Cum să-ți Crești Vânzările pe Timp de Vară?

Cea mai aglomerată perioadă a anului pentru majoritatea restaurantelor se apropie cu pași repezi. Sezonul estival poate fi unul extrem de profitabil dacă știi cum să-ți marketezi afacerea. Ai nevoie doar de câteva ajustări și idei simple pentru a-ți crește vânzările pe timp de vară. 

Fie că este vorba de introducerea în meniu a unor noi băuturi/preparate sau de promovarea celor vechi, de actualizarea ofertelor speciale de pe aplicația mobilă și/sau site-ul web al restaurantului sau postarea câtorva video-uri, reels sau fotografii cu mâncare, fiecare variantă de mai sus este o modalitate simplă și eficientă de a crește vizibilitatea restaurantului tău în acest sezon. 

Dar hai mai bine să aruncăm o privire la 7 modalități prin care îți poți crește vânzările pe timp de vară.

1. Postează online băuturile colorate

Pagina de Facebook și Instagram a restaurantului, site-ul web și aplicația de mobil sunt cele mai bune locuri pentru a-ți prezenta limonadele cu arome de vară, cocktailurile de sezon, preparatele de cafea rece și băuturile distractive pentru copii! Care sunt cele trei ingrediente cheie pentru băuturile de vară irezistibile? Fructe, gheață și culoare.

Promovează cu încredere răcoritoarele și joacă-te cu promoțiile. De exemplu, ai putea oferi o reducere de 10% la răcoritoare dacă comanda clientului este de minim o anumită sumă. Poți asocia categoria de răcoritoare cu cea a deserturilor și să o oferi o reducere dacă comandă o băutură și un desert. Fii creativ și jonglează cu ofertele exclusive. 

2. Actualizează-ți meniul cu preparate de sezon

Știai că 24% dintre restaurante își actualizează meniul în funcție de sezon, iar 31% și-l actualizează lunar? În timp ce anumite restaurante își schimbă meniurile destul de frecvent, există un motiv întemeiat pentru care fac acest lucru, mai ales atunci când vine vorba de realizarea unui meniu de vară.

Meniul de vară este o modalitate bună de a profita de ingredientele de sezon, de a oferi ceva nou clienților fideli și de a atrage noi clienți cu preparate de sezon inedite. De exemplu, poți adăuga salatele de fructe, care sunt foarte ușor de făcut și au un gust delicios, mai ales atunci când sunt însoțite de o doză bună de soare. Salatele dulci au un gust revigorant și sunt pline de fructe gustoase, de sezon – ce să nu le placă clienților?

De asemenea, Pavlova de căpșuni este un desert clasic de vară, popular în cafenele și restaurante în timpul lunilor calde, dar există o mulțime de alte deserturi de vară pe care să le explorezi și să le încerci. De ce să nu optezi pentru un trifle de coacăze și flori de soc, un tiramisu tropical sau chiar un cheesecake cu gin și tonic? Cu cât bucătarul este mai creativ cu deserturile, cu atât mai mult meniul tău va ieși în evidență și va atrage mulțimea. 

3. Asigură-te că există ceva pentru toată lumea în meniu

De la vegetarienii convinși și persoanele care țin diete cu conținut scăzut de carbohidrați până la cei care își propun să atingă obiectivul de vară, de a mai da câteva kilograme jos, modul în care oamenii mănâncă devine din ce în ce mai variat. A fi incluziv nu înseamnă neapărat să compromiți identitatea brandului tău, dar cu siguranță înseamnă un public mai larg care se simte binevenit în restaurantul tău.

4. Redecorează-ți restaurantul pe timp de vară

Trebuie să atragi atenția clienților că ai dat startul sezonului fierbinte din toate punctele de vedere.

