Cum te ajută o bază de date pentru clienți

În industria restaurantelor, menținerea unor relații bune cu clienții este la fel de importantă ca și existența unei bucătării funcționale. Dar, între administrarea unui restaurant și gestionarea finanțelor sale, conducerea restaurantului tinde să uite să aloce timp pentru a-și înțelege mai bine clienții. Însă, o bază de date pentru clienți te poate scoate la liman.

Managementul relațiilor cu clienții ajută restaurantele să colecteze date despre clienții lor prin diferite surse, cum ar fi rezervările și comenzile online. Aceste informații pot fi la fel de simple ca numele și datele de contact sau pot fi mai complexe cu detalii privind numărul de vizite, preferințele în materie de mâncare, alergii și zile de naștere.

Cu ajutorul acestora, operatorii de restaurante pot obține informații despre clienții lor și pot crea o experiență personalizată mult mai ușor.

Să vedem concret de ce poate beneficia restaurantul tău în urma unei baze de date pentru clienți.

1. Înțelegerea nevoilor clienților

Pe termen lung, un sistem CRM bun va acumula încet-încet informații despre clientela restaurantului tău pentru a produce o bază de date solidă, cu detalii de contact, numărul de comenzi plasate, alergii alimentare, zile de naștere, suma medie cheltuită. Aceste informații reprezintă punctul central în înțelegerea clienților tăi și un punct de pornire pentru construirea unor campanii de marketing eficiente și bine direcționate.

2. Obținerea mai multor date

Majoritatea sistemelor CRM pot fi integrate cu alte tehnologii din restaurantul tău. De exemplu, atunci când este integrat cu un sistem POS, acesta poate debloca detalii semnificative, precum numărul total de vizite, cheltuielile generale, ceea ce te ajută să înțelegi și mai bine comportamentul consumatorului.

3. Optimizarea marketingului

Utilizarea eficientă a sistemului CRM te poate ajuta să creezi campanii de marketing personalizate.

Cunoașterea mai multor informații despre baza ta de clienți este un pas esențial în procesul de creare a unor abordări centrate pe client, fie că este vorba de notificări push sau prin e-mail.

Înțelegerea clienților tăi înseamnă că aceștia vor primi doar mesaje relevante. De exemplu, o persoană alergică la fructe de mare nu va primi promoții de la preparate cu fructe de mare.

4. Programe de loialitate și recompense

Programele de fidelizare și recompensele pentru clienți sunt cele mai utile instrumente pe care un sistem CRM bun este capabil să le genereze.

Urmărind comenzile unui client și cât anume cheltuiește la fiecare comandă, îl poți înscrie într-un program de fidelizare personalizat.

Programul de fidelizare nu se limitează doar la comportamentul clienților, ci poate fi folosit și pentru a trimite campanii și oferte speciale. Totodată, prin intermediul acestuia determini clienții să revină din nou și din nou.

5. Analiza performanței restaurantului

Informațiile obținute prin intermediul sistemelor CRM îi pot ajuta pe manageri să analizeze mai bine performanța restaurantului lor, oferind informații operaționale despre cea mai aglomerată zi a săptămânii, de exemplu, sau cel mai vândut preparat din meniu, numărul de clienți fideli și așa mai departe.

Aceste informații te ajută să vezi ce funcționează și ce nu și astfel poți lua decizii strategice bazate pe date concrete pentru a îmbunătăți performanța restaurantului tău. De exemplu, poate trebuie să mai angajezi personal pentru a face față zilelor aglomerate sau să implementezi sisteme care să faciliteze fluxul de lucru.

Cum ajută baza de date TapTasty restaurantul tău?

Sistemul de gestionare TapTasty se poate integra cu funcții CRM avansate care să-ți permită oferirea unor experiențe personalizate clienților și construirea unor relații puternice cu aceștia.

1. Un singur sistem pentru tot

Colectează, gestionează și sortează toate datele despre clienți sub un singur sistem, indiferent dacă ai un restaurant sau mai multe.

Sistemul de management TapTasty este prevăzut cu diferite funcționalități. De la un panou de administrare online și comenzi online până la rezervări, programe de fidelitate, marketing și multe altele, aceste instrumente sunt menite să te ajute să-ți crești vânzările, să oferi o experiență unică clienților și să economisești timp și bani.

2. Bază de date bogată cu clienții

Cu TapTasty poți construi o bază de date pentru clienți complexă care să includă preparatele favorite, cererile speciale, zilele de naștere, alergiile și multe altele.

În acest mod, restaurantul tău poate oferi o experiență unică clienților.

3. Marketing personalizat

Menținerea restaurantului tău în mintea clienților este foarte ușor de realizat atunci când ai un sistem de management care îți permite să gestionezi și partea de marketing.

Cu TapTasty îți poți segmenta clienții pe baza informațiilor colectate. Mai exact, segmentarea clienților poate fi făcută după anumite criterii, creând o regulă fie bazată pe numărul comenzilor sau valoarea acestora per perioadă, fie ținând cont de ambele criterii.

Astfel, te asiguri că nu oferi aceleași promoții clienților care comandă de două ori pe săptămână față de cei care comandă zilnic.

De asemenea, sistemul TapTasty îți oferă posibilitatea să trimiți notificări automate clienților. Dacă ai lansat un nou meniu, de exemplu, poți să îți înștiințezi clienții și să le oferi o reducere de 10%.

Pe scurt

Prin intermediul bazei de date pentru clienți, poți afla rapid cum poate restaurantul tău să răspundă așteptărilor clienților. Totodată, poți să-ți adaptezi fluxul de lucru și să implementezi tehnologii care să ușureze procesul de comandă.

Îți stăm la dispoziție pentru orice informații suplimentare. Contactează-ne cu încredere!

TapTasty Author