De Ce să Implementezi Ospătarul Digital?

O bună parte din restaurante își doresc să ofere clienților posibilitatea de a comanda și plăti simplu și sigur. Obiceiurile și preferințele clienților sunt în schimbare, iar prin ospătarul digital, restaurantele își pot ridica nivelul calității serviciilor oferite.

Ce este ospătarul digital?

Ospătarul digital, cunoscut și sub denumirea de Comanda la Masă, este o modalitate eficientă prin care clienții pot plasa o comandă direct de la masă sau din orice loc ar scana codul QR al restaurantului.

După ce au scanat codul QR prin intermediul smartphone-ului lor, clienții sunt direcționați spre un meniu digital interactiv de unde își pot plasa preparatele dorite și plăti în avans. Pe tot parcursul șederii în local, clienții pot plasa comenzi în continuare și pot alege dacă vor să încheie nota de plată imediat ce au plasat comanda sau la final.

De ce ospătarul digital? 

De ce ospătarul digital devine atât de popular? Motivul principal este că acesta oferă o experiență care aduce beneficii majore atât clienților, cât și restaurantelor.

Codurile QR (ce stau la baza funcționalității Comanda la Masă, o Ospătarului Digital) rezolvă multe probleme: datorită versatilității lor, acestea pot fi afișate atât pe suport tipărit, cât și digital. În cazul restaurantelor, acestea pot fi adăugate pe mese. Nu numai că sunt o modalitate utilă de a plasa comenzi, dar reinventează complet modul în care clienții interacționează cu restaurantele.

Totodată, meniul digital facilitează actualizarea politicilor, a meniurilor și a informațiilor despre clienți. De asemenea, acestea permit restaurantelor accesul la date: la ce oră preferă clienții să comande? Care este cel mai popular canal de plată? Care este cel mai bun moment pentru a cere un bacșiș?

Beneficiile utilizării ospătarului digital la restaurante

De ce este ospătarul digital atât de potrivit pentru restaurante? Să analizăm patru beneficii principale.

Ospătarul Digital

1. Creșterea veniturilor

Efectuarea comenzilor și plata online le permite clienților să aibă control asupra procesului, ceea ce duce adesea la o creștere a veniturilor.

Big Hospitality a constatat că clienții cheltuiesc, de obicei, cu 15% mai mult pe mâncare atunci când comandă printr-o interfață digitală decât la un chelner. Fără că un membru al personalului să se uite peste mână, clienții sunt mai predispuși să adauge acea garnitură suplimentară și să-și satisfacă poftele.

Acest lucru schimbă procesul tradițional de comandă în:

  1. Clientul se așează la masă;
  2. Scanează codul QR;
  3. Vizualizează meniul;
  4. Comandă online (cu ajutorul smartphone-ului);
  5. Achită online.

Chiar și BBC a remarcat că „Clienții sunt încântați că nu trebuie să aștepte. Pot plăti și pleca fără să ceară nota de plată de la ospătar.”

2. Timp de așteptare minim

Utilizarea Ospătarului Digital poate accelera semnificativ procesul de comandă. Clienții nu mai trebuie să aștepte ca ospătarul să aducă meniul, pe urmă să vină să preia comanda, să revină pentru a întreba dacă mai doresc ceva și, în cele din urmă, să aștepte aducerea notei de plată, a restului în cazul în care plătesc cash și așa mai departe.

Ospătarul digital este o funcționalitate convenabilă și rapidă, reducând timpii de așteptare din restaurantul tău. În loc să petreacă timp preluând comenzi sau plăți, ospătarii se pot concentra mai mult pe experiența clienților și livrarea comenzilor.

În plus, întrebările pe care un client le-ar adresa în mod obișnuit casierului sau chelnerului cu privire la alergeni sau ingrediente, de exemplu, pot fi lămurite direct prin simpla apăsare a unei taste cu Informații suplimentare.

Totodată, clienții pot solicita modificările dorite simplu. Dacă își dorește un alt tip de garnitură la burger, nu mai trebuie să întrebe care sunt variantele disponibile și așa mai departe. Pur și simplu face click pe garnituri și vizualizează tot ce-l interesează.

3. Nevoi dietetice specifice

Clienții cu restricții dietetice pot folosi Ospătarul Digital în favoarea lor. Acesta le permite cu ușurință să lase o notă informativă la finalul comenzii, care să avertizeze personalul bucătăriei cu privire la o alergie sau intoleranță alimentară. În felul acesta, nu mai sunt nevoiți să dea explicații chelnerului și să se asigure că acesta nu a uitat să transmită ceea ce trebuia celor din bucătărie. 

Atunci când întregul proces de comandă este optim, clienții devin mulțumiți. Iar cei mai buni clienții sunt, evident, clienții mulțumiți, deoarece ei aleg să ia din nou masa la restaurantul tău și ajung să-l recomande și altora. 

De fapt, peste 40% dintre clienți sunt dispuși să lase o recenzie după o experiență pozitivă la restaurant. De aceea, este esențial să faci tot ce îți stă în putință pentru a crea o experiență culinară unică și delicioasă.

4. Modernizarea experienței clienților

Clienții preferă din ce în ce mai mult restaurantele care au implementat metode tehnologice, cum ar fi meniul digital cu cod QR sau ospătarul digital . Desigur, toate acestea facilitează căutarea, comanda, plata și obținerea de informații suplimentare. 

Potrivit unui studiu, noua generație este mai înclinată să utilizeze metode tehnologice inovative. Majoritatea milenialilor își doresc ca restaurantele să furnizeze informații despre nutriție, alergeni și originea ingredientelor.

Un alt aspect esențial sunt recenziile. Cât de des verifici recenziile restaurantelor înainte de a te decide unde anume mergi? Peste 93% dintre consumatori se bazează pe aceste instrumente pentru a se decide.

Dovada socială este extrem de importantă pentru afacerile din domeniul ospitalității, atât pentru cele noi, cât și pentru cele consacrate. Dar este adesea dificil să îți convingi clienții să treacă la acțiune și să lase efectiv o recenzie.

Din fericire, ospătarul digital simplifică procesul, ceea ce înseamnă că este mai simplu ca niciodată pentru clienți să lase o recenzie online pentru restaurantul tău. Cu un ospătar digital, în esență, digitalizezi întreaga experiență culinară. Odată ce clienții tăi au finalizat plata, este mult mai ușor să le ceri să lase o recenzie sau un feedback, deoarece sunt deja pe telefon.

5. Experiență sigură

Unul dintre avantajele moderne ale Ospătarului Digital este siguranța. Acesta facilitează o experiență perfectă, care permite clienților și membrilor personalului să interacționeze fără a ridica probleme de siguranță.

Fără a fi nevoie de contact fizic, Ospătarul Digital reprezintă una dintre cele mai igienice și sigure modalități de lucru. Clienții operează direct de pe telefonul lor mobil, iar ospătarii nu mai sunt nevoiți să dezinfecteze meniurile tipărite după fiecare utilizare.

Pe scurt

Dorești și tu Ospătarul Digital în restaurantul tău? TapTasty te poate ajuta!

Contactează-ne pentru a afla mai multe despre această tehnologie și despre cum te putem ajuta să oferi clienților tăi cea mai bună experiență culinară posibilă prin noi modalități de preluare și gestionare comenzi.

TapTasty Author