Cum să Începi un Serviciu de Livrare de Alimente

Trecerea la un model de livrare online de mâncare la domiciliu și/sau la pachet nu este o decizie ușoară. Începutul poate fi destul de copleșitor. Așadar, am alcătuit pentru dumneavoastră un ghid simplu despre cum să începeți o afacere de livrare mâncare.

Folosindu-vă de aceste puncte de verificare, vă veți putea asigura că serviciile de livrare al alimentelor sunt sigure pentru predare. Totodată, veți fi conduși prin etapele de configurare a livrării online de mâncare în restaurantul dumneavoastră și astfel nu veți rata piesele critice ale puzzle-ului. 

Folosiți aceste puncte de verificare pentru a vă asigura că serviciile de livrare de alimente sunt sigure pentru livrare! Acesta vă va conduce prin etapele de configurare a livrării online de mâncare în restaurantul dvs. și vă va asigura că nu ați ratat piesele critice ale puzzle-ului.

PASUL 1. Identificați-vă targetul

Nu încape îndoială că atunci când începeți o afacere este esențial să vă documentați și să găsiți un scop unic pe piața actuală. Există un anume public care se potrivește pe deplin pentru livrare și pe care îl puteți și satisface? Fie studenți, profesioniști ocupați, persoane în vârstă cu mobilitate limitată, fie complexe de birouri sau chiar anumite diete speciale? 

target

Atunci când începeți o afacere, trebuie să vă documentați și să găsiți un scop unic pe piața actuală. Există un public specific care se potrivește cel mai bine doar pentru livrare și pe care îl puteți satisface? Studenți? Profesioniști ocupați? Diete speciale? Persoane în vârstă cu mobilitate limitată? Complexe de birouri?

Faceți un sondaj demografic. Vorbiți cu oamenii de pe stradă și din cartierul dumneavoastră. Dacă descoperiți că există deja o grămadă de restaurante cu curry de 5 stele care livrează în zona dumneavoastră, s-ar putea să nu fie o mișcare înțeleaptă să încercați să concurați. Dar dacă știți că există o lipsă de mâncare etnică sau că nu există un câștigător clar pentru fast food din zona dvs., s-ar putea ca în curând să purtați coroana.

Andrew Chen, partener general la a16z, a postat recent pe Twitter un studiu de cercetare de la NPD Group, precizând că pizza încă controlează 61% din cota de piață a livrărilor la domiciliu în toate bucătăriile.

“Trecutul nu prezice însă viitorul. Motivul pentru care pizza este atât de mare este faptul că a fost cea mai ușoară/rapidă/cel mai rapid/la orice oră mâncare pe care o poți comanda prin livrare.”, a scris Chen pe Twitter. 

PASUL 2. Construiți-vă brandul

Având în vedere că întreaga dvs. marcă va exista în mare parte online, veți dori să investiți resurse în dezvoltarea unui logo, a unui meniu și a altor active legate de marcă. În acest sens, este de dorit să contactați o agenție de dezvoltare web care vă poate ghida cu informații și resurse utile.

puzzle

Nu ezitați să folosiți platforma online pentru a vă spune povestea: descrieți cine sunteți și care este lucrul care vă face mâncarea unică. Includeți informațiile de contact pentru afacerea dvs. și creați un link către site-urile de socializare. Facebook, LinkedIn și Instagram sunt platformele cele mai comune pentru companiile alimentare, prin acestea fiind facilă conectarea directă cu clienții.

PASUL 3. Găsiți o bucătărie comercială 

Pentru a vinde în mod legal alimente consumatorilor, trebuie să le produceți într-o bucătărie comercială autorizată. În ultimii cinci ani s-a înregistrat o creștere a numărului de bucătării cu utilizare comună sau de bucătării comerciale care se închiriază cu ora, ziua sau luna mai multor chiriași. (Gândiți-vă la un spațiu de coworking pentru bucătari, firme de catering, camioane alimentare și alți producători de alimente.) 

PASUL 4. Alegeți furnizorii de servicii.

În cele din urmă, veți dori să căutați și să vă asigurați un distribuitor și un furnizor de alimente care să vă livreze la bucătărie. În timp ce există mărci naționale, este posibil să existe și furnizori locali foarte buni, mai ales dacă doriți să încorporați fie alimente de specialitate, fie alimente crescute sau cultivate la nivel local ca valoare adăugată. 

Cel mai important furnizor va fi serviciul online de livrare alimente. Aceste companii percep un comision în schimbul furnizării unuia dintre cele mai importante aspecte ale succesului afacerii dumneavoastră.

Al doilea cel mai iportant furnizor va fi firma care vă oferă o platformă tehnologică construită de altcineva pentru a vă conecta cu clienții, pentru a primi comenzi online și pentru a asigura o livrare fiabilă. 

Astfel, vă puteți înregistra pe una dintre platformele de livrări, care preia totul de le dumneavoastră – de la prezența online până la livrarea produselor. Însa au și o latură ascunsă, pentru că aceste firme de livrări vă iau un comision de la 35% până la 45% pe comandă. Mulți furnizori de servicii vă vor permite să plătiți pentru vizibilitate suplimentară prin intermediul bannerelor publicitare și să apăreți în partea de sus a clasamentului de căutare. 

