Comanda la Masă: O Tehnologie Inovativă

Există numeroși factori care contribuie la o experiență culinară unică, cum ar fi atitudinea și atenția personalului, timpul de așteptare, calitatea mâncării și procesul de plată când vine vorba de a comanda la masă în restaurant. 

Și poate ne gândim ce legătură are procesul de plată cu experiența culinară unică a clientului? Întrebarea se pune altfel. Este clientul lăsat să aștepte minute în șir până când primește nota de plată? I s-a întâmplat unui membru din echipă să uite să-i aplice clientului cuponul de reducere? A fost taxat clientul incorect din greșeală? 

Nimeni nu e surprins când aude de tipul acesta de greșeli. Totuși, ele nu sunt amuzante nici pentru personalul tău, iar pentru clienți nici atât. La o adică, niciun client nu vrea să aibă parte de o experiență culinară cu o notă de plată amară la propriu. 

În această postare, vom explora o tehnologie care poate ajuta restaurantul tău să evite situația în care clientul să plece cu fața încruntată din pricina unei experiențe culinare nereușite. Dacă vrei să afli mai multe despre tehnologia Comanda la masă și despre modul în care aceasta poate servi echipei și clienților restaurantului tău, continuă să citești. 

Ce este tehnologia comanda la masă?

Tehnologia comanda la masă este o modalitate eficientă prin care îți poți gestiona ușor comenzile. Clienții scanează un cod QR la masă, fiind direcționați spre un meniu digital, interactiv unde pot plasa o comandă mâncare și plăti în avans. Pe tot parcursul șederii în local, clienții pot plasa comenzi în continuare și pot alege dacă vor să încheie nota de plată imediat ce au plasat comanda sau la final.

Prin urmare, comanda la masă, după cum îi sugerează și numele, permite clienților să își plaseze comenzile și să achite nota de plată de pe telefonul lor, fără a mai fi nevoiți să aștepte venirea ospătarului.  

Această tehnologie poate face o mică mare diferență în restaurantul tău prin beneficiile pe care le pune la dispoziție atât angajaților tăi, cât și clienților. Dar hai mai bine să luăm pe rând câteva avantaje majore ale tehnologiei comanda la masă. 

Beneficii „comanda la masă” pentru restaurant

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă restaurantele în momentul actual este lipsa de personal. De fapt, într-un studiu recent s-a constatat că „51% dintre proprietarii de restaurante susțin că angajarea, formarea și retenția personalului este cea mai mare provocare cu care se confruntă”.

Tehnologia comanda la masă ajută la diminuarea consecințelor lipsei de personal. Conform aceluiași studiu menționat anterior, „95% dintre proprietarii de restaurante susțin că utilizarea tehnologiei, cum e și comanda la masă, îmbunătățește eficiența generală a restaurantelor”.

1. Colectarea datelor

Este deosebit de important să se colecteze date despre clienți. A avea acces la cât mai multe informații despre aceștia este esențial, întrucât poți converti mult mai ușori clienții într-unii fideli. Cu cât știi mai multe despre clienții tăi, cu atât ești mai în măsură să țintești clienții doriți prin diferite campanii, oferte sau chiar reclame. 

Datele clienților includ informații precum frecvența vizitelor, zilele de naștere, mâncărurile și băuturile preferate, iar acest lucru simplifică enorm de mult procesul de personalizare a campaniilor de marketing. 

Colectarea datelor

Un serviciu de comandă la masă necesită crearea unui cont de către clienți, ceea ce oferă restaurantelor o idee despre comportamentul clientului prin informațiile pe care acesta le furnizează, cum ar fi metodele de plată preferate și opțiunile alimentare.

2. Creșterea veniturilor prin comanda la masă

Sentimentul că sunt în control, precum și experiențele anterioare excelente de care au avut parte, îți vor aduce clienții înapoi, ceea ce va contribui la creșterea numărului de comenzi per client. 

Viteza tehnologiei comanda la masă, precum și eficiența acesteia sporește rulajul la masă. Astfel, poți gestiona un volum de comenzi mai mare cu ajutorului sistemului comanda la masă. În plus, s-a constatat că clienții cheltuiesc cu 5% mai mult atunci când utilizează tehnologia comanda la masă. De ce? 

În primul rând, vizual, designul meniului este mai atractiv și interactiv, ceea îi determină pe clienți să cumpere mai mult. Pe de altă parte, prin această tehnologie te poți folosi de metodele de cross-selling și upselling. Să zicem că un client își dorește un burger. Sistemul îi poate recomanda și diferite sortimente de garnituri, băuturi și deserturi. Dacă imaginile sunt alese cu grijă și sunt apetisante, clientul se va lăsa convins și va comanda mai mult decât își propusese inițial. 

