Mai Mulți Utilizatori pe Aplicația Mobilă?

Este de dorit să ai o aplicație mobilă personalizată pentru restaurantul tău. Cu toate acestea, de cele mai multe ori după lansarea unei aplicații se întâmplă ca numărul de utilizatori să stagneze sau chiar să scadă, iar de comenzi nici să nu mai vorbim. Întrebarea este cum să atragi cât mai mulți utilizatori pe aplicația ta mobilă, însă nu orice utilizatori, ci  utilizatori activi.

De-a lungul unei perioade bune de timp, TapTasty a urmărit modul în care anumiți clienți TapTasty au reușit să obțină rezultate remarcabile prin intermediul aplicației lor personalizate. Astfel, în acest articol îți vom prezenta strategiile folosite de ei. Menționăm că toate aceste informații sunt validate.  

3 tipuri de utilizatori

Mai întâi de toate, trebuie să subliniem că există 3 tipuri de clienți. 

 1. Clienții fideli. Aceștia comandă pentru că le place ceea ce oferi, fiind mulțumiți de servicii. Totodată, clienții fideli sunt aproape de restaurantul tău și din punct de vedere geografic. Evident, nu prea poți fi client fidel unui restaurant din Brașov dacă tu ești din București.
 2. Clienții oportuniști. Clienții oportuniști sunt cei în căutare de beneficii, promoții, oferte și discounturi. Aceștia își creează rapid un cont într-un app doar atunci când primesc anumite avantaje, precum cele menționate anterior. 

Clienții vizitatori. Aceștia sunt clienții care comandă din întâmplare, nu au un motiv întemeiat. Pot comanda de pe aplicația ta mobilă și la fel de bine și de pe Tazz sau Glovo. Contactul lor cu restaurantul tău este sporadic și nimic mai mult.

Ce beneficii au niște utilizatori dacă își fac cont în aplicație sau dacă comandă de la tine? 

Orice client se poate întreba de să comande prin aplicația ta și nu prin Glovo sau Tazz. De altfel, este o întrebare cât se poate de pertinentă. Ei bine, pentru a putea elimina orice urmă de confuzie sau ezitare, este important să menționezi încă de la bun început beneficiile pe care le aduce aplicația ta. 

Este absolut exclus să îți anunți clienții că restaurantul tău și-a creat o aplicație mobilă și atât. Nimic în plus, nimic în minus. Dacă vrei ca să atragi cât mai mulți utilizatori activi pe aplicația ta mobilă, trebuie să stârnești interesul clienților cu beneficii relevante pentru ei care să-i determine să te aleagă pe tine și nu ceilalți. 

Dacă, de exemplu, vrei să încurajezi clienții să-și descarce aplicația mobilă a restaurantului tău poți să:

 • oferi 20% reducere la prima comandă;
 • 10% reducere toată luna de la data creării contului;
 • dublu puncte de fidelitate pe care să le poată utiliza la următoarea comandă.
utilizatori app

Pe de altă parte, poate dorești să-ți încurajezi clienții să comande din nou de la tine. Atunci poți să:

 • stabilești un maraton de oferte: săptămâna Pizza, reducere la toate sortimentele de pizza, săptămâna salatelor, reducere la burgeri etc.
 • oferi un produs gratuit. De exemplu: „La o pizza comandată primești o doză de Cola cadou. Promoție valabilă doar prin intermediul aplicației.”
 • puncte de fidelitate: poți să stabilești câte puncte de loialitate să primească în funcție de suma cheltuită.
 • meniuri speciale: poți să creezi meniul zilei, combo pentru weekend, iar toate acestea să fie disponibile doar în app. 
 • livrare gratuită: poți să oferi o săptămână de transport gratuit tututor celor care comandă prin aplicație. 
 • segmentarea clienților: ai posibilitatea să-ți segmentezi clienții în funcție de numărul comenzilor și valoarea acestora și poți oferi diferite cupoane, produse gratuite și multe altele clienților tăi fideli.

Fă-te auzit pentru utilizatori!

Aplicația mobilă personalizată este lansată și ai stabilit și beneficiile pe care le oferi clienților care comandă de la tine prin intermediul acesteia. Următorul pas este să te faci auzit cât se poate de tare. Cum poți să te asiguri că oamenii știu de noua ta aplicație și mai ales de beneficiile pe care le vor obține utilizând aplicația ta? 

