Cum să îmbunătățești programul de fidelizare

Programul de fidelizare a clienților care este foarte bun nu încetează niciodată să evolueze. Comportamentul consumatorilor se schimbă mereu, adoptând noi tendințe și avansând odată cu tehnologia. Acest lucru înseamnă că și modul în care restaurantele se angajează cu clienții și încurajează loialitatea ar trebui să evolueze în mod constant.

După un timp, a veni cu noi idei de programe de fidelizare a clienților poate fi dificil. Deci, fie că ai propria cafenea mică și confortabilă sau un restaurant mare, iată câteva sfaturi despre cum să îți îmbunătățești programul de fidelizare. 

1. Program de fidelizare digital

Prima prioritate ar trebui să fie transformarea programului de fidelizare în format digital. Prin digitalizarea programului de fidelizare, totul devine mai convenabil atât pentru restaurantul tău, cât și pentru client. 

S-au dus acele zile în care clienții sunt dispuși să poarte o duzină de cartonașe de fidelitate în portofel. Majoritatea preferă o aplicație care să ofere un program de fidelizare și să fie la îndemână pe smartphone-ul lor pentru a putea urmări simplu evidența punctelor de fidelitate, de exemplu. 

Ei bine, sistemul TapTasty îți oferă un program de fidelitate digital. De exemplu, la fiecare comandă pe care clientul o plasează, ai posibilitatea să-l răsplătești cu puncte de fidelitate pe care le va putea folosi ulterior la alte comenzi.

2. Fii personal

Dacă cineva se înscrie în programul tău de loialitate, caută o relație personală cu clientul și fă-l să se simtă apreciat.

Dar cum poți face ca fiecare client să se simtă astfel atunci când restaurantul tău are de-a face cu mii de clienți pe zi? Printr-un program de fidelizare a clienților bine conceput, iată cum!

Oferă-i noului membru înrolat în programul de fidelizare a restaurantului tău o recompensă încă de la bun început. De exemplu, poți să-i dublezi punctele de fidelitate dacă plasează o comandă în valoare de o anumită sumă sau poți să-i oferi o băutură gratuită dacă își comandă un meniu cu burger și cartofi. 

Totodată, dacă observi că anumiți clienți nu au mai comandat de mult prin aplicația mobilă a restaurantului tău, trimite-le o notificare push și încurajează-i să plaseze o comandă oferindu-le un cupon de reducere.

S-ar putea să pară multă muncă (deși prin TapTasty întregul proces e automatizat), dar merită tot efortul pentru că un client loial valorează mai mult decât unul nou.

3. Utilizează toate datele pe care le colectezi de la clienții tăi prin programul de fidelizare

Mai ții minte când am spus mai devreme să-ți digitalizezi programul de fidelitate? Ei bine, iată de ce. Prin trecerea programului tău de fidelizare la nivel digital, obții acces la o mulțime de informații esențiale pe care nu le poți obține de pe un cartonaș.

De exemplu, de fiecare dată când un membru al programului de loialitate face o achiziție în cadrul restaurantului tău, sistemul TapTasty înregistrează data/ora tranzacției, suma cheltuită, ce a fost cumpărat și alte informații care îți permit să-ți adaptezi ofertele la fiecare client în parte și să apelezi la nevoile specifice ale acestuia.

Poate clientul X are o mâncare favorită pe care o comandă, evident, în mod regulat. De ce să nu-i recomanzi și alte produse similare? Ai putea să-i trimiți, de asemenea, notificări push care să-i ofere o reducere limitată de 30% la mâncarea favorită dacă mai comandă pe lângă și un desert.

Între timp, poate clientul Y nu are vreo preferință culinară, dar plasează comenzi în fiecare zi de luni, marți și miercuri. Poți să o încurajezi să comande și în celelalte zile, oferindu-i dublu puncte de fidelitate sau 2 băuturi gratuite.

4. Personalul = susținătorii numărul 1 pentru programul de fidelizare

Cu riscul de a părea banal, personalul tău se află în prima linie a bătăliei pentru a îți cuceri clienții. Cu cât personalul restaurantului tău este mai bine echipat, cu atât mai ușor le va fi sarcina de a-i convinge pe clienți să se alăture programului de fidelizare.

Personalul tău trebuie să știe totul despre program – toate avantajele, toate condițiile și toți termenii. Înscrierea în programul tău de loialitate este într-adevăr o idee grozavă, așa că este un lucru ușor de promovat, atâta timp cât personalul tău este bine informat și pasionat de ceea ce face.

Poate că ai putea să le oferi angajaților recompense pentru că se informează cu privire la diversele funcții ale programului de loialitate și să-i ții în priză cu ajutorul unor chestionare și clienți secreți, de exemplu.

5. Folosește-te de clienții existenți pentru a obține clienți noi

Din ce în ce mai des, multe afaceri oferă reduceri sau produse gratuite atunci când un client aduce un altul nou. Acest lucru a devenit deja un lucru cât se poate de banal pentru aplicațiile de călătorie și pentru furnizorii de alimente.

Ideea este că e important să îți încurajezi clienții să răspândească vestea despre beneficiile programului de fidelitate al restaurantului tău și poți să faci asta oferindu-le diferite recompense.

Multe restaurante oferă chiar și reduceri în schimbul partajării pe rețelele de socializare. Până la urmă, de ce să faci publicitate când îți poți stimula clienții existenți să facă publicitate pentru restaurantul tău? Oferirea unor reduceri clienților tăi loiali este în continuare mult mai rentabilă decât costurile standard de publicitate, iar rezultatele sunt cu mult mai mari, având în vedere că oamenii tind să aibă încredere în recenziile de la egal la egal în detrimentul publicității tradiționale.

Oferirea unei mici recompense în momentul înscrierii este o altă modalitate fantastică de a transforma acel client care nu este sigur dacă să comande de la tine sau nu, într-unul care o face chiar acum pentru că are parte de o grămadă de avantaje. Un mic semn de apreciere în avans aduce dividende pe termen lung, atunci când acest client se implică constant în programul tău de loialitate și plasează comenzi prin aplicația ta și nu a concurenței tale.

Pe scurt

Sperăm că acest articol ți-a oferit o perspectivă mai clară asupra unui program bun de fidelizare a clienților.

Cele 5 idei de mai sus îți pot îmbunătăți programul de fidelizare atât pentru restaurantul tău, cât și pentru clienți. Poate că ai implementat deja câteva dintre punctele de mai sus și poate că unele dintre ele ar mai putea fi modificate sau ușor adaptate pentru a funcționa și mai bine pentru programul tău de fidelitate.

Cheia este să-ți amintești că vor exista întotdeauna modalități noi și mai bune de a-ți îmbunătăți programul de fidelizare a clienților și că, cu cât reușești mai repede să ții pasul cu noile tendințe în comportamentul consumatorilor, cu atât mai eficient va fi programul de fidelizare al restaurantului tău.

TapTasty oferă soluții digitale pentru restaurante mari și mici, de la propria noastră aplicație mobilă personalizată TapTasty până la programe de loialitate și recompense complet personale,

Contactează-ne dacă dorești să discuți despre un program de fidelitate pentru restaurantul tău.

TapTasty Author