Cum să Creezi o Experiență Plăcută Clienților?

Care client nu-și dorește să fie tratat cât mai bine și să aibă parte de un serviciu atent personalizat? Ei bine, este cât se poate de important să creezi o experiență plăcută clienților.

Cercetările Deloitte arată că 60% dintre clienți sunt de acord că o experiență pozitivă îi va convinge să ia masa într-un loc mai des, în timp ce 39% au susținut că o experiență bună i-ar convinge să cheltuiască mai mult la restaurant.

Singura modalitate de a-ți determina clienții să se întoarcă la restaurantul tău din nou și din nou este să le oferi servicii calitative din toate punctele de vedere. 

Așadar, la ce se rezumă experiența memorabilă a clienților? Mâncarea gustoasă pe care o oferi? Prea puțin! De la ambianță până la procesul de plată, totul are un impact asupra clienților tăi. 

Să aruncăm o privire la cum poți crea o experiență plăcută clienților tăi.

1. Descoperă preferințele clienților tăi

Nu există doi clienți identici. În timp ce unuia îi pasă mai mult de calitatea preparatelor, de modul în care este gătit totul, altul vrea doar să se asigure că are un loc confortabil unde să ia masa. 

Experiența plăcută, până la urmă, este combinația potrivită între atmosferă, mâncare gustoasă, personal politicos și simplitate. Cu toate acestea, unii factori au o greutate mai mare decât alții.

Pentru a afla care sunt preferințele clienților tăi, acordă atenție la ceea ce spun despre restaurantul tău. Oare primești frecvent reclamații cu privire la zgomotul din bucătărie? Poate că ai putea să pui niște muzică în zona de luat masa și să ceri personalului să facă mai puțin zgomot.

Site-uri de recenzii

Lumea digitală permite utilizatorilor să-și facă auzită vocea. Verifică recenziile de pe website-ul restaurantului tău și de pe site-urile alternative precum TripAdvisor pentru a identifica zonele cu probleme.

De asemenea, prin sistemul TapTasty ai acces la o secțiune de Feedback prin care clienții tăi pot să își exprime cu ușurință opinia, sugestia sau problema.

Rețelele de socializare 

Rețelele de socializare sunt instrumentul perfect de promovare. Dacă clienților le place restaurantul tău, aceștia vor posta conținut în care vor menționa locația restaurantului tău. În acest fel, mulți vor afla despre restaurantul tău.

Totodată, fii cu băgare de seamă la recomandările lor.

Analize

Dacă folosești un sistem de management al restaurantului, verifică analizele acestuia pentru a vedea dacă ai un aflux de clienți atunci când oferi promoții speciale sau dacă clienții te vizitează într-o anumită zi a săptămânii.

Cu cât aduni mai multe informații, cu atât va fi mai ușor să îți dai seama ce îi încântă pe clienții tăi și ce nu.

2. Ia în considerare preferințele și cerințele clienților

Clienții din ziua de azi nu vor să se simtă ca un alt număr pe fișa de venituri. Fiecare persoană care mănâncă la restaurantul tău este unică, cu propriile preferințe și cerințe de care trebuie să ții cont. 

Niciun client nu își dorește să fie nevoit să-și repete nevoile de fiecare dată când ia masa în restaurantul tău. Este esențial să te asiguri că ai o modalitate de a colecta informații astfel încât să poți personaliza experiența clientului.

Începe prin a te asigura că ai la îndemână tehnologia potrivită. Este mult mai ușor să creezi o experiență memorabilă pentru clienții tăi dacă toți membrii personalului tău știu la ce sunt alergici, ce alimente preferă și ce fel de cerințe speciale au.

Folosește sistemul TapTasty pentru a colecta aceste date în mod continuu, astfel încât, atunci când clienții tăi te vor vizita din nou, vei avea toate detaliile centralizate într-un singur sistem.

Sistemul TapTasty îți permite să colectezi cu ușurință informații cu privire la:

  • Preferințele clienților tăi;
  • Zilele de naștere;
  • Istoricul comenzilor; 
  • Numărul de comenzi;
  • Cheltuielile clienților;
  • Comenzi favorite;
  • Note comune pentru clienți.

Pe măsură ce ai o bază de date bine consolidată, personalizează fiecare interacțiune pe care o ai cu clienții tăi prin:

  • Adresându-te clienților pe nume;
  • Oferind sugestii bazate pe mâncarea pe care au mai comandat-o înainte;
  • Fidelizarea clienților prin reduceri și campanii promoționale;
  • Sugerându-le preparatele lor preferate.

De fiecare dată când adaugi o nouă formă de personalizare la experiența culinară, asigură-te că acorzi atenție rezultatelor și măsori fericirea clienților tăi.

3. Fii flexibil

Dacă dorești să ai parte de clienți cu adevărat mulțumiți, trebuie să fii dispus să te adaptezi la nevoile lor. Mai exact, dacă cineva vine la restaurantul tău și cere un steak de vită rare când restaurantul tău oferă numai well-done, de exemplu, atunci trebuie să fii dispus să te adaptezi la acest lucru. 