Dacă ai o zonă de luat masa în aer liber, poți să o modernizezi cu noi plante, flori, vaze, umbrele și decoruri vesele. Dacă, pe de altă parte, nu ai o zonă de luat masa în aer liber, este important să dai un refresh aspectului interior al restaurantului.

Realizează ceea ce se aliniază cu bugetul tău. Poate că este vorba de a comanda niște fețe de masă colorate sau să creezi un decor văratic. Chiar și o vază cu un nou aranjament de flori în fiecare săptămână pentru tejgheaua de comenzi poate aduce o acel strop de vară atât de necesar în localul tău.

5. Zilele speciale de vineri

Restaurantul tău poate profita de zilele de vineri pentru a atrage clienții mai devreme în localul tău și a-și petrece după-amiaza sau noaptea de vineri la restaurant. Acest lucru se poate face prin oferirea unui happy hour special începând cu ora 14:00 sau prin oferirea gratuită a primei băuturi pentru clienți. Barul poate chiar să ofere o listă de cocktailuri de vară sau aperitive de sezon care sunt oferite la preț redus vinerea.

Sfat: Restaurantele pot oferi companiilor din zona locală 10% din nota de plată în anumite zile sau ore. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți fideliza clienții, arătându-le în același timp sprijinul pentru întreprinderile din zona ta.

6. Concentrează-te pe clienții fideli

Să nu uităm de clienții existenți și fideli ca sursă de venituri suplimentare pentru restaurant. Există mai multe moduri în care îi poți încuraja să profite la maximum de vară la restaurantul tău.

De exemplu, le poți pune la dispoziție un sistem de rezervări online care să le faciliteze procesul de rezervare masă în local. Totodată, prin oferirea de promoții exclusive, cum ar fi o ofertă prin push notification sau e-mail a unui pahar de prosecco gratuit sau a 30% reducere pentru clienții fideli, te vei asigura că clienții continuă să îți aleagă restaurantul în lunile de vară – și vei obține mai multe venituri pentru restaurantul tău.

Sfat: Oferă clienților tăi fideli acces anticipat la noile degustări de cocktailuri de vară sau la evenimentele de tip happy hour.

7. Fii la curent cu evenimentele din oraș

Indiferent de orașul în care se află restaurantul, cu siguranță vor exista evenimente locale, cum ar fi concerte, evenimente sportive sau festivaluri de film care vor avea loc pe parcursul verii.

Dacă rămâi la curent cu evenimentele locale și te asociezi cu cele care au sens pentru restaurantul și brandul tău, poți să-ți mărești publicul țintă. Parteneriatul cu o organizație sau cu un brand care se aliniază cu afacerea ta este o oportunitate excelentă de a oferi și de a vinde mâncăruri de specialitate, meniuri unice de tip prix-fixe sau meniuri înainte sau după eveniment, sau chiar un desert special.

Acest lucru oferă noilor consumatori un motiv suplimentar pentru a încerca restaurantul tău și pentru a-ți face brandul cunoscut de toată lumea.

Nu uita… Sezonul de abia începe!

Iată 7 modalități simple de a crește vânzările restaurantului tău în această vară.

Cea mai bună parte a verii este că durează trei luni, așa că ai destul timp la dispoziție să încerci ideile și să măsori rezultatele!

Îți reamintim că serviciul TapTasty te poate ajuta să-ți organizezi activitățile zilnice ale restaurantului, folosind una sau mai multe din funcționalitățile de mai jos:

  • aplicație de mobil personalizată;
  • modul de comenzi online (care vine integrat cu website-ul restaurantului tău);
  • ospătar digital;
  • self ordering kiosks;
  • driver app.

De asemenea, îți punem la dispoziție multiple variante de marketing și fidelizare a clienților. Cel mai eficient marketing este cel de pe telefonul clientului tău, întrucât în marketingul online, șansa de reușită este exponențial mai mare decât în metodele de marketing convenționale.

Contactează-ne cu încredere și află mai multe despre serviciul nostru.

TapTasty Author