Self Ordering Kiosks pentru Restaurante

În ultimii câțiva ani, self ordering kiosks au devenit o tendință mai ales în lanțurile de tip fast-food și fast casual, cu toate că McDonald’s și KFC au fost printre primele care au implementat cu mult înainte această tehnologie. 

Chiar dacă în primă instanță majoritatea restaurantelor de tip fast-food și fast casual au fost ezitante în adoptarea acestui sistem de autoservire, pandemia COVID-19 a schimbat radical modul în care restaurantele operau, după cum bine știm. Ceea ce odată era văzută și catalogată drept o tehnologie costisitoare și impersonală, azi este considerată o soluție rentabilă și convenabilă pentru clienți și restaurante deopotrivă. 

În acest articol, vom evidenția motivele pentru care se merită să optezi pentru un self ordering kiosk. Ce-i sigur, self ordering kiosks au contribuit la reducerea timpului de așteptare și-au îmbunătățit acuratețea comenzilor.

Ce sunt self ordering kiosks?

Self ordering kiosks sunt dispozitive cu ecrane tactile care afișează meniul restaurantului și permite clienților să comande și să achite fără ajutorul unui chelner sau al unui casier. Conform unui studiu, aproximativ 65% preferă tehnologia self ordering. Self ordering kiosks oferă clienților o experiență digitală similară oferită de o aplicație de mobil pentru restaurante. Diferența este că sistemul self ordering se află în locație. 

Self ordering kiosks pot fi implementate în mai multe locații și sub diferite forme. Acestea funcționează deosebit de bine în restaurantele cu servire rapidă, în localurile de tip fast-food sau fast casual și în orice locație în care fluxul de clienți este intens.

Cum funcționează self ordering kiosks?

Self ordering kiosks afișează pe ecran meniul și ofertele disponibile, clienții având posibilitatea de a selecta produsele dorite. Totodată, clienții pot alege metoda de plată preferată, numerar sau card. Odată plasată comanda, clienții primesc un bon pe care este tipărit numărul comenzii, număr de care au nevoie pentru a intra în posesia comenzii lor atunci când aceasta e finalizată. 

Self ordering kiosks reduc considerabil cozile, deoarece timpul de așteptare este mai scurt, întregul proces de plasare comandă desfășurându-se mai rapid. În plus, posibilele erori ce pot avea loc între client și ospătar sunt eliminate complet.

De ce devin tot mai populare self ordering kiosks?

În ultima vreme, self ordering kiosks sunt printre cele mai la îndemână tehnologii introduse de restaurante. Nu numai că sunt intuitive, ci și reduc timpul de așteptare, sporind veniturile. 

Cu toate acestea, self ordering kiosks nu se limitează doar la restaurantele cu servire rapidă. Industria hotelieră a început să implementeze tot mai multe chioșcuri cu autoservire. Ba mai mult, acestea au devenit ceva obișnuit și pentru magazinele alimentare. Toată lumea își dorește să evite statul la coadă, fapt pentru care self ordering kiosks sunt o opțiune ideală.

Avantaje self ordering kiosks

1. Creșterea numărului de comenzi și a vânzărilor

Multe restaurante de tip fast-food sau fast casual care au implementat self ordering kiosks au înregistrat creșteri semnificative ale numărului de comenzi. Potrivit Business Insider, McDonald’s a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 5-6% încă din primul an. 

Care este cauza acestei creșteri? Clienții sunt mai predispuși să cumpere în plus atunci când reclamele nu sunt invazive, iar prin intermediul chioșcurilor self ordering, ai posibilitatea să profiți de upselling, adică sistemul să recomande automat clienților ce ar merge cu un burger, de exemplu.

În plus, plasându-și singuri comenzile, clienții nu se mai simt analizați sau judecați de către personalul restaurantului de alegerile pe care le fac sau de cât de mult comandă. Clienții își pot plasa liniștiți comanda fără a se mai simți scrutați de ochii ospătarilor sau casierilor.

2. Creșterea eficienței comenzilor

Eficiența comenzilor rămâne o provocare pentru restaurantele cu servire rapidă, iar tehnologiile precum self ordering kiosks sunt un real ajutor. Acestea oferă date în timp real, esențiale pentru prioritizarea comenzilor, permițând ca și ce se petrece în față (la tejghea) și ce se petrece în spate (în bucătărie) să rămână în sincron.

