăți gradul de cunoaștere și popularitate a mărcii tale și poate atrage mai mulți clienți din diferite locuri.

3. Construiește încredere și loialitate

Atunci când alegi să îți prezinți restaurantul pe rețelele de socializare, clienții simt că pot avea încredere în tine. Transparența și consecvența arată că oferi aceleași servicii și aceeași calitate tuturor clienților tăi. Oamenii vor să vadă că vizitează un loc sigur în care vor avea parte de o experiență bună. 

Atunci când restaurantul tău se ridică la un standard superior, începi să investești în loialitatea clienților. Clienții fideli sunt mai predispuși să revină sau să recomande restaurantul tău familiei și prietenilor lor. Utilizând rețelele de socializare, îți poți asigura clienții de calitatea serviciilor și a mâncării prin postarea de fotografii și videoclipuri creative.

4. Consolidează notorietatea brandului

Poți consolida notorietatea brandului cu o strategie de marketing bine planificată. Pe măsură ce prezența restaurantului tău în social media continuă să crească, oamenii vor începe să îți recunoască marca ușor.

Restaurantul tău poate fi cunoscut în rândul unor audiențe mari pentru tipul de servicii sau de mâncare pe care îl servești. Bai mai mult, restaurantul tău poate contribui la crearea unei experiențe memorabile pentru clienți care vor fi împărtășite pe platformele sociale.

Conținutul generat de utilizatori poate ajuta restaurantul tău să obțină publicitate gratuită și să câștige popularitate. Depinde de tine cum dorești ca clienții să te recunoască și să îți eticheteze restaurantul.

5. Conectare cu mai mulți clienți

Social media facilitează conectarea virtuală cu clienții existenți și potențiali. Poți comunica cu publicul tău oricând și de oriunde. Totodată, social media îți permite să trimiți mesaje direct utilizatorilor.

De asemenea, este util să împărtășești orice mesaj sau actualizare cu publicul tău. Îți poți anunța clienții despre schimbarea orelor de funcționare sau despre politicile restaurantului. Este o platformă excelentă pentru a împărtăși motto-ul restaurantului tău și ceea ce susține. În acest fel, clienții pot înțelege pasiunea ta pentru a servi oamenii.

Social Media Marketing: Cum să obții cele mai bune rezultate?

Un restaurant de succes își planifică strategia de marketing și aplică tehnici specifice care s-au dovedit a fi eficiente. Iată câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătăți prezența în social media.

1. Partajează imagini și videoclipuri de înaltă calitate

Platformele de social media precum Instagram și Facebook se bazează pe postări estetice din punct de vedere vizual. Împărtășirea de fotografii sau videoclipuri de înaltă calitate poate atrage mai multe persoane și poate obține răspunsuri mai bune decât materialele media neclare sau pixelate.

Este o modalitate excelentă de a prezenta ceea ce restaurantul tău are de oferit. Poți atrage mai mulți oameni să ia masa la restaurantul tău prin partajarea constantă a unor imagini frumoase și a unui conținut valoros.

2. Redistribuie fotografii, videoclipuri și mențiuni ale clienților

Instagram și Facebook sunt platforme pe care oamenii se bucură să își împărtășească experiențele sub formă de videoclipuri, fotografii sau povești. Relansarea fotografiilor sau a recenziilor clienților poate contribui la consolidarea încrederii și loialității în rândul publicului restaurantului tău. Clienții tăi vor aprecia recunoașterea, motivându-i să continue să posteze despre restaurantul tău.

Desigur, ar trebui să împărtășești doar feedback-ul pozitiv și să le rezolvi pe cele negative cât mai curând posibil.

3. Distribuie mai mult conținut BTS

Postările „din culise” (behind the scenes) sau cele cu povestea din spatele preparatelor sau meniul au mare succes pe social media. Îți poți prezenta bucătarii care pregătesc mâncarea și alți membri ai personalului care aranjează mesele și decorul.

Faptul de a fi transparent le permite clienților tăi să aibă mai multă încredere în ceea ce faci. Oamenilor le place să vadă efortul care se depune pentru a le pregăti mâncarea. Îi asigură că își cheltuiesc banii în locul potrivit.

4. Investește în reclame plătite

Investiția în reclame în social media este accesibilă și eficientă. Anunțurile plătite sunt o opțiune bună dacă dorești să îți stimulezi rezultatele de marketing. Reclamele plătite te ajută să ajungi la un public mai larg și să îl convingi să îți viziteze restaurantul sau să plaseze o comandă prin intermediul aplicației mobile.

În reclame poți viza clienții ideali care caută în mod activ un restaurant ca al tău. Anunțurile sunt o modalitate excelentă de a construi notorietatea brandului și de a crește expunerea restaurantului tău.

5. Urmărește Analytics

Platformele de socializare te ajută să urmărești performanța în social media și să fii la curent cu progresele înregistrate. Majoritatea acestor platforme oferă informații despre conținutul tău.

De exemplu, Instagram îți va pune la dispoziție o statistică cu câte persoane au vizualizat, apreciat și împărtășit povestea restaurantului tău. De asemenea, îți va arăta câte profiluri externe a atins conținutul.

Când vine vorba de o postare, poți urmări vizualizările, distribuirile, comentariile și alți indicatori valoroși. Astfel, determini ce conținut primește rate mari de implicare și care trece neobservat și poți să îți planifici strategia de marketing pentru restaurante în consecință.

Pe scurt

Dacă simți că ești mereu în criză de timp sau că nu ai cunoștințele sau energia necesară pentru a-ți promova restaurantul, există o soluție. În loc să angajezi o agenție de marketing pentru restaurante și să plătești o grămadă de bani, apelează la TapTasty.

Aplicația mobilă pentru restaurante TapTasty și/sau modulul de comenzi online, prin care clienții pot plasa comenzi direct de pe site-ul restaurantului tău, sunt accesibile și te ajută să îți gestionezi și să îți crești notorietatea brandului prin campanii, promoții limitate, puncte de fidelitate.

TapTasty oferă multiple variante de marketing și fidelizare a clienților. Cel mai eficient marketing este cel de pe telefonul clientului tău, întrucât în marketingul online, șansa de reușită este exponențial mai mare decât în metodele de marketing convenționale.

Contactează-ne cu încredere și află mai multe despre serviciul nostru.

TapTasty Author