Cum să îți Pregătești Restaurantul pentru Sărbători?

Sărbătorile înseamnă ceva diferit pentru lumea restaurantelor. În timp ce majoritatea întreprinderilor se pregătesc să își ia câteva săptămâni libere, restaurantele se pregătesc să intre în viteză. La urma urmei, să aduni oamenii laolaltă prin preparatele delicioase este ceea ce înseamnă ospitalitate, iar restaurantul la așa ceva se rezumă.

De la pregătirea pentru un aflux de comenzi, la acomodarea cu schimbările de program ale personalului și până la stabilirea preparatelor festive, sunt multe lucruri la care trebuie să te gândești în timp ce îmbrățișezi spiritul sărbătorilor. Lăsând la o parte logistica, crearea unei atmosfere în care clienții să se simtă în largul lor și bine dispuși este primordială. 

Prin urmare, restaurantul tău trebuie să strălucească. Din fericire, este nevoie doar de câteva sfaturi simple pentru a face ca următoarele săptămâni să se simtă ca cea mai minunată perioadă a anului.

Să începem!

1. Decorează restaurantul în spiritul sărbătorilor 

Sărbătorile sunt chiar după colț, iar în calitate de administrator de restaurant este timpul să începi să te gândești la cum îți vei decora restaurantul. Știm că fiecare client este atras de locurile care oferă o ambianță caldă și primitoare și dacă vrei să insufli clienților tăi spiritul sărbătorilor, atunci decorarea restaurantului este absolut necesară. Mai mult, un decor reușit atrage întotdeauna clienți. 

După cum am remarcat, decorațiunile de sărbători sunt o parte esențială a oricărei afaceri. Dacă luăm în considerare numai New York-ul, de exemplu, oamenii zboară de la sute de kilometri distanță doar pentru a admira decorațiunile de Crăciun și să se bucure de localurile care oferă un sentiment autentic de bucurie festivă.

Acestea fiind spuse, decorul restaurantului trebuie să fie de așa natură încât să mențină spiritul sărbătorilor treaz în sufletul clienților. Esența este că odată introduși într-o atmosferă de sărbătoare, clienții se vor comporta ca atare. Vor începe să se bucure mai mult de ieșirile la restaurante și vor începe să cheltuiască ca atare. Banii nu vor mai fi o problemă, cât timpul petrecut alături de cei dragi în jurul unei mese cu bucate gustoase oferite de restaurantul tău, de exemplu. 

Prin urmare, decorarea restaurantului în spiritul sărbătorilor stârnește în clienți un sentiment de sărbătoare, ceea ce îi determină să fie mai darnici decât de obicei, adică dispuși să cheltuiască mai mult.

Totuși, nu poți decora oricum. Să aruncăm o privire asupra câtorva pași.

Pasul 1: Organizează și clasifică decorațiunile existente pentru restaurantul tău

Este timpul să scoți din cutii decorațiunile existente și să te asiguri că sunt în stare funcțională. Apoi evaluează ce ai. Se mai potrivesc decorațiunile cu identitatea brandului tău sau nu au nicio legătură? Trebuie să știi ce ai și de ce ai nevoie. Organizarea și clasificarea decorațiunilor existente este primul pas pentru a putea crea un decor reușit.

Pasul 2: Selectează o temă pentru restaurantul tău

Înainte de a decora restaurantul, trebuie să selectezi o temă. Roșu și verde sunt culorile ce se folosesc de obicei de Crăciun, iar albastru și argintiu pentru Hanukkah, însă nu întotdeauna aceste culori se potrivesc cu tematica restaurantului. Astfel, trebuie să te asiguri că modul în care împodobești îți pune în lumină restaurantul. 

Pasul 3: Folosește pentru restaurantul tău elemente naturale, lumânări, vaze 

Nu este nevoie să cheltui mii de lei pe decorațiuni noi. Te poți folosi de elemente naturale, cum ar fi conuri de pin, rămurele de brad, fructe de pădure cu lumânări. Totodată, poți vopsi aceste elemente cu spray în funcție de paleta de culori selectată. 

Lumânările și vazele de sticlă sunt articole ieftine și versatile pentru împodobit. Poți lua o vază transparentă, de exemplu, și să o umpli cu crenguțe de brad.

Ce-i drept, sărbătorile sunt o perioadă incredibil de aglomerată și sunt multe de pregătit. Dar dacă planifici totul din timp, atunci te vei putea bucura și tu de atmosfera festivă. 

Nu în ultimul rând, și aplicația restaurantului tău se poate bucura de o tematică specială de sărbători. Cu aplicația mobilă TapTasty, poți crea oferte de tip imagine care să ilustreze promoțiile speciale de sărbători, poți demara campanii exclusive și poți pune la dispoziția clienților meniuri de sărbători.

2. Pune la dispoziția clienților un meniu special de sărbători 

Din ce în ce mai mult, oamenii preferă să ia masa la restaurant de sărbători, fapt pentru care restaurantul tău trebuie să fie bine pregătit și să pună la dispoziția clienților bucatele cel mai gustoase. 

Este important să îți planifici un meniu de sărbători din timp și să nu îl lași pe ultima sută de metri. Trebuie să știi ce preparate vei include, ce alternative vei oferi veganilor sau vegetarienilor, celor aflați în postul sărbătorilor sau celor care mănâncă fără gluten. 

Ceea ce te va diferenția de concurență este abordarea meniului în funcție de aceste particularități. Meniul restaurantului tău trebuie să țină cont de gusturile clienților.  

