Era Fidelizării prin Intermediul Aplicațiilor Mobile

Prima dată apare visul. Apoi îți canalizezi resursele în a da viață visului. Iar apoi, o mare parte ține de creativitate! Visezi să ai propria ta cafenea. Ai luat decizia, investești banii puși deoparte de la nuntă, iar apoi aștepți. Aștepti ca oamenii care vor trece pragul cafenelei să îți împărtășească visul. Cafea ta e bună. Nu! E foarte bună! Pui pasiune în ceea ce faci, dar îți dorești mai mult. Nu vrei să te oprești aici. Vrei să servești cât mai multă lume nouă, iar în același timp, vrei să îți răsplătești clienții fideli.

Vrei să îi transformi în clienți loiali!

Era cardurilor de fidelitate pe care adunam ștampile sau erau perforate cu fiecare achiziție e demult apusă. Este înlocuită de cea a aplicațiilor mobile. Cardurile de fidelizare sunt considerate învechite și ușor depășite de valul aplicațiilor mobile. Aceasta este o metodă depășită, ce duce la investirea ineficientă a resurselor, timpului și a banilor. Desi, pentru a le implementa, nu ne costă mult.

De ce vă prezentăm aceste date despre cardurile de fidelitate? Fiindcă doar oferindu-le clienților voștri un card de fidelizare nu înseamnă că ia-ți și făcut loiali localului vostru. Nu ajută la dezvoltarea unei relații semnificative cu aceștia. Nu ajungi să îți cunoști clienții mai mult decât interacțiunile din cadrul localului. Nici nu prea poți să îi surprinzi cu oferte personalizate prin cardul de fidelizare.

Noutatea și interacțiunea personalizată creată prin intermediul programelor de loialitate este net superioară. O aplicație mobilă pentru localul tău este foarte inovativă. Aceasta poate duce gradul de loialitate față de brandul tău la un alt nivel. Dar nu e necesar să ne crezi pe cuvânt. Citește următoarele argumente și convinge-te singur.

1. Interacțiune personalizată

Cel mai mare beneficiu în a avea un program de loialitate creat prin intermediul unei aplicații mobile? Simplu, partea de interacțiune personalizată ce se crează. Un simplu card de fidelitate, pe care poate clientul îl are sau nu îl are la el, când decide unde să ia masa sau să îți bea următoarea cafea, nu poate crea o experiență în sine pentru el. În schimb acest lucru este posibil prin intermediul aplicației mobile.

Poți crea conținut personalizat pentru clienții tăi. Acest lucru îți permite să îi contactezi la locul potrivit, în momentul potrivit. Trimite-le mesajul perfect, care să le fie adresat în funcție de preferințele lor.

Chiar mai mult, cunoscându-ți clienții îi poți surprinde cu mesaje specifice. În momente speciale, precum ziua lor de naștere sau aniversare, le poți oferi cupoane de reducere sau doar să le trimiți un mesaj de felicitare. Orice ai alege, cu siguranță îi vei readuce în localul tău.

2. Modern și ușor de folosit

Cardurile de fidelitate sunt ușor de pierdut sau uitat acasă. Un alt minus, nu amintesc deținătorului, în mod special, să îți reviziteze localul. Poate deveni chiar frustrant să cauți de fiecare dată cardul în portofel, cu atât mai mult, cu cât ai mai multe astfel de carduri de la diferite localuri.

Astfel, cu un program de loialitate creat prin intermediul aplicației mobile, poți să simplifici considerabil tot acest proces pentru clienții tăi. Dacă faci un mic studiu și ajungi să întrebi oamenii care sunt obiectele fără de care nu pleacă de acasă, ai sa remarci că telefonul mobil se găsește pe fiecare listă. Iar partea cea mai interesantă, e ca e menționat de fiecare dată înaintea portofelului. De pe unele liste portofelul poate chiar să lipsească cu totul, însă telefonul cu siguranță va fi menționat.

Este și foarte ușor de folosit. Poți câștiga puncte în diferite modalități. Este un raport bun calitate pret. Nu trebuie să retipărești cardurile de fidelitate când ai schimbat strategia de fidelizare a clienților tăi. Poți foarte ușor face acest lucru din panoul de comandă a aplicației mobile și doar să le trimiți un mesaj utilizatorilor tăi prin care să îi înștiințezi de noile beneficii.

3. Dezvoltare continuă

Ce apreciază companiile cel mai mult, chiar dacă uneori nu e cel mai plăcut lucru? Feedback-ul. Având o aplicație mobilă poți cere cu ușurință feedback de la clienții tăi, chiar după fiecare vizită. De ce este acest lucru așa de important? Având un management corect, aceste informații cu privire la preferințele clienților tăi, pe viitor, le poți răspunde direct nevoilor lor.

Ar fi acest lucru posibil cu un card de fidelitate, fie el de plastic sau carton? Mai mult ca sigur nu. Nu poți obține informații despre preferințele clienților tăi doar pe baza acestui card. Și nu poți crea campanii de marketing personalizate pe baza preferințelor clienților tăi.

Am ajuns într-o eră în care putem opta să lucrăm mai inteligent, în favoarea muncii mai grele. Ar trebui să îmbrățișăm ceea ce tehnologie ne oferă și să folosim toate aceste beneficii în favoarea noastră.

Clienții tăi sunt mai moderni ca niciodată. Ei vor din partea ta eficiență, viteză, creativitate. Pe deasupra vor să fii și inovativ. Vor să le răspunzi într-un timp util nevoilor lor. Ce modalitate mai bună de a face asta decât într-o manieră personalizată.

Oamenii au mereu telefoanele mobile la ei. Asta înseamnă că mereu pot să vadă ce oferte le propui și se vor întoarce mai des în localul tău. Noi vedem doar avantaje în a opta pentru fidelizarea clienților prin intermediul unei aplicații mobile. Încetul cu încetul vei renunța la variantele învechite și unidirecționale de fidelizare a clienților, precum cardurile de plastic sau cupoane. Îmbrățișează noutatea și permite-i să facă minuni în planul tău de fidelizare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ești interesat?

Cere ofertă și te vom contacta în cel mai scurt timp