5 Metode de Optimizare pentru Restaurante

Un proprietar sau manager de restaurant petrece mai bine de 10 ore pe zi pentru a se asigura că restaurantul funcționează ca la carte, încercând tot felul de metode de optimizare. Cea mai mare parte a acestui timp este petrecută executând sarcini de rutină care sunt esențiale pentru a menține afacerea pe linia de plutire, dar care nu aduc prea multe rezultate.

Ar fi mult mai util ca operatorii să se concentreze pe strategii care să contribuie la stimularea afacerii, la creșterea veniturilor și la îmbunătățirea operațiunilor, în loc să își consume timpul și resursele pe sarcini repetitive.

Dacă analizăm puțin imaginea de ansamblu, doar prin optimizarea fluxului de lucru se poate dobândi eficiența restaurantului. Atunci când găsești modalități de a economisi ore, simplificând operațiunile zilnice, te apropii tot mai mult de ceea ce înseamnă eficiență.

În acest sens, automatizarea îți ajută restaurantul să devină mai eficient prin conectarea directă la fluxul de lucru și prin optimizarea diferitelor procese zilnice, cum ar fi actualizarea rezervărilor, trimiterea de mesaje direcționate și personalizarea experienței clienților.

Să analizăm câteva dintre modalitățile prin care automatizarea te poate ajuta să optimizezi eficiența în restaurantul tău.

1. Optimizează marketingul

Una dintre cele mai dificile sarcini pe care restaurantele trebuie să le mențină zilnic este marketingul brandului lor. La urma urmei, fără a încerca să determini cât mai mulți clienți să-ți descopere restaurantul, nu există aproape nicio posibilitate de a îți crește veniturile.

Unele restaurante folosesc publicitatea plătită și social media pentru a-și promova mărcile – ceea ce este, desigur, o opțiune. Dar o abordare mult mai de impact a marketingului pentru restaurante este folosirea propriei baze de date a clienților pentru a trimite e-mailuri sau notificări push clienților și a-i face să revină. Este ușor să convingi un client să îți viziteze restaurantul o dată, dar să-l faci să revină de mai multe ori – asta este de 10 ori mai greu.

De aceea, este atât de important să obții un marketing personalizat corect. Restaurantele care folosesc automatizarea pot profita de marketingul personalizat fără să fie nevoie să ridice un deget.

Adio sarcini manuale!

În loc să petreci ore întregi în fiecare săptămână punând cap la cap e-mailuri și liste, automatizarea restaurantelor îți permite să definești reguli și apoi să ai e-mailuri sau notificări push trimise în mod regulat pentru a atrage clienții în moduri în care restaurantul tău nu a putut niciodată înainte.

Nu numai că poți trimite mesajele tradiționale de ziua de naștere și de aniversare, dar poți începe să trimiți și mesaje de marketing mai nuanțate, cum ar fi trimiterea de notificări push clienților atunci când ating un anumit prag sau cheltuiesc o anumită sumă de bani la restaurantul tău – bineînțeles, toate puternic personalizate pentru a nu pierde niciodată acea notă umană.

Cu instrumentele de marketing TapTasty salvezi timp și resurse. Totodată, construindu-ți o bază de date, poți să-ți țintești publicul fără prea multe bătăi de cap. Astfel te asiguri că mesajele ajung la cine trebuie și că ofertele promoționale nu vor rămâne fără rezultat.

2. Fii eficient în gestionarea rezervărilor

Gestionarea rezervărilor este, fără îndoială, una dintre cele mai importante și repetitive sarcini cu care operatorii de restaurante trebuie să se confrunte zilnic. Pe de o parte, ar putea fi cea mai bună sursă de venit pentru restaurantul tău, dar, pe de altă parte, ar putea fi și cel mai ineficient sector al operațiunilor tale.

Faptul că trebuie să suni clienții în fiecare zi pentru a te asigura că mai vin nu va duce nicăieri. În schimb, te încurajăm să îți petreci cea mai mare parte a timpului încercând să faci ca experiența clienților să fie memorabilă. Prin automatizarea restaurantului poți să reduci considerabil orele de timp acumulate petrecute pentru actualizarea rezervărilor după serviciu – să ții evidența clienților care au venit, care nu au venit și pentru care trebuie să percepi o taxă în avans.