O altă soluție ar fi să vă proiectați o aplicație personalizată pentru restaurante. În acest mod, veți avea libertatea de a vă crea o aplicație exclusiv pentru restaurantul dvs. Aplicațiile personalizate ajută extrem de mult în comunicarea cu clienții. Ba mai mult, acestea clasifică loialitatea utilizatorilor și marketează piața țintă. Iar vestea bună este că nu există niciun cost ascuns atunci când optați pentru o aplicație personalizată. 

O astfel de soluție vă oferă libertatea de a crea o aplicație strict pentru restaurantul dvs. Aplicațiile personalizate vă pot ajuta foarte mult în comunicarea cu clienții, loialitatea utilizatorilor și marketarea piaței țintă. Iar cireașa de pe tort e că aici nu există costuri ascunse.

Cum funcționează aplicația:

  1. Un client descarcă aplicația, găsește meniul dvs. și face o comandă;
  2. Dvs. acceptați comanda;
  3. Îndepliniți comanda și o predați unui partener de livrare;
  4. Partenerul de livrare livrează comanda dvs. către client.

PASUL 5. Fiți atent la detalii

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru un începător este să aleagă ingredientele pe care le poate folosi în cât mai multe produse. Costurile vor fi vizibil reduse și, de asemenea, și risipa alimentelor. În plus, înainte de a livra ceva unui client plătitor, faceți niște teste importante. Concentrați-vă pe alimente calitative, care își păstrează temperatura, ajungând așa cum trebuie la destinație. 

De aceea, testați mâncarea și recpientele de livrare la domiciliu pe care le veți folosi. Sugerați furnizorilor dumneavoastră să vă trimită mostre, astfel încât să puteți să le testați cu alimentele pe care le folosiți.  

Cel mai bun sfat pentru începători este să alegeți ingrediente pe care le puteți folosi în mai multe produse pentru a reduce costurile și risipa de alimente. Concentrează-te pe alimente de calitate care se vind bine, păstrează temperatura și ajung așa cum au fost prevăzute. 

Pentru a face acest lucru, testați mâncarea sau în recipientele de livrare la domiciliu pe care le veți folosi. Cereți furnizorilor dvs. să vă trimită mostre, astfel încât să le puteți testa cu alimentele dvs. 

Nu uitați să exersați împachetarea și livrarea alimentelor. Solicitați ca acea persoană responsabilă cu controlul calității să facă legătura între bucătar și serviciul de livrare. Asigurați-vă că verificați înainte de două sau trei ori comenzile, pentru a nu uita cumva să includeți consumabilele potrivite (șervețele, ustensile, sosuri, garnituri, băuturi și deserturi etc.) Este de-a dreptul frustrant ca un client să primească livrarea și să constate că lipsește pad thai-ul fiului său. 

Un alt sfat pentru a economisi bani și a economisi deșeuri este să puneți la dispoziție sosuri, veselă de plastic, șervețele și condimente doar la cerere. Toată lumea are un sertar dezordonat plin de linguri de plastic, pachete de sare și piper și pachete de ketchup care nu sunt folosite. Ați putea la fel de bine să vă salvați pe dvs. și pe clienții dvs. dacă îi lăsați pe oameni să aleagă.

BONUS: Faceți ceva memorabil. 

O experiență unică nu se uită ușor. Cum ar fi dacă ați oferi din partea casei niște bomboane cu mentă sau prăjiturele cu răvașe? De asemenea, ați putea livra pachetul fie cu un bilețel scris de mână, fie cu un obiect de colecție amuzant sau, de ce nu, cu un cupon de reducere. În acest mod vă puteți construi un brand puternic. Nu uitați că valoarea mărcii dumneavoastră va fi la fel de puternică precum le place propriilor dumneavoastră clienți. 

PASUL 6. Marketing, marketing, marketing

Probabil cea mai dificilă parte a demarării unui restaurant cu livrare exclusivă va fi crearea unei clientele. Pentru că nu există panouri sau locații pe lângă care să treci cu mașina și să vezi accidental, va trebui să te conectezi cu clienții în moduri creative, inclusiv prin fluturași, anunțuri, cuvânt cu cuvânt, evenimente etc.

Postați meniul pe un site web. Dacă aveți un orar constant, postați-l pe site-ul web și pe Google my business, astfel încât clienții să fie la curent cu disponibilitatea și să poată comanda cu ușurință produsele îndrăgite. 

Fiți consecvent și creativ în modul în care utilizați social media pentru a vă construi publicul. Asigurați-vă că cereți recenzii privind mâncarea dvs. Fiți receptivi la comunitatea și clienții dvs. Construiți relații și construiți un public. 

Cel mai bun marketing pe care îl puteți obține este cel făcut de oameni în mod inconștient. O recomandare de la om la om vă poate crește semnificativ clientela. Ascultați feedback-ul din partea comunității dvs. și răspundeți la nevoile lor în mod particular. Umpleți golul întotdeauna și doar așa veți găsi potrivirea produs-piață.

Pe locuri… fiți gata… START! 

Sperăm că această postare v-a oferit resurse și idei noi în lansarea propriei dumneavoastră afaceri de livrare alimente. Sunteți gata să începeți? Noi suntem aici să vă ajutăm. Pentru detalii, consultanță sau colaborare contactați-ne pe: hello@taptasty.com

TapTasty Author