Nu în ultimul rând, prin tehnologia comanda la masă economisești o mulțime de bani prin faptul că nu mai este nevoie să imprimi meniurile. Ba mai mult, poți face orice modificări sau actualizări ale meniului la discreție fără a mai fi nevoie să retipărești nimic.

Comanda la masă - venituri

3. Stimulează loialitatea clienților prin comanda la masă

O bază de clienți loiali reprezintă celula nucleu a oricărui restaurant, iar clienții mulțumiți devin rapid clienți fideli. Experiența plăcută a clienților fideli contribuie la notorietatea brandului restaurantului tău. 

Tehnologia comanda la masă oferă, de asemenea, o experiență mai rapidă utilizatorului. Odată ce clientul a terminat de mâncat, poate plăti prin intermediul aplicației, dacă optează pentru opțiunea de plată cu cardul, și poate pleca imediat. 
În plus, prin această metodă ai posibilitatea să-ți recompensezi clienții, oferindu-le puncte de fidelitate care pot fi folosite ulterior în restaurantul tău, mai ales că 76% dintre clienți susțin că programele de fidelizare le consolidează relația cu mărcile. Fără îndoială, prin comanda la masă îmbunătățești experiența clienților tăi, construind relații mai puternice și loiale.

Beneficii „comanda la masă” pentru clienți 

1. O mai bună securitate a plăților

Un avantaj major pentru clienții care aleg să achite nota la masă este că nu trebuie să dea detaliile cardului nimănui altcuiva. Acest lucru elimină riscul ca un angajat nemulțumit să fure datele cardului, pentru că s-a mai întâmplat. Există o vorbă care spune că nimic nou nu e sub soare. Astfel, prin comanda la masă clienții și restaurantul operează în siguranță. 

Comanda la masa - securitate

2. Operare eficientă pentru clienții cu nevoie dietetice specifice

Clienții cu restricții dietetice pot folosi tehnologia comanda la masă în favoarea lor. Aceasta le permite cu ușurință să lase o notă informativă la finalul comenzii, care să avertizeze personalul bucătăriei cu privire la o alergie sau intoleranță alimentară. În felul acesta, nu mai sunt nevoiți să dea explicații chelnerului și să se asigure că acesta nu a uitat să transmită ceea ce trebuia celor din bucătărie. 

Atunci când întregul proces de comandă este optim, clienții devin mulțumiți. Iar cei mai buni clienții sunt, evident, clienții mulțumiți, deoarece ei aleg să ia din nou masa la restaurantul tău și ajung să-l recomande și altora. 

De fapt, 43% dintre clienți sunt dispuși să lase o recenzie după o experiență pozitivă la restaurant. De aceea, este esențial să faci tot ce îți stă în putință pentru a crea o experiență culinară unică și delicioasă.

3. Comanda plasată rapid și ușor

Comanda la masă este concepută astfel încât chiar și clienții care utilizează sistemul pentru prima dată și nu se știu prea bine cu tehnologia să poată plasa comenzi rapid și ușor. Pur și simplu trebuie doar să scaneze un cod QR, să comande, să plătească și să se bucure de un timp de calitate. 

De asemenea, atunci când un client ajunge la un restaurant cam are în minte un interval de timp. Unii trebuie să se asigure că iau masa în maxim o oră, în timp ce alții au timp din belșug. Astfel, comanda la masă permite clienților să comande în ritmul lor și să achite imediat ce vor să părăsească restaurantul.

Pe scurt

Alături de TapTasty poți oferi clienților tău o experiență nemaipomenită, fără întreruperi sau probleme, prin tehnologia comanda la masă. Folosindu-se de propriile dispozitive, clienții scanează codul QR și răsfoiesc meniul în voie. Odată ce comenzile sunt plasate și plătite, acestea sunt trimise către sistemul POS al restaurantului care comunică cu toate celelalte dispozitive. 

Am evidențiat 3 motive principale atât pentru restaurantul tău, cât și pentru clienți de ce ar trebui să implementezi un sistem de comanda la masă. Este mai important ca niciodată să operezi eficient într-o lume imprevizibilă și care întotdeauna vine cu noi provocări, cum ar fi lipsa de personal.

Tehnologia va continua tot mai mult să fie o parte integrantă din viețile noastre, iar restaurantul tău trebuie să nu rămână în urmă în niciun fel.

Începe cu TapTasty

Dorești să ai și tu parte de aceste beneficii în restaurantul tău? TapTasty te poate ajuta! Contactați-ne pentru a afla mai multe despre tehnologia noastră Comanda la masă și despre cum te putem ajuta să oferi clienților tăi cea mai bună experiență culinară posibilă prin noi modalități de preluare și gestionare comenzi.

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.