Despre Serviciile pentru Clienți în Restaurante

Restaurantul tău poate avea cel mai bun meniu, o ambianță top, un personal numeros și totuși să piardă clienți. Pe de altă parte, poți avea niște chelneri fără experiență care să întrebe clienții dacă vor un desert după felul principal și restaurantul tău să facă o grămadă de bani. Rezultatul depinde întotdeauna de serviciile pentru clienți oferite.

Mai mult de jumătate dintre clienți vor vizita din nou restaurantul în care au avut o experiență pozitivă. Prin urmare, o modalitate potrivită de a spori vânzările restaurantului tău este de a menține calitatea serviciului pentru clienți la un nivel ridicat.

Să aruncăm o privire la cum poți să-ți îmbunătățești serviciile pentru clienți în 2023. 

Satisfacerea așteptărilor clienților

Atunci când clienții intră într-un restaurant, vin cu anumite așteptări. Gândește-te la așteptările tale în calitate de client într-un restaurant. Este posibil să te aștepți la:

  • O primire călduroasă.
  • O atenție concentrată din partea personalului.
  • Un serviciu rapid pe toate fronturile: de la ocuparea locului până la primirea notei de plată și tot ce se întâmplă între timp.
  • O atmosferă plăcută și confortabilă, fără să fii deranjat. 
  • Mâncare de înaltă calitate, la înălțimea standardelor restaurantului.
  • Un tratament amabil și cordial din partea personalului restaurantului pe tot parcursul experienței culinare.
  • Metode de plată ușoare.

Cam aceleași așteptări au și clienții de la restaurantul tău. Atenția acordată acestor factori este o parte esențială care stă la baza succesului restaurantului. Până la urmă, gradul de satisfacție al clienților determină dacă aceștia vor reveni la restaurantul tău sau nu.

5 moduri prin care să-ți îmbunătățești serviciile pentru clienți

1. Fii atent și eficient

Unul dintre aspectele negative majore ale unui restaurant care îi împiedică pe clienți să îl viziteze din nou este servirea lentă și lipsa de atenție din partea personalului. Dacă clienții trebuie să aștepte mult și bine pentru a-și primi mâncarea sau trebuie să fluture din mâini și să strige de 2-3 ori pentru a atrage atenția chelnerului, atunci nivelul de satisfacție al clienților este cu siguranță în pericol.

Oferirea unei experiențe fără cusur clienților de la început până la sfârșit este foarte importantă pentru a te asigura că fiecare client pleacă cu zâmbetul pe buze de la restaurantul tău, ceea ce include acordarea unei atenții adecvate fiecărei persoane care intră.

Planifică întotdeauna în prealabil tura, aruncă o privire la numărul de rezervări și analizează datele restaurantului tău pentru a identifica perioadele cele mai aglomerate și ia deciziile în consecință. Poți, de asemenea, să îți stabilești din timp dispunerea meselor pentru a te asigura că personalul tău nu trebuie să piardă timp mutând mesele după ce clienții au sosit. 

Instruiește-ți personalul pentru a maximiza productivitatea acestuia. Totodată, desemnează un chelner pentru maxim 4-5 mese și încearcă să nu supraaglomerezi ospătarii pentru a te asigura că fiecare client în parte primește suficientă atenție – începând de la salutul de bun venit și până la aducerea notei de plată. Clientul nu ar trebui niciodată să fie nevoit să facă eforturi suplimentare pentru a ajunge la personalul restaurantului.

2. Apreciază și răsplătește clienții fideli

Pentru clienții care tot revin la restaurantul tău, un plus de personalitate poate face diferența. Adresându-te acestora pe nume, amintindu-ți de comenzile lor obișnuite, de preferințele lor la mâncare și comunicând cu ei atunci când sunt la restaurant, îi vei face pe clienții tăi fideli să se simtă importanți și îi vei determina să revină.

Un sistem pentru rezervări și comenzi te poate ajuta să te asiguri că personalul tău are aceste informații la îndemână atunci când clienții fideli revin.

Alte gesturi, cum ar fi un desert gratuit sau un salut personal din partea proprietarului sau a managerului restaurantului, pot, de asemenea, să crească nivelul de satisfacție al clienților și să construiască relații pe termen lung. 

Oferirea de programe de fidelizare pentru clienții fideli este, de asemenea, o altă modalitate excelentă de a menține o relație bună și un nivel ridicat de satisfacție a clienților.

Creează programe de fidelizare eficiente cu TapTasty în doar câțiva pași și bucură-te de o bază de date de clienți solidă.

