5 Probleme și soluții pentru comenzile online de mâncare

Lucrurile se schimbă de la an la an și tot mulți clienți migrează online. În consecință, majoritatea proprietarilor de restaurante au realizat că, dacă nu reușesc să ofere o platformă de comandă online eficientă și ușor de utilizat, vor fi scoși rapid de pe tabla de joc. La urma urmei, majoritatea preferă să plaseze o comandă mâncare online cu livrare la domiciliu sau cu ridicare la pachet măcar o dată pe săptămână, fapt pentru care restaurantele pot profita de aceste oportunități de vânzare. 

Cu un serviciu de comenzi online TapTasty, poți contribui cu siguranță la creșterea vânzărilor restaurantului tău. Poți să te ocupi de notorietatea brandului tău prin funcționalitățile puse la dispoziție și să economisești comisioanele percepute de agregatorii terți. 

Odată ce ai decis să oferi servicii de comenzi online, există mai multe detalii importante de care trebuie să ții cont, de la ceva atât de simplu precum designul modulului de comenzi online până la aspecte mult mai complexe, cum ar fi asigurarea securității datelor cu caracter personal ale clienților. 

Iată câteva dintre cele mai frecvente dificultăți cu care se confruntă clienții de zi cu zi atunci când comandă mâncare online de la un restaurant și cum le poți aborda eficient împreună cu personalul restaurantului tău.

Cele 5 probleme cu care se confruntă clienții atunci când comandă online

1. Alegerea

Un client înfometat poate petrece în medie o oră pentru a decide ce să mănânce. Acest scenariu este valabil mai ales în cazul restaurantelor cu un meniu vast. Având atât de multe opțiuni din care să aleagă, clienții sunt adesea copleșiți și, de multe ori, se ajunge la o vânzare neîncheiată – nu se pot decide ce să mănânce, ies de pe modulul de comenzi online sau de pe aplicația mobilă și comandă vechiul Twister de la KFC! 

Cum ai putea rezolva această problemă? Ajutându-ți clienții cu recomandări și sugestii bazate pe statistici și rapoarte. Sistemul TapTasty oferă informații și date despre tendințele de comandă ale clienților pe care le poți utiliza pentru a-i ajuta să facă o selecție rapidă. Dacă este vorba de un client, să te folosești cross-selling poate fi o strategie bună. Este suficient ca un client să adauge o garnitură în coș și să i se sugereze automat o anumită combinație.

2. Plata

O problemă recurentă cu care se confruntă clienții atunci când comandă mâncare online este legată de plată. Unele platforme nu acceptă mai multe metode de plată, ceea ce îi obligă pe clienți să renunțe la comenzi.

TapTasty oferă diferite integrări, astfel încât clienții tăi să poată plăti cu ușurință cu cardul. Toate metodele de plată anterioare pot fi salvate și reutilizate.

Securitatea este un alt factor pe care clienții îl iau în considerare atunci când cumpără ceva online. Chiar și lucruri precum faptul că nu se afișează un mesaj de confirmare a plății sau că sunt redirecționați către un alt site web pot fi exasperante. Apoi, mai sunt și problemele legate de un proces dificil de rambursare în caz de plăți eșuate sau comenzi anulate.

Cum se poate rezolva această problemă? Începe prin a oferi mai multe opțiuni de plată. În timp ce plata cu cardul și PayPal sunt metode frecvente de plată online, metodele alternative, cum ar fi Paypal, Google Pay, Apple Pay etc., câștigă popularitate în rândul clienților pasionați de tehnologie. Oferirea confortului, a vitezei și a securității clienților tăi este esențială pentru a crește conversiile și vânzările.

3. Procesul de comandă

Comoditatea este unul dintre motivele pentru care mai mulți clienți preferă să comande mâncare online în zilele noastre. Dar există încă o mulțime de site-uri web care au fost create fără să se gândească la optimizarea experienței utilizatorului. Uneori poate fi chiar dificil să găsești butonul „Meniu” pe un site! Uneori există o supraîncărcare de informații, iar alteori prea puține. 

Cum poți rezolva această problemă? Pentru ca procesul de comandă să fie cât mai ușor posibil, trebuie să fii accesibil pe toate platformele, inclusiv pe site-uri web, aplicații mobile și rețele sociale. Păstrează un design curat și concis, cu cât mai puțini pași necesari în timpul procesului de achiziție. Un apel clar la acțiune pe fiecare pagină este o necesitate pentru a te asigura că clienții tăi pot finaliza tranzacția cu succes fără a fi nevoiți să se deplaseze între pagini.

Află mai multe despre modulul de comenzi online TapTasty citind acest articol.

4. Livrare și împachetare

În ceea ce privește problemele legate de livrare, acestea nu includ doar întârzierile, ci și calitatea și cantitatea alimentelor, ambalajul și comportamentul neplăcut al curierilor.

Întotdeauna trebuie să trimiți alimente proaspăt pregătite din bucătărie. Ai grijă să te asiguri că folosești tehnici de ambalare adecvate pentru alimente calde și reci. 

În meniul tău online, nu ezita să adaugi câteva informații despre timpul de pregătire și de livrare, precum și despre mărimea porțiilor, astfel încât clientul să știe la ce să se aștepte.

În cele din urmă, existența unei opțiuni de urmărire în timp real a comenzii este esențială.  În felul acesta, clienții sunt la curent cu statusul comenzii lor. Poți utiliza notificări push sau emailuri pentru a trimite actualizări ale statusului comenzii.

5. Serviciu clienți

Fie că este vorba de întârzieri în livrare, de nemulțumiri legate de mâncare, de întrebări legate de plăți și rambursări sau de orice întrebări și reclamații generale, clienții vor dori să ia legătura cu tine și vor dori să se simtă ascultați. 

Pe de altă parte, există recompense mari pentru acele întreprinderi care oferă servicii excelente pentru clienți, deoarece clienții sunt dispuși să cheltuiască cu 17% mai mulți bani cu un restaurant care oferă în mod constant servicii bune pentru clienți.

Oferă diferite canale de comunicare, cum ar fi e-mail, social media, notificări push. Folosește întotdeauna un limbaj pozitiv atunci când comunici cu un client. Asigură-te că personalul restaurantului tău este echipat pentru a răspunde la întrebări de orice fel și este pregătit să abordeze situații dificile, ori de câte ori acestea apar. De asemenea, este de ajutor să ai o secțiune de feedback unde clienții să-și poată lăsa simplu și rapid sugestiile, opiniile sau problemele.

Pe scurt

Sperăm că vei ține cont de aceste probleme comune cu comenzile online și că vei remedia lucrurile înainte ca acestea să scape de sub control. A avea un sistem eficient de comenzi online de mâncare, care să răspundă așteptărilor clienților, este ceea ce ai nevoie pentru a urca pe scara succesului pe piața extrem de competitivă de azi.

Pentru a afla mai multe despre TapTasty, nu ezita să ne contactezi!

TapTasty Author