Mai pe scurt, unde și cum te promovezi?

1. Locația restaurantului tău

Locația restaurantului este vizitată de cele mai multe ori de clienții care deja te cunosc și care sunt dornici să comande din nou de la tine. Astfel, trebuie să le prezinți că au posibilitatea să-și descarce aplicația și să primească anumite beneficii suplimentare.

Pentru a transmite acest lucru, poți să te folosești de:

 • Bannere / roll-up: acestea pot fi poziționate la intrare, la casa de marcat, în zonele vizibile pentru clienții restaurantului.
 • Flyere: Asemenea bannerelor, flyerele pot fi plasate pe masă, la casa de marcat. Important este să ilustreze aplicația și beneficiile acesteia.
 • Cod QR care să direcționeze spre aplicația mobilă a restaurantului tău.
 • Pliant: la fiecare comandă plasată prin agregatori – Glovo, Tazz etc. – introdu un pliant prin care să informezi clientul despre aplicația mobilă a restaurantului tău și despre beneficiile acesteia.
 • Promovare verbală: asigură-te că fiecare angajat va promova aplicația și va invita clienții să și-o descarce, prezentându-le succint toate beneficiile. 
 • Oferte: poți oferi un desert sau o băutură din partea casei clienților care își descarcă aplicația, își creează un cont și plasează o comandă. De asemenea, celor care au cel puțin 2 comenzi în aplicație poți să le oferi un produs gratuit. 

2. Social Media

Rețelele de socializare pot fi cheia principală spre comunicarea cu clienții. Dacă vrei ca mesajul tău să ajungă la cât mai multe persoane, trebuie să folosești canalul de transmitere cu acces la cel mai mare număr de oameni. 

Social Media este cu siguranță unul dintre cele mai bune canale de transmitere a informației dacă nu cel mai bun. Cei mai mulți dintre noi suntem prezenți o mare parte din zi pe rețelele de socializare, derulând pe news feed, urmărind postările și story-urile care ne interesează. 

Asigură-te că ești și tu prezent pe social media prin: 

 • Postări: nu este suficientă o singură postare. Este cât se poate de important să postezi regulat despre aplicație și beneficiile acesteia.
 • Reclame plătite: cu un buget minim, de exemplu 50 de lei, poți să promovezi postarea cu aplicație, crescând gradul de notorietate al brandului. 
 • Concursuri: organizează concursuri care să promoveze aplicația. Regulile pot fi simple, de exemplu: etichetează 3 prieteni, postează la story și așa mai departe. 

3. Colaborări / Influenceri

Un influencer este o persoană influentă, evident, care are mulți urmăritori. O colaborare cu un influencer poate crește notorietatea restaurantului tău. Este destul de important ca acesta să fie din localitatea ta. 

Pentru ca influencerul să-ți promoveze restaurantul, poți să-i oferi o masă gratuită comandată prin aplicație și să-l rogi să posteze pe conturile sale de social. De asemenea, poți să creezi o campanie pe o perioadă mai lungă de timp (de exemplu, o lună) și să posteze săptămânal despre restaurantul tău și aplicația mobilă. 

4. Firme sau parcuri industriale

Creează un pliant care să prezinte beneficiile aplicației tale mobile și un meniu al restaurantului, asigurându-te că firmele din jur știu de ofertele tale. 

Poți să creezi o ofertă specială la business lunch sau la meniul zilei care să fie valabilă doar în aplicație.

5. Blocuri / clădiri noi

Blocurile noi au de obicei un panou unde sunt prezentate diferite oferte. Ai posibilitatea să afișezi acolo un banner sau să împarți pliante cu noua ta aplicație și beneficiile acesteia.

Pus în practică

 1. Stabilește ce vrei să oferi clienților și oferă.
 2. Stabilește perioada. 
 3. Optează pentru 3 strategii din cele menționate anterior și nu ezita să le implementezi. 
 4. Nu uita că echipa TapTasty te susține în acest proces. 

Pentru orice nelămuriri sau întrebări, contactează-ne cu încredere!

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.