Astfel, se poate anticipa mult mai ușor traficul sau volumul maxim de comenzi în anumite momente ale zilei pe baza rapoartelor furnizate de self ordering kiosks.

3. Îmbunătățirea preciziei comenzilor

Atunci când casierii preiau comanda unui client, există posibilitatea ca aceasta să nu fie introdusă cu exactitate în POS din diverse motive. Casierul ar fi putut auzi greșit ce a spus clientul, clientul ar fi putut pronunța neclar numele unui anumit preparat sau casierul a auzit corect ce a spus clientul, dar a apăsat tasta greșită. 

Cu self ordering kiosks, tipul acesta de greșeli sunt reduse, dacă nu chiar eliminate. Rezultatul este că spui adio raportului care trebuie întocmit în cazul în care s-a tastat greșit în sistemul POS. Așadar, cu self ordering kiosks ai mai puține comenzi anulate, clienți mai fericiți și angajați liniștiți.

4. Reducerea timpului de așteptare

Utilizarea self ordering kiosks poate accelera semnificativ procesul de comandă. O serie de studii au demonstrat că instalarea de chioșcuri reduce timpul total de comandă cu aproximativ 40%. Clienții utilizează chioșcurile pentru a comanda convenabil și rapid, reducând timpii de așteptare în restaurantul tău.

În plus, întrebările pe care un client le-ar adresa în mod obișnuit casierului sau chelnerului cu privire la alergeni sau ingrediente, de exemplu, pot fi lămurite direct prin simpla apăsare a unei taste cu Informații suplimentare. Totodată, clienții pot solicita modificările dorite simplu. Dacă își dorește un alt tip de garnitură la burger, nu mai trebuie să întrebe care sunt variantele disponibile și așa mai departe. Pur și simplu face click pe garnituri și vizualizează tot ce-l interesează.

5. Mai mult upselling

Up-selling-ul poate contribui la o creștere de 10 până la 30% a veniturilor. În plus, cross-selling și up-selling sunt cu până la 68% mai puțin costisitoare decât achiziția unui nou client.

Self ordering kiosks pentru restaurante îți oferă mult mai multe oportunități de cross-selling și up-selling. Acestea implică, printre altele, gruparea în categorii a preparatelor, sugestii automate, articole complementare, precum și ofertele limitate.

Self ordering kiosks

6. Modernizarea experienței clienților

Clienții preferă din ce în ce mai mult restaurantele care au implementat metode tehnologice, cum ar fi meniul digital cu cod QR, comanda la masă, self ordering kiosks. Desigur, toate acestea facilitează căutarea, comanda, plata și obținerea de informații suplimentare. 

Potrivit unui studiu, noua generație este mai înclinată să utilizeze self ordering kiosks. Mai mult, 60% dintre milenialii chestionați speră ca restaurantele să utilizeze această tehnologie pentru a furniza informații despre nutriție, alergeni și originea ingredientelor.

7. Îmbunătățirea siguranței clienților și personalului

Când a început pandemia la începutul anului 2020, unul dintre principalele avantaje ale unui self ordering kiosk a fost pe deplin evidențiat: chioșcurile au facilitat operațiunile fără contact, ceea ce a ajutat restaurantele să respecte distanța de 2,5 metri pentru combaterea transmiterii coronavirusului. 

În general, self ordering kiosks creează o atmosferă sigură atât pentru personalul restaurantului, cât și pentru clienți. Clienții au contact cu angajații doar atâta cât își ridică comanda de la tejghea, nimic mai mult.

Pe scurt

Deși pandemia a trecut, se preconizează că self ordering kiosks vor fi implementate din ce în ce mai des, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă atât restaurantelor, cât și clienților.

Self odering kiosks: 

  • Automatizează preluarea comenzilor și organizarea echipei;
  • Afișează produsele din meniu în concordanță cu POS-ul;
  • Se integrează natural în fluxul de comenzi;
  • Reduce costurile operaționale; 
  • Eficientizează timpul de preluare, procesare și livrare comandă;
  • Prezintă într-un mod atractiv și interactiv întregul meniu;
  • Oferă recomandări de produse; 
  • Colectează date despre numărul de comenzi și clienți. 

Dacă îți dorești și tu să introduci în restaurantul tău self ordering kiosks, TapTasty îți stă la dispoziție! Oferă business-ului tău posibilitatea de a gestiona eficient mai multe comenzi și de a procesa optim toate cererile clienților tăi.

TapTasty Author