Stimulează Cupoanele Fluxul de Clienți?

Care proprietar sau manager de restaurant nu-și dorește să atragă noi clienți în restaurant, să sporească loialitatea clienților și retenția lor? Ei bine, dacă vrei să atingi toate aceste obiective de marketing, cupoanele sunt o soluție.

Oferind clienților actuali un cupon de tipul „te așteptăm din nou”, contribui la consolidarea loialității acestora. Pe de altă parte, oferind clienților noi un cupon cu o reducere considerabilă, îi încurajezi să dea o încercare restaurantului tău. 

Dar poate te întrebi dacă cupoanele stimulează cu adevărat fluxul de clienți. Răspunsul este categoric unul afirmativ. 

Să aruncăm o privire la cum poți folosi cupoanele în avantajul restaurantului tău.

Captează atenția clienților noi

Cupoanele funcționează pentru persoanele din comunitatea locală care nu au auzit încă de restaurantul tău sau pentru cei care au auzit, dar au nevoie de un stimulent suplimentar pentru a-l vizita.

Poți oferi aceste cupoane prin intermediul modulului de comenzi online al website-ului tău sau al aplicației mobile personalizate, prin intermediul marketingului prin e-mail și pe platformele de social media ale restaurantului.

Cupoanele sunt deosebit de utile atunci când dorești să ajungi la un public mai larg. Acestea s-ar prea putea să fie catalizatorul de care are nevoie un client pentru a veni la restaurantul tău.

Captează atenția „căutătorilor” de cupoane

Există anumiți clienți care pur și simplu nu vor cumpăra nimic dacă nu pot aplica un cupon. Oferind diverse cupoane, poți capta atenția acestor tipuri de clienți.

Un studiu arată că acei clienți care țin cont de valoare doresc calitate, precum și o varietate de opțiuni cu cupoanele lor. Ei nu sunt conduși doar de accesibilitate – vor și calitate și varietate.

Același studiu arată că cei care utilizează cupoane vizitează restaurante de aproximativ șapte ori pe lună, în medie. Astfel, se poate spune că un cupon păstrează brandul tău în mintea clienților.

Mai mult, același studiu arată că aproximativ 80% dintre cei care iau masa spun că folosesc cupoane la restaurante.

O altă statistică din acest studiu arată că, atunci când clienții se decid între mai multe restaurante care le plac, peste 60% îl vor alege pe cel care oferă un cupon de reducere.

Clienții din ziua de azi râvnesc la cupoanele pe care le oferi la fel de mult ca și la mâncare.

Acum să vedem câteva modalități prin care poți oferi cupoane pentru a atrage traficul de clienți la restaurantul tău.

1. Cupoane trimise prin email

Cupoanele trimise prin email sunt vouchere digitale sau coduri promoționale pe care clienții le pot folosi pentru a obține o reducere la comanda lor sau pentru a obține ceva în plus gratuit.

În 2019, 92% dintre consumatori au declarat că folosesc cupoane și 88% dintre ei au preferat să primească aceste cupoane prin e-mail. În plus, cumpărătorii online tind să cheltuiască cu 24% mai mult decât persoanele care nu folosesc cupoane.

Utilizând sistemul TapTasty, poți crea un cupon de reducere și îl poți trimite prin email bazei tale de clienți. De exemplu, poate dorești să creezi un cupon cu o ofertă sezonieră. Nimic mai simplu! Tot ce trebuie să faci este să accesezi panoul de administrare TapTasty și să stabilești regulile cuponului, cum să se aplice, cui să se trimită…

Ofertele sezoniere pot crește loialitatea clienților. Atunci când clienții știu că oferi reduceri și alte tipuri de promoții în anumite perioade ale anului, aceștia ar putea aștepta să cumpere de la restaurantul tău în locul concurenței, deoarece știu că urmează o reducere.

2. Postează cupoanele pe Social Media

Aceasta este o modalitate excelentă de a ajunge la potențialii clienți din tot orașul.

În primul rând, le poți promova în postările de pe social media. Instagram și Facebook sunt platformele excelente pentru a face acest lucru.

Utilizarea unei platforme precum Facebook îți permite, de asemenea, să rulezi anunțuri. Poți viza persoanele din anumite zone sau grupuri demografice din zona ta. Oferind un cupon prin intermediul unui anunț, îl poți urmări.

O altă idee este să postezi un link pe platforma ta de socializare care să trimită utilizatorii pe aplicația mobilă a restaurantului tău. Dacă clienții își fac un cont, de exemplu, le poți oferi un cupon de reducere care poate fi utilizat la comanda prin aplicație.

3. Cupoane trimise prin notificări push

Prin descărcarea aplicației restaurantului tău și prin activarea notificărilor push în setările lor, clienții tăi îți transmit că vor să fie înștiințați cu privire la noutăți. Dacă sunt utilizate corect, notificările push îi vor determina pe clienții tăi să comande mai des și să devină clienți fideli.

Să presupunem că este ora prânzului. Clientul tău se gândește ce anume ar putea să mănânce la prânz. Ai programat o notificare push cu specialitățile zilnice pentru prânz pentru a fi trimisă cu o jumătate de oră înainte de prânz. Mesajul trimis în timp util îi amintește clientului de restaurantul tău, iar acesta plasează imediat o comandă cu opțiunea de ridicare, de pildă.

Apoi, clientul tău primește o altă notificare push, de data aceasta anunțându-i că masa este gata de ridicare. Astfel, clientul tău este mereu la curent cu statusul comenzii.

Notificările push sunt un instrument publicitar fantastic și țintit, dar, în același timp, pot îmbunătăți experiența clientului. Acestea sunt vitale pentru orice aplicație de restaurant.

Pe scurt

Având în vedere că cei mai mulți preferă să folosească coduri promoționale, poți vedea potențialul de creștere a numărului de clienți atunci când sunt folosite.

În plus, clienții tăi actuali sunt mai predispuși să se întoarcă mai des la restaurantul tău dacă au un stimulent pentru a face acest lucru. Aici intervin cupoanele de reducere.

În plus, poți atrage noi clienți și poți stimula traficul în restaurant cu ajutorul cupoanelor. Atunci când aceștia au mai multe opțiuni de restaurante din care să aleagă, cuponul poate fi punctul de cotitură.

În economia de astăzi, consumatorii sunt mai preocupați ca niciodată de economisirea banilor.

Ia în considerare posibilitatea de a oferi cupoane speciale pentru o perioadă limitată de timp, o ofertă de tip „Cumpără un burger și primești cartofii gratuit” și chiar cupoane de revenire pentru vizite repetate.

Află mai multe despre funcționalitățile sistemului TapTasty. Contactează-ne!

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.