Restaurante și marketing, ce să nu faci!

De ce eșuează restaurantele în eforturile lor de a face marketing? Investesc în pliante, reclame pe Facebook, cine gratuite, influenceri pentru a-și promova afacerea. Totuși, multe nu văd niciun rezultat în urma eforturilor depuse.

Nu contează câte strategii de marketing folosești, atâta timp cât le folosești greșit.

Concurența este puternică în rândul restaurantelor iar clienții au o mulțime de opțiuni din care pot alege. Deci, ce ar trebui să facă orice proprietar de restaurante în acest caz?

În primul rând,să învețe ce să nu facă! Așa cum se spune: “oamenii inteligenți învață din greșelile lor dar mințile ascuțite învață din greșelile altora.”

Nu are o bază de date a clienților

O activitate importantă de marketing este colectarea datelor.

Prin intermediul datelor colectate de la clienți, restaurantele pot trimite  buletine informative și oferte exclusive precum degustarea unui nou produs înainte de a fi introdus în meniu, un cupon de reducere ca și cadou de aniversare a zilei de naștere și multe alte facilități de care clientul poate beneficia.

Clienții care beneficiază de astfel de recompense vor fi mai determinați să promoveze localul tău și împărtășească cu alți oameni experiențele speciale oferite de tine. Acest fapt îți va genera un număr mai mare de  clienți loiali dornici să cumpere din localul tău.

Nu este prezent pe Social media

Social media este canalul ideal de comunicare cu clienții. Răspunsul la recenziile sau comentariile primite, fie bune sau rele, menține activă interacțiunea dintre client și restaurant demonstrând că sunteți un brand prezent care ține cont de client și părerea acestuia.

O altă greșeală este să nu fi consecvent în postări. Doar să citești comentariile clienților nu este suficient. Asigură-te că le răspunzi. Ține-i la curent cu cele mai recente produse adăugate, cu noile evenimente apărute sau cu un simplu “hello”.  Pe de altă parte, nu posta în exces.  Poate deveni deranjant pentru urmăritori. Păstrează echilibrul iar celălalte lucruri se vor așeza de la sine.

Dacă nu ști câtă importanță ar trebui să acorzi pentru Social Media în strategia ta de marketing, ultimul research a celor experți în domeniu arată  că ar trebui să investiți cel putin 40% din bugetul total în marketing pe social media și digital marketing. Pentru a obține rezultate  un plan de marketing și încearcă să te ții de el.

Indiferent că afacerea ta este prezentă sau nu pe social media, cu siguranță produsele tale sunt, prin intermediul postărilor făcute de clienții tăi când iau cina sau prânzul în localul tău. Poți profita de oportunitatea aceasta și să intri in conversație cu ei la un nivel mai personal.

Nu este prezent pe mobile

                

Clienții vin și pleacă chiar în timp ce discutăm.Un om de afaceri trebuie să cunoască faptul că a ține pasul cu tendințele actuale, este crucial pentru a supraviețui. Cercetările arată că  60% din totalul căutărilor provin de pe dispozitivele mobile iar 72% din acest procent include categoria serviciilor de alimentație și băuturi.

În concluzie, restaurantul tău trebuie să fie ușor de găsit. Asta ar însemna un website, un cont de Google My Business, profil de social media bogat in informații. Pentru mai multe sfaturi despre marketing pe telefoanele mobile, accesează acest link.

Chiar dacă  un website este necesar pentru orice business, nu trebuie neglijată puterea mobile marketingului. Cu mai mulți utilizatori de smartphone-uri ca oricând, oamenii caută informații din mers. Când vine vorba de cei care caută un restaurant, aceștia doresc să aibă acces instantaneu la meniuri, posibilitatea de a comanda sau rezerva o masă.

Aplicațiile mobile s-au dovedit a fi o investiție populară în rândul restaurantelor. Prin intermediul lor se pot oferi cupoane exclusive de reducere pentru utilizatori, recompense pentru ultimele vizite și mai ales, accesul ușor la meniu și rezervări. Investiția într-o aplicație mobilă îți poate oferi o mulțime de beneficii care contribuie în mod direct la conturarea imaginii brandului și creșterea numărului de comenzi în local.

Indiferent că ești directorul unui restaurant cu mai multe locații sau al unei cafenele mici din oraș, o aplicație mobilă care să îți reprezinte afacerea nu este o opțiune ci o necesitate.

Lasă-ne să descoperim soluția mobilă potrivită pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ești interesat?

Cere oferta și te vom contacta în cel mai scurt timp