Clienții de azi vor ca nevoile lor să fie înțelese. Poți lua în considerare realizarea unui sondaj. Pe măsură ce obții feedback de la clienții tăi, vei anticipa mai bine tipul de nevoi pe care le are publicul tău, astfel încât să poți fi mai bine pregătit pe viitor.

Iată câteva modalități prin care te poți asigura că restaurantul tău este flexibil:

  • Să te asiguri că poți face față unor modificări de bază ale meniului, cum ar fi o cerere pentru o masă fără carne sau vegană. Asigură-te că personalul tău este pregătit să înlocuiască diferite alimente atunci când apare această problemă.
  • Acomodarea cererilor de modificare a planului de desfășurare. Ar trebui să ai o organigramă pentru restaurantul tău, astfel încât angajații tăi să știe la cine să apeleze atunci când întâmpină o situație.
  • Oferă libertate membrilor personalului. Este important să permiți personalului să-și folosească abilitățile creative de rezolvare a problemelor. Angajații ar trebui să se simtă confortabil să ia decizii rapide cu privire la modul în care pot veni în sprijinul clienților.

4. Oferă servicii eficiente și fără întreruperi

Industria restaurantelor este una dintre cele mai competitive din lume, cu nenumărate afaceri noi care se deschid tot timpul. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Ohio, peste 80% dintre restaurante nu trec de primul an.

De ce eșuează? Pentru că nu oferă genul de servicii pe care îl așteaptă clienții lor. Nu uita, fiecare punct de contact pe care îl ai cu un client are un impact asupra reputației brandului tău. De la modul în care sunt așezați clienții până la modul în care li se acceptă plățile, trebuie să cauți cele mai bune modalități de a reduce fricțiunile.

Începe prin a-ți examina concurența. Ce fel de experiențe culinare le oferă ei clienților lor? Există recenzii pozitive online despre lucruri pe care clienții le iubesc cu adevărat? Te poți inspira din lucrurile de care clienții s-au plâns în cazul concurenței tale? 

De exemplu, dacă observi că majoritatea clienților menționează despre o, poți configura sistemul restaurantului tău pentru a permite acest lucru cu ușurință.

Alte puncte de luat în considerare includ:

  • Timpul de așteptare. Cea mai frecventă nemulțumire a oaspeților este așteptarea îndelungată pentru a fi așezați sau pentru a ajunge mâncarea. Într-un restaurant aglomerat, acest lucru este adesea rezultatul unor greșeli de planificare, cum ar fi suprarezervarea meselor sau faptul că nu se ține cont de capacitatea bucătăriei.
  • Așezare: Sunt mesele repartizate corespunzător și este ușor pentru oameni să se deplaseze între ele? Sunt prea aproape de băi sau de bucătării în unele zone? Cum sunt dispuse mesele? arată și se simt confortabil?
  • Comandarea: Cât de ușor este pentru un client să transmită o comandă? Trebuie să vină și să găsească unul dintre ospătari sau este cineva întotdeauna gata să le preia comanda? Ai o aplicație pe care clienții tăi o pot descărca pentru a plasa comenzi?

5. Ambianța

În cele din urmă, clienții vor să se simtă confortabil și relaxați într-un loc în care vor mânca și bea cu familia și prietenii. Este esențial să creezi o atmosferă plăcută pentru restaurantul tău pentru a-i face pe clienți să se simtă în largul lor.

Sistemul de iluminat, de pildă, trebuie să fie reglat în așa fel încât clienții să vadă cu ușurință pe unde calcă, dar în același timp să nu fie prea puternic. Trebuie menținut un farmec romantic. Scaunele trebuie să fie confortabile, pentru ca clienții să se simtă confortabil.

Muzica care se difuzează este la fel de importantă, pentru că aceasta creează ambianța. Sunetul nu trebuie să fie nici prea tare, nici prea încet, ci ajustat încât să ofere un zgomot de fond plăcut, fără a face dificilă purtarea unei discuții. În plus, fiecare melodie trebuie să fie aleasă cu grijă pentru a se potrivi cu personalitatea și tema restaurantului tău.

Încearcă să te pui în pielea publicului tău țintă și întreabă-te ce fel de detalii ar contribui la o experiență memorabilă. Ceva la fel de simplu ca o lumânare aprinsă pe masă? Desigur, totul depinde de tipul de clienți pe care restaurantul tău îi servește și de tipul de experiență pe care încerci să o creezi.

Pe scurt

Dezvoltarea experienței culinare perfecte pentru publicul tău țintă este mai ușor de spus decât de făcut. Există nenumărate lucruri de luat în considerare, de la ambianță până la modul în care poți face experiența cât mai simplă posibil pentru lucruri precum rezervarea, plata și formularea de cereri speciale.

Vestea bună? Cu cât oferi mai multe interacțiuni semnificative pe care clienții tăi le doresc, cu atât restaurantul tău va prospera mai mult.

Crearea unei experiențe de ultimă generație pentru clienți îți va consolida relațiile cu aceștia și va deschide ușa pentru mai multe recomandări. Nu uita – oamenilor le place să vorbească despre restaurantele pe care le iubesc. Asta înseamnă mai multe venituri și oportunități pentru tine.

TapTasty Author