La sfârșitul zilei, gestionarea rezervărilor este o parte din experiența clienților și o parte din contabilitate – automatizarea are principalul scop să se ocupe de aceasta din urmă. Acest lucru se realizează prin automatizarea procesului de marcare a rezervărilor ca neprezentări dacă clientul nu sosește niciodată, prin actualizarea statutului la întârziere dacă un client nu ajunge la timp – și acest lucru poate fi chiar și o sursă de etichetare a clienților, astfel încât, dacă aceștia rezervă din nou – să știi că te poți aștepta să întârzie sau să nu mai ajungă.

3. Redu numărul de neprezentări și securizează plățile

Automatizarea face ca neprezentările să devină o problemă a trecutului. Întreabă orice operator de restaurant care este cea mai puțin preferată sarcină a sa și, în 9 din 10 cazuri, aceasta este că trebuie să urmărească clienții pentru a afla dacă vor ajunge la rezervare și să nu uite să le perceapă manual un avans dacă nu ajung.

Configurarea regulilor de automatizare face mai ușor ca niciodată nu numai să actualizezi rezervările pentru a nu se prezenta atunci când un client nu ajunge, dar te ajută, de asemenea, să îți asiguri veniturile fără probleme prin taxarea automată a cardului lor pentru taxa în avans în cazul în care nu mai ajung.

În timp veniturile sunt asigurate, s-ar putea să nu fii foarte încântat de lipsa de apariție a clienților în primul rând, ceea ce reprezintă un alt mod în care automatizarea te poate ajuta. Notificările automatizate nu-i lasă pe clienți să uite de rezervări și ajută la reducerea drastică a ratelor de neprezentare la restaurantul tău.

4. Îmbunătățește loialitatea și retenția

Transformarea clienților care iau masa o singură dată în clienți fideli este dificilă. Cu toate acestea, este cheia pentru a crește veniturile restaurantului tău. Automatizarea ușurează această sarcină plictisitoare, ajutând personalul tău să știe totul despre un client din momentul în care acesta face prima rezervare (cum ar fi preferințele, obiceiurile de consum și ultima vizită) prin etichetarea automată.

Prin automatizare, sistemul etichetează automat clienții, pe baza unui set personalizat de condiții pe care le controlezi în totalitate – asigurându-te că detaliile clienților sunt întotdeauna actualizate și permițând personalului tău să ofere o experiență foarte personalizată a clienților.

De asemenea, automatizarea sporește datele pe care le poți colecta despre clienții tăi. În loc să te bazezi pe a colecta informații manual despre clienți, prin sistemul TapTasty poți afla cine sunt clienții tăi și care sunt preferințele lor. Aceste date le poți folosi ulterior pentru a derula campanii de marketing personalizate și direcționate, bazate pe preferințele lor, pentru a-i face să revină.

5. Îmbunătățește rapoartele

Rapoartele nu vor mai fi niciodată la fel odată ce vei lăsa automatizarea să preia controlul. Începe să preiei date semnificative care să te ajută să îți duci afacerea la un alt nivel. Acest lucru înseamnă că, la sfârșitul unei săptămâni sau al unei luni aglomerate, poți privi înapoi la ceea ce a mers bine și la ceea ce nu a mers bine, fără a fi nevoie să te întrebi vreodată dacă datele sunt corecte.

Rapoartele privind clienții devin dintr-o dată mult mai semnificative atunci când se colectează date precum preferințele clienților, cheltuielile și experiența lor culinară prezentate în tabele și grafice ușor de înțeles.

Acest lucru înseamnă că poți începe să iei decizii de impact pe baza datelor care te ajută să crești veniturile și să identifici zonele din experiența clienților pe care le poți îmbunătăți.

Pe scurt

Articolul de față de abia atinge suprafața a ceea ce este posibil cu un sistem automatizat pentru toate atribuțiile zilnice ale restaurantului tău.

TapTatsy îți salvează bani și timp. Vrei să afli mai multe? Scrie-ne!

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.