Toate funcțiile necesare pentru a-ți fideliza clienții și crește afacerea

Aplicație de mobil personalizată

Disponibilă în Google Play și AppStore, aplicația este creată să reprezinte imaginea brandului tău și le permite clienților să comande cu ușurință oriunde s-ar afla.

Component

Comenzi prin aplicație

După descărcarea aplicației și crearea unui cont, clientul tău poate să acceseze meniul restaurantului, să comande și să aleagă modalitatea favorită de a intra în posesia comenzii: livrare la domiciliu, ridicare comandă sau întâlnirea cu livratorul la jumătatea drumului.

Urmărire comandă în timp real

După ce o comandă a fost plasată, clientul este notificat constant prin intermediul mesajelor în legătură cu statusul comenzii, putând totodată să vadă acest lucru și în istoricul comenzilor.

Component
Component

Plata comenzii cu cardul

Clientul tău are posibilitatea să plătească atât cu numerar, cât și cu un card bancar. Sunt acceptate carduri Visa, MasterCard, American Express și Discover.

Află mai multe despre aplicația de mobil

Gestionare comenzi și livrări

Panoul de administrare online este punctul central de gestionare a clienților, meniului, comenzilor, livrărilor și campaniilor de marketing și fidelizare.

Integrare în site - propriu

Serviciul TapTasty se integrează perfect cu websiteul tău, în așa fel încât clienții pot să comande atât prin intermediul acestuia, cât și prin aplicația mobilă personalizată, iar comenzile primite sunt gestionate din același loc.

Admin Taptasty

Notificări la recepționarea comenzilor

Sistemul emite un semnal sonor în momentul în care un client a plasat o comandă. După procesarea acesteia, operatorul poate să schimbe statusul ei printr-un singur click.

Component
Component

Livrare “la jumătatea drumului”

Pentru conveniență, opțiunea “La jumătatea drumului” îți permite să determini puncte de întâlnire prestabilite, astfel încât clientul și livratorul se pot întâlni la jumătatea distanței pentru recepționarea comenzii.

Integrare cu servicii de livrare la domiciliu

În cazul în care localul tău nu are propria flotă de mașini, serviciul TapTasty permite integrarea cu servicii de livrare la domiciliu, oferind astfel o suită completă de servicii.

Component

Marketing și fidelizare clienți

Pe lângă oferirea unor produse și servicii calitative, o modalitate suplimentară de a-ți răsplăti și fideliza clienții este să le oferi acestora cupoane de reduceri și puncte de fidelitate.

Component

Puncte de fidelitate

Sistemul îți permite să setezi numărul de puncte pe care un client le primește la plasarea unei comenzi prin aplicația de mobil. Aceste puncte se pot folosi ulterior pentru alte comenzi.

Campanii promoționale

TapTasty îți oferă flexibilitate la crearea de campanii de marketing: alege reducerea, produsele la care se aplică, durata, precum și clienții care să fie notificați. Notificările sunt de tip push, direct pe telefon mobil sau se pot trimite pe email.

Află mai multe despre modulul de marketing și fidelizare

Component

Statistici și rapoarte financiare

Rapoartele și statisticile puse la dispoziție de către TapTasty îți indică ce campanii funcționează, care sunt clienții fideli și produsele populare, putând așadar să iei decizii informate și eficiente.

Component

Secțiune “Tendințe”

Aceste rapoarte îți arată evoluția în timp a numărului de clienți noi, comenzi, încasări, precum și informații demografice.

Raport vânzări

În această secțiune sunt incluse rapoarte de plăți și vânzări, defalcate în funcție de locația restaurantului, tipul de comandă - livrare la domiciliu, ridicare comandă, întâlnire la jumătatea drumului - precum și data de procesare.

Component
Component

Statistici produse

În cazul în care dorești să vezi care sunt produsele care se vând cel mai bine, raportul de vânzări produse afișează lista cu cantitatea și valoarea acestora în intervalul de timp selectat.

Află mai multe despre rapoarte și statistici

Ești interesat?

Cere ofertă și te vom contacta în cel mai scurt timp