Echipamente pentru Restaurant: 8 Aspecte Vitale

Fie că dorești să-ți renovezi restaurantul sau să-ți deschizi un restaurant, bucătăria restaurantului se aseamănă cu asamblarea unui puzzle. Este nevoie de timp și analiză, iar toate piesele trebuie să se potrivească perfect pentru a obține rezultatele dorite. De la frigidere și cuptoare, până la procesoare și mixere, fiecare instrument joacă un rol crucial în transformarea ingredientelor în preparate delicioase pentru clienții tăi. 

Așadar, de ce să ții cont când achiziționezi echipamente pentru restaurant? În acest articol vom vorbi despre 8 aspecte de care să ții cont atunci când vrei să cumperi echipamente pentru restaurant.

1. Implicarea bucătarului

O mare parte din echipamentele necesare din bucătărie vor avea legătură cu meniul și probabil îți va fi greu să găsești pe cineva care să cunoască acel meniu mai bine decât bucătarul care l-a întocmit sau care îl va pregăti odată ce bucătăria va fi funcțională. 

Cel puțin, bucătarul ar trebui să îți furnizeze o listă cu echipamentele necesare, dar ar fi și mai bine să obții părerea acestuia cu privire la anumite modele sau mărci. Părerile lui vor fi valoroase în compararea diferitelor caracteristici și funcții. Bucătarul ar putea chiar să te împiedice să cheltui pe un echipament care nu va fi de fapt necesar.

2. Stabilirea priorităților

Dacă începi procesul de achiziție de echipamente fără o strategie clară cu privire la modul în care urmează să aloci fondurile, te vei trezi rapid cu un cost mult mai mare decât cel pe care l-ai planificat inițial.

Organizarea listei de echipamente în ordinea utilității te va ajuta să decizi în care aparate să investești mai mult și în care nu. Acesta este un caz în care părerile bucătarului tău vor fi cât se poate de importante.

3. Eficiența energetică

Planificarea bugetului pentru noul echipament de restaurant ar trebui să implice mai mult decât luarea în considerare a costului inițial al fiecărei piese. De asemenea, este important să se ia în considerare costurile pe toată durata de funcționare a acestora, inclusiv energia de care vor avea nevoie.

Acest aspect este deosebit de important atunci când selectezi aparatele care necesită un consum mare de energie, cum ar fi unitățile de refrigerare, care vor funcționa non-stop. Selectarea unui model care este mai eficient în ceea ce privește consumul de energie îți va aduce cu siguranță beneficii pe termen lung, chiar dacă asta înseamnă să investești puțin mai mult la început.

4. Respectarea reglementărilor 

Conducerea oricărei afaceri înseamnă respectarea unei varietăți de norme și reglementări puse în aplicare pentru a proteja bunăstarea clienților, a personalului și a publicului. Restaurantele nu fac rabat și au chiar și responsabilitatea suplimentară de a menține siguranța alimentelor pe care le servesc.

Astfel de legi vor proveni de la mai multe organisme de conducere și vor varia în funcție de locație, dar un bun punct de plecare este familiarizarea cu unele dintre mandatele de bază stabilite de către Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

5. Dimensiunea bucătăriei

Frigiderul supradimensionat pe care-l cauți ar putea fi o opțiune excelentă și s-ar putea chiar să se încadreze în bugetul tău, dar se va potrivi cu adevărat în bucătăria restaurantului?

Asigură-te că intri în procesul de achiziție cu o idee clară a spațiului pe care îl ai alocat pentru fiecare aparat. S-ar putea să fii tentat să ajustezi aspectul general al bucătăriei pentru a face loc pentru aparatul pe care ți-ai pus pata, dar acest lucru va genera probabil o serie de ajustări în lanț care, în cele din urmă, va face ca procesul de amenajare a bucătăriei să fie mult mai dificil.

6. Procedurile din bucătărie

Fluxul de activități dintr-o bucătărie va depinde de stilul de servicii pe care îl oferă. Echipamentul pe care îl selectezi pentru bucătărie trebuie să completeze aceste activități. 

Întreabă-te cum ar putea personalul din bucătărie să opereze cât mai eficient. De exemplu, un cuptor convențional ar putea fi util pentru a aduce la temperatura potrivită produsele din meniu, dar s-ar putea să nu fie cel mai bun pentru un restaurant cu servire rapidă care pregătește feluri de mâncare în cadrul unei linii de asamblare. În acest scenariu, un cuptor cu bandă rulantă ar putea fi cea mai bună opțiune pentru a menține mâncarea în mișcare în mod ordonat în timp ce se gătește.

Urmează un proces de gândire pentru fiecare echipament important din bucătărie, pentru a evalua modul în care acesta va contribui la eficiența generală a bucătăriei.

7. Stilul 

Acest aspect se aplică probabil cel mai bine în cazul restaurantelor cu bucătării deschise, în care operațiunile din bucătărie sunt vizibile pentru clienții din restaurant, dar este totuși important de luat în considerare pentru orice tip de serviciu alimentar.

Clienții nu iau în considerare doar mâncarea atunci când își formează o impresie despre un local. Aceștia iau în considerare întreaga experiență, care include ceea ce aud, miros și văd. Dacă clienții tăi au posibilitatea de a vedea bucătăria sau chiar de a o întrevedea, dorești ca aceștia să fie impresionați. Dacă găsești un echipament de la mai multe branduri, funcționalitățile fiind similare, optează pentru cel mai sofisticat! Clienții tăi vor aprecia acest lucru.

8. Seriozitatea agentului de vânzări 

Echipamentul unui restaurant este o investiție semnificativă, vitală pentru succesul acestuia. Nu ar trebui să te simți ca și cum ai fi pe cont propriu în a te asigura că este selectat corespunzător. Colaborarea cu vânzătorul potrivit poate face diferența, aducându-te cu un pas mai aproape de o bucătărie bine amenajată și utilată. 

Nu îți fie teamă să fii pretențios atunci când vine vorba de agentul tău de vănzări. Cel mai bun te va trata ca pe o prioritate, în timp ce cel pe care ar trebui să-l eviți te va trata ca pe o altă tranzacție.

Pe scurt

Ținând cont de cele 8 aspecte menționate anterior, poți să îți echipezi bucătăria ca la carte. Totodată, pentru a facilita personalului tău fluxul de lucru, automatizează procesele care se pot automatiza.

Cu TapTasty poți să-ți organizezi activitățile zilnice ale restaurantului, folosind una sau mai multe din funcționalitățile de mai jos:

  • aplicație de mobil personalizată;
  • modul de comenzi online;
  • ospătar digital;
  • chioșcuri de plată cu autoservire;
  • driver app.

Contactează-ne cu încredere și află mai multe despre sistemul TapTasty!

TapTasty Author