Un meniu de sărbători bine executat este o modalitate excelentă de a genera vânzări și rezervări directe. Totuși, poate te gândești că ar fi prea costisitor să schimbi meniul de sărbători sau să adaugi preparate suplimentare, întrucât ar trebui întregul meniu retipărit, ceea ce ar însemna costuri suplimentare. Dar vestea bună e poți face acest lucru atât de simplu cu un meniu digital. Acesta se poate actualiza în timp real și nu mai este nevoie de retipărire ca în cazul meniului clasic. 

Dacă nu ai încă un meniu digital pentru restaurantul tău, TapTasty îți pune la dispoziție unul COMPLET GRATUIT. Află mai multe despre beneficiile acestuia, citind acest blog. 

Să revenim! Odată ce ai libertatea să-ți actualizezi meniul în voie, trebuie să stabilești prețurile. Bineînțeles, cu cât cheltuiești mai mult pe ingrediente, cu atât mai mare va trebui să fie marja de profit pentru a obține câștigul dorit. Totuși, trebuie să existe un echilibru în raportul calitate-preț. Dacă prețurile sunt prea mari, clienții vor veni o dată și adios. Dacă calitatea preparatelor este teribilă, este de la sine înțeles că totul se va duce de râpă. Prețul și calitatea trebuie să meargă mână-n mână și să fie proporționale.

Nu în ultimul rând, este cât se poate de important să îți promovezi meniul de sărbători. Dacă restaurantul tău are o aplicație mobilă pentru restaurante TapTasty, atunci numai bine te poți folosi de notificările push sau email pentru a transmite clienților tăi că restaurantul tău vine de sărbători cu un meniu incredibil de apetisant. 

Prin aplicația mobilă TapTasty rămâi mereu în contact cu clienții tăi. Totodată, te poți folosi de instrumentele de marketing oferite de panoul de control TapTasty pentru a demara campanii. Acestea pot fi mai apoi ușor promovate pe rețelele de socializare.

3. Fii mai darnic, fii mai bun! E restaurantul tău!

Sărbătorile vin cu ceva: multe oferte, promoții limitate, campanii, giveaway-uri, puncte de fidelitate

Acum ai șansa să îți dublezi sau chiar triplezi numărul de comenzi, desigur, dacă știi de ce instrumente de marketing să te folosești. Integrarea cu succes a promoțiilor și ofertelor limitate de sărbători va atrage noi clienți. 

Să aruncăm o privire la câteva variante de oferte, promoții, campanii de sărbători. 

#1 Cupon de reducere. Poți oferi clienților care comandă prin aplicația de mobil a restaurantului tău o reducere de 20% la o comandă minimă de 50 lei, ce exemplu. O altă variantă ar fi să oferi un cupon de reducere cu transport gratuit la următoarele 3 comenzi. În acest mod, îți încurajezi clienții să revină la restaurantul tău. 

#2 Campanii. În perioada sărbătorilor, campaniile merg foarte bine. Poți să demarezi diverse campanii, cum ar fi o seară de cocktailuri și muzică live în restaurantul tău. Prin aplicația mobilă TapTasty, poți să-ți anunți clienții prin notificări push sau email. 

#3 Giveaway-uri. Poți organiza pe rețelele de socializare un concurs cu reguli simple și clare. Premiul poate fi o masă gratuită în restaurantul tău de 2 persoane, de exemplu. În felul acesta, îți crești notorietatea brandului. 

Sărbătorile trebuie să oferă puțină magie, iar reducerile îi stimulează pe clienți să consume mai mult decât în mod obișnuit. 

Pe scurt, cu cât ești mai darnic și mai bun, cu atât îți atragi mai mulți clienți. Cupoanele, campaniile, ofertele limitate îi încurajează pe potențialii clienți să facă pasul să opteze pentru restaurantul tău. Bineînțeles că și clientela existentă va aprecia eforturile tale de recompensare a loialității lor.

4. Actualizează tehnologia restaurantului tău

Nu-i nimic mai rău decât să ai tehnologie învechită care încetinește fluxul de lucru al restaurantului tău. Ei bine, cu un sistem POS și o aplicație mobilă pentru restaurante poți evita clienții și personalul frustrat, cele două oferind numeroase beneficii pentru restaurantul tău, de la comenzile mobile și online, până la fișele de pontaj ale personalului și rapoarte complete de vânzări și costuri.

Perioada sărbătorilor poate fi foarte solicitantă pentru restaurante, fapt pentru care este bine să te asiguri că restaurantul tău oferă o experiență personalizată și lipsită de probleme clienților. Cu o aplicație mobilă Tasty, poți trimite cu ușurință promoții și reduceri de sărbători clienților tăi fideli, iar cu un sistem POS potrivit se poate face plata contactless simplu și rapid. 

discount restaurantul tău

Deși sezonul sărbătorilor este cunoscut ca fiind cea mai aglomerată perioadă a anului pentru restaurante și baruri, afacerea ta se va putea desfășura mult mai bine și mai eficient cu un plan în vigoare. Cu noile tehnologii te poți pregăti în avans pentru a face față cu brio fluxului mare de clienți.

Pe scurt

Sărbătorile înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană. Unii preferă Crăciunul cu luminițe, beteală și globuri, în timp ce alții așteaptă cu nerăbdare sezonul înfricoștor, Halloweenul. 

Cu toate acestea, indiferent de sezonul festiv în care ne aflăm, ca restaurant trebuie să fii pregătit și oferi clienților experiențe de care să-și amintească cu drag. De la decorarea și crearea unui meniu special de sărbători și până la implementarea unor oferte, campanii, reduceri sau chiar tehnologii, restaurantul tău trebuie să creeze o atmosferă relaxantă și plăcută tuturor celor care vin și iau masa. 

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.