Toate articolele

Cum să promovezi un eveniment la restaurant

Te întrebi de ce tactici de marketing te-ai putea folosi pentru a aduce mai mulți clienți în restaurantul tău? Ce spui de organizarea unui eveniment? Aceasta ar fi o modalitate excelentă de a aduce clienți noi, precum și pe cei fideli. 

Să aruncăm o privire la câteva sfaturi pentru a-ți promova corect evenimentul din restaurantul tău.

1. Alege evenimentul potrivit

Înainte de a începe să îți promovezi evenimentul, trebuie să știi mai întâi ce tipuri de evenimente sunt în sfera de interes a publicului tău țintă. Până la urmă, vrei să te asiguri că ceea ce organizezi este relevant pentru clienții tăi. În caz contrar, niciun instrument de promovare nu îi va atrage.

Una dintre cele mai bune metode este să faci un sondaj clienților cu privire la ce evenimente i-ar interesa. Odată ce ți-ai format o idee, poți începe organizarea evenimentului și promovarea lui cu succes.

2. Recompensează-ți personalul

Multe afaceri neglijează puterea de marketing a angajaților lor. Cu toate acestea, personalul restaurantului tău este un instrument de marketing puternic.

Pentru a-ți promova evenimentul, oferă personalului o recompensă pentru biletele vândute. Stimulentele monetare, de exemplu, motivează destul de bine.

Ia în considerare oferirea unui premiu în bani pentru cel care vinde cele mai multe bilete. Prin crearea unui concurs pentru a urmări biletele vândute, vei încuraja implicarea întregului personal.

3. Folosește-ți propriile canale de marketing

Există numeroase canale de marketing digital, de la aplicația mobilă pentru restaurante, modulul de comenzi online la cele de social media. Prin acestea poți să-ți promovezi evenimentul atât de ușor.

De exemplu, dacă clienții tăi comandă de pe aplicație sau de pe modul, atunci folosește-te de notificările push prin care să-i anunți că urmează un eveniment în restaurantul tău. Pentru a spori interesul și dorința de participare, poți să le oferi un bilet gratuit celor care plasează comenzi de minim 100 lei, de exemplu.

Totodată, poți crea un eveniment pe Facebook pentru a ajunge la un public cât mai larg. Postează pe pagina de Facebook a restaurantului tău, dar și pe pagina de Instagram.

Nu uita să creezi hashtag-uri pentru fiecare eveniment organizat. Acest lucru îi va ajuta pe oameni să-ți găsească evenimentele și, de asemenea, te va ajuta să găsești fotografii pe care să le distribui atunci când alții postează despre evenimentul tău.

Important este să utilizezi toate canalele digitale prin care poți să-ți promovezi evenimentul pentru a ajunge la cât mai multe persoane.

4. Organizează un giveaway

O altă modalitate de a-ți promova evenimentul este să oferi bilete. Poți face acest lucru prin intermediul rețelelor de socializare și al marketingului prin notificări și e-mail.

Decideți câte bilete gratis dorești să oferi. Apoi, organizează un giveaway. În felul acesta, îți încurajezi nu doar clienții fideli să participe, dar și pe cei potențiali.

În plus, meritul unui giveaway este acela de a ajunge la cât mai mulți în timp scurt. Atunci când clienții dau share, vestea despre eveniment se răspândește rapid.

5. Folosește-te de anunțurile plătite

De asemenea, poți utiliza anunțuri plătite pe platforme precum Facebook și Instagram.

Cu reclamele pay-per-click, îți poți viza exact publicul și datele demografice. În plus, poți face publicitate (re-marketing) persoanelor care îți vizitează site-ul web.

Anunțurile plătite pot avea un link direct către pagina de unde utilizatorii pot achiziționa un bilet.

6. Colaborează cu influenceri

Poți să îți promovezi evenimentul prin colaborarea cu diferiți influenceri. Aceștia trebuie să fie în mare parte din orașul tău. Nu poți să pui un influencer din București, de exemplu, să îți promoveze restaurantul din Timișoara, pentru că el se adresează în primul rând publicului din zona sa.

Poți lua în considerare posibilitatea de a le oferi câteva bilete pentru eveniment sau le poți oferi câteva bilete în schimbul promovării evenimentului pe platformele lor de socialziare.

Vei descoperi că este o afacere bună să construiești relații cu influencerii locali. Aceștia pot fi bloggeri de mâncare, bloggeri de evenimente sau persoane al căror public se apropie de publicul tău țintă.

7. Filmează un video sau un reels

Un mod unic prin care poți să-ți promovezi evenimentul este prin intermediul unui videoclip sau reels (un video foarte scurt).

Oamenii urmăresc video-uri sau reels-uri pe social media în număr record, așa că este o modalitate excelentă de a ajunge la cei din zona ta.

Dacă prezinți anumite feluri de mâncare, un bucătar, o trupă sau altceva care este atrăgător, asigură-te că surprinzi și în videoclip. Când îl creezi, ține cont să fie original și prietenos.

De asemenea, poți prezenta imagini de la evenimente anterioare pentru a încuraja mai multe persoane să participe la eveniment.

Pe scurt

Aceste sfaturi te pot ajuta să îți promovezi în mod corect restaurantul.

Evenimentele, de la muzică live la degustări, la petreceri și multe altele, sunt o modalitate extraordinară de a-ți recompensa cei mai fideli clienți, fiind în același timp o atracție pentru noi clienți. Evenimentele îi încurajează pe potențialii clienți să încerce și să revină la restaurantul tău.

Mai mult, atunci când programezi mai multe evenimente pe parcursul anului, te diferențiezi de concurență. Astfel, vei descoperi în curând că restaurantul tău este cel despre care vorbește toată lumea.

Cu TapTasty poți să profiți de instrumentele de marketing digital prin care să-ți promovezi evenimentele organizate de restaurantul tău.

Contactează-ne și află mai multe despre serviciul TapTasty!

TapTasty Author