3. Oferă experiențe unice în funcție de sezon

Una dintre cele mai simple modalități de a-ți îmbunătăți serviciile pentru clienți este să adaptezi strategia de afaceri pentru a fi în ton cu diferite anotimpuri. De exemplu, poți adăuga o ofertă specială de Ziua Femeii sau de Crăciun în meniul tău în timpul sezonului festiv.

O altă idee este de a oferi mese în aer liber în timpul lunilor de vară și de a îmbunătăți experiența clienților prin servirea de produse proaspete. Deoarece timpii lungi de așteptare sunt o cauză principală a frustrării clienților, oferirea de servicii de servire a mesei în aer liber se poate reflecta în mod pozitiv asupra rezultatelor tale financiare.

4. Implementează noi tehnologii

Investiția în diferite tehnologii poate spori semnificativ atractivitatea restaurantului tău. Una dintre opțiuni este să obții o soluție POS modernă, care acționează ca o casă de marcat/PC, cu capacitatea de a imprima chitanțe, de a procesa tranzacții cu carduri de credit, de a funcționa ca o stație de servire și de a prezenta datele pe o pagină de internet ușor de utilizat.

Totodată, investiția într-un ospătar digital te ajută să-ți optimizezi fluxul de lucru. Clienții trebuie doar să scaneze cu smartphone-ul lor un cod QR la masă și sunt direcționați spre un meniu digital interactiv, de unde pot plasa comanda și plăti în avans.

Dacă vrei să afli mai multe despre ospătarul digital și beneficiile acestei funcționalități, urmărește acest video.

Chioșcurile cu autocomandă sunt, de asemenea, o opțiune ideală pentru restaurante deoarece sunt intuitive, reduc timpul de așteptare și sporesc veniturile.

Există numeroase avantaje ale chioșcurilor cu autocomandă. Urmărește videoul de mai jos și află care sunt.

5. Derulează campanii și promoții limitate

După ce clienții se așează la masă, informează-i despre campaniile care se află în desfășurare și despre promoțiile limitate ale zilei în curs. Acest lucru îi poate face să simtă că au luat decizia corectă de a lua masa la restaurantul tău.

O modalitate populară de a atrage clienții este de a oferi un „plat du jour”. Pentru cei care nu sunt familiarizați, plat du jour este o masă care este oferită de un restaurant într-o anumită zi a săptămânii. Acesta include un fel principal, o băutură și un aperitiv sau un desert, toate la un singur preț, ceea ce îmbunătățește experiența clienților datorită economiilor potențiale.

Dacă este un client fidel și comandă adesea aceleași feluri de mâncare, ia în considerare posibilitatea de a-i oferi acel fel de mâncare din partea casei pentru a-i arăta că restaurantul tău este atent și îi pasă de fiecare vizită a sa.

Creșterea veniturilor prin oferirea unor servicii de calitate pentru clienți

Indiferent cât de perfecte ar fi toate lucrurile din restaurantul tău, de la mâncare la atmosferă, doar un serviciu calitativ pentru clienți îi va face pe oameni să revină. Atunci când clienții se simt bineveniți și importanți în restaurantul tău, aceștia pot deveni rapid clienți fideli.

Oferind clienților o experiență personalizată, îți vei spori veniturile. Până la urmă, la sfârșitul zilei, veniturile restaurantului depind în principal de clienții loiali care cumpără constant și sunt dornici să încerce preparatele din meniu.

Asigură-te că le îmbunătățești experiența într-un mod care să le creeze o amintire de neuitat și te vei bucura de multe avantaje.

Rolul proprietarului de restaurant în serviciile pentru clienți

În calitate de proprietar al restaurantului, este responsabilitatea ta să te asiguri că personalul oferă cele mai bune servicii posibile clienților tăi. O privire ocazională asupra recenziilor primite te poate ajută să măsori performanța restaurantului tău.

Sistemul TapTasty îți pune la dispoziție o secțiune dedicată în acest sens. Clienții pot trimite simplu o recenzie, selectând una dintre categoriile Opinie, Sugestie sau Problemă. În momentul în care clientul trimite recenzia, ești notificat și poți să-i răspunzi rapid.

În plus, poți lua măsuri suplimentare pentru a te asigura de calitatea serviciilor restaurantului tău prin investirea în tehnologia potrivită.

Pe scurt

Deși este tentantă asocierea experiențelor culinare deosebite cu selecția și calitatea mâncării dintr-un restaurant, de fapt, acest lucru nu reprezintă întregul. Un restaurant de succes este cunoscut pentru experiența clienților.

Oferă servicii de înaltă calitate cu TapTasty! Pentru mai multe informații, îți stăm la dispoziție. Contactează-ne cu încredere!


Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.