Avantajele tehnologiei pentru restaurante

Avantajele tehnologiei pentru restaurante nu pot fi trecute cu vederea, deoarece clienții se așteaptă ca fiecare aspect al vieții lor să fie îmbunătățit de tehnologie. Clienții doresc să aibă parte atât de ospitalitatea tradițională la masă, cât și de confortul tehnologiei moderne. În consecință, proprietarii de restaurante nu mai pot considera tehnologia pentru restaurante ca fiind un lux, ci o necesitate.

Tehnologia pentru restaurante are un efect asupra tuturor aspectelor legate de operațiunile restaurantelor, inclusiv asupra organizării programului de lucru al angajaților, gestionarea bucătăriei și serviciului clienți. Unele dintre beneficiile implementării unei tehnologii potrivite pentru nevoile restaurantului includ:

 • Eficiență sporită
 • O experiență mai bună a clienților
 • Reducerea costurilor

Implementarea diferitelor tehnologii poate avea și dezavantaje. Unii dintre angajații tăi care nu sunt obișnuiți să utilizeze tehnologia pot întâmpina dificultăți în a se familiariza cu noile sisteme.

Cu toate acestea, avantajele depășesc cu mult aspectele negative atunci când vine vorba de a-ți pune restaurantul la curent cu cele mai noi tehnologii.

Tehnologia pentru restaurante poate îngloba următoarele categorii:

 • Automatizarea bucătăriei
 • Sustenabilitate
 • Serviciul pentru clienți
 • Eficientizarea operațiunilor

Întotdeauna există o nouă tehnologie care este promovată ca fiind un “must-have” pentru proprietarii sau managerii de restaurante. În ceea ce privește tipul de tehnologie pe care să-l implementezi mai întâi, va trebui să decizi ce sisteme și instrumente vor oferi cel mai rapid randament al investiției și vor rezolva cele mai presante nevoi ale restaurantului tău.

Pentru a evita ca implementarea tehnologiei să reprezinte o povară financiară prea mare pentru restaurantul tău, ia în considerare o abordare fragmentată a introducerii de noi sisteme și instrumente.

5 Beneficii ale investiției în tehnologia pentru restaurante

Dacă nu știi încă cum ar putea tehnologia să-ți ajute restaurantul, iată cinci beneficii ale investiției în tehnologia pentru restaurante:

 • O mai bună eficiență a operațiunilor 
 • Servicii mai bune pentru clienți
 • Colectarea feedback-ului clienților
 • Un sistem de analiză pentru creșterea afacerii
 • Mai multă siguranță prin plăți online

1. O mai bună eficiență a operațiunilor

Nu ar fi mai mult decât perfect dacă nu ar trebui să înregistrezi toate stocurile de articole la sfârșitul fiecărei zile, reușind totuși să faci ce trebuie făcut? Tehnologia este răspunsul!

Având în vedere că software-ul pentru restaurante vine cu funcții precum gestionarea stocurilor, controlul achizițiilor, gestionarea furnizorilor și așa mai departe, acesta economisește într-adevăr efortul și timpul în administrarea proceselor. Cu astfel de instrumente, șansele de erori sunt foarte mici în comparație cu introducerile manuale.

Inventarul tău poate fi urmărit fără prea multe abateri, iar neconcordanțele de stoc în ceea ce privește deteriorarea și furtul pot fi, de asemenea, identificate.

2. Servicii mai bune pentru clienți

Este foarte important să știi ce îi place și ce nu îi place clientului înainte de a-i comercializa un produs/un articol. Cu ajutorul tehnologiei, poți capta istoricul comenzilor unui client și îi poți oferi reduceri la articolele sale preferate.

Atunci când un client nu a mai venit la restaurantul tău de mult timp sau nu a mai comandat online, poți trimite notificări push promoționale care să ofere reduceri la felul de mâncare preferat sau la un desert. Astfel, îl încurajezi să comande din nou și îl fidelizezi indirect. Acest nivel de personalizare poate fi realizat numai cu ajutorul tehnologiei potrivite.

De pildă, cu TapTasty poți să-ți construiești tribul tău de clienți pe care îi poți cunoaște personal și cu care poți comunica eficient prin diferite campanii de marketing și fidelizare.

Imaginea de mai jos e ilustrativă în acest sens.

3. Colectarea feedback-ului de la clienți

Restaurantele care își pleacă urechea la ce spun clienții, răspunzând la întrebările, reclamațiile și alte nevoi ale acestora, au avut întodeauna un avantaj față de concurență. Astăzi, când întreaga bază de clienți este online, este ușor ca o experiență proastă să se transforme rapid într-o recenzie proastă.

Atunci când vrei să mergi la un restaurant cu prietenii tăi, primul lucru pe care îl face cineva este să verifice recenziile despre local. Așadar, nu știi niciodată cât de mult îți poate afecta o recenzie negativă afacerea.

Vrei să știi cum să răspunzi corect la o recenzie negativă? Citește acest articol.

În timp ce orice părere bună a clientului trebuie promovată și distribuită online, pentru a crește audiența, experiența mai puțin bună trebuie discutată cu „ușile închise”, asigurându-te că nu se va mai repeta.

4. Un sistem de analiză pentru creșterea afacerii

Rapoartele de vânzări sunt un instrument esențial care te ajută să măsori rentabilitatea afacerii tale. Să presupunem că o cafenea derulează o ofertă în fiecare miercuri prin care clientul primește o cafea gratuită dacă cumpără un produs de la patiserie. Folosindu-se de raportul de vânzări, proprietarul cafenelei sau managerul poate compara vânzările de miercuri pentru a măsura nivelul de implicare și satisfacție al clienților.

Dispunând de rapoarte și statistici financiare, poți obține o imagine de ansamblu asupra modului în care afacerea ta progresează de-a lungul zilelor, lunilor și anilor. Analiza datelor îți permite să te gândești nu doar la gestionarea afacerii, ci și la creșterea acesteia.

Cu TapTasty ai parte de 5 rapoarte și statistici financiare. Acestea îți indică ce campanii funcționează, care sunt clienții fideli și produsele populare, precum și eventualele probleme de gestiune.

5. Mai multă siguranță prin plăți online

Au apus zilele în care oamenii căutau să își plătească facturile cu numerar. Prin scanarea unui cod QR, plățile se fac într-o clipă și nu mai există probleme cu schimbarea soldului.

Aproximativ 40% dintre clienți au declarat că ar prefera să ia masa într-un restaurant care dispune de una dintre metodele de plată electronică.

Având un sistem POS în restaurant unde puteți integra aceste plăți online, tranzacțiile vor fi transparente și ușor de urmărit.

Pe scurt

Tendințele și preferințele clienților devin digitale. Drept urmare, restaurantele trebuie să investească în tehnologie pentru a supraviețui pe piață. Cu cât o vor adopta mai repede, cu atât mai mult vor fi cu mult înaintea concurenților.

Serviciul TapTasty te ajută să-ți organizezi activitățile zilnice ale restaurantului, folosind una sau mai multe din funcționalitățile de mai jos:

 • aplicație de mobil personalizată;
 • modul de comenzi online (care vine integrat cu website-ul restaurantului tău);
 • ospătar digital;
 • self ordering kiosks;
 • driver app.

Contactează-ne cu încredere și află mai multe!

TapTasty Author