Ce Așteaptă Clienții de la o Aplicație Mobilă?

O aplicație mobilă pentru restaurante contribuie decisiv la îmbunătățirea experienței clienților, vânzărilor și profitului general. 

Într-un studiu realizat de Deloitte în 2020 s-a constatat că 70% dintre clienți preferă să comande mâncare online și doresc să le fie livrată. Totodată, mai mult de 65% dintre cei care au răspuns afirmativ, au preferat să folosească aplicația proprie a unui restaurant în locul unei aplicații terțe. 

Se poate vedea clar importanța unei aplicații mobile pentru clienții tăi. Aceasta face ca procesul de plasare comandă să fie extrem de ușor. 

Să aruncăm o privire la ce vor clienții de la o aplicație mobilă pentru restaurante.

1. Să poată comanda online

Deși acest lucru este deja evident, clienții doresc să poată comanda online. Aceștia doresc aceleași opțiuni pe aplicația restaurantului tău pe care le au și în locație.

Clienții tăi actuali și potențiali doresc, de asemenea, ca plasarea comenzii să fie rapidă și ușoară. Ei nu vor să fie nevoiți să se uite în jur pentru a găsi ceea ce doresc.

De asemenea, este important să te asiguri că o comandă poate fi personalizată. De exemplu, cineva poate dorește un burger fără ceapă și ketchup. 

Scopul comenzilor online este de a oferi cea mai bună experiență clienților, printr-o navigare facilă.

2. Un program de fidelizare

Una dintre cele mai importante caracteristici ale aplicațiilor pentru restaurante este programul de loialitate.

Cu TapTasty, poți oferi clienților puncte de fidelitate la fiecare comandă plasată. De asemenea, îi poți segmenta pe categorii în funcție de numărul de comenzi plasate și/sau valoarea comenzii. 

Să zicem că primul prag e Basic. Pentru ca un client să fie Basic trebuie să aibă numai o comandă plasată, iar valoarea acesteia nu contează. Al doilea prag e Bronze. Pentru ca un client să fie Bronze, trebuie să aibă minim 5 comenzi plasate în valoare de 50 lei. Al doilea prag e Silver. Pentru ca un client să fie Silver, trebuie să fi plasat 15 comenzi în valoare de minim 50 lei, iar ultimul prag e Gold. Un client Gold are plasate minim 30 de comenzi în valoare de 50 lei. 

Clientul își poate vedea rangul în contul din aplicație. Astfel, el știe exact de câte ori mai trebuie să comande pentru a ajunge la nivelul următor și a se bucura de beneficii extra.

Vei descoperi că un program de loialitate poate, de asemenea, să crească vânzările, în timp ce contribuie la fidelizarea clienților. Includerea programului de loialitate în aplicația mobilă a restaurantului tău îți aduce clienții înapoi din nou și din nou, în timp ce tot comandă pentru a obține următoarea recompensă.

Fii acel restaurant centrat pe client și stimulează implicarea clienților în programul de loialitate din aplicație. Până la urmă, clienții vor căuta întotdeauna să economisească bani, iar aplicația ta îi ajută să facă exact acest lucru. Construiește o relație cu clienții tăi cu ajutorul programului de loialitate și urmărește cum îți cresc profiturile.

3. Promoții și campanii exclusive

Clienții tăi doresc o aplicație de restaurant care să ofere promoții și campanii exclusive. De exemplu, poți să le oferi un cod cu livrare gratuită dacă comandă prin aplicație de minim 50 lei sau să le oferi o băutură din partea casei dacă comandă meniul zilei toată săptămâna. 

Atunci când oferi reduceri clienților, vei constata că se vor întoarce la aplicația ta din nou și din nou.

În schimb, îi păstrezi mulțumiți și le îmbunătățești experiența. De asemenea, oferind reduceri ajungi la mai multe persoane, întrucât te folosești de psihologia din spatele ofertelor.

4. Opțiuni de rezervare

O aplicație mobilă pentru restaurante ar trebui să fie centrată pe confortul conferit clienților. Aceștia vor să își scoată telefoanele mobile și să facă o rezervare la restaurantul tău simplu și rapid.

Oferindu-le clienților tăi opțiunea de a face o rezervare în local prin intermediul aplicației mobile, elimini orice frustrări pe care clienții le-ar putea avea. Aceștia nu vor trebui să aștepte mult timp atunci când ajung la restaurant pentru că au făcut deja o rezervare.

Mai mult, dacă clienții nu pot face o rezervare la restaurantul tău, s-ar putea decide să ia masa în altă parte. De aceea, este atât de important să oferi această funcție în aplicația restaurantului și pe website-ul restaurantului tău.

De asemenea, poți să mai faci un pas și să le permiți clienților să îți precomande mâncarea. Cu opțiunea Eat at the restaurant oferită de TapTasty, poate să comande prin aplicație și să servească în locație, beneficiind de toate promoțiile disponibile în app.  

5. Un meniu complet

Clienții doresc să vadă toate opțiunile disponibile în meniu, astfel încât să poată comanda cu ușurință de la restaurantul tău, fie că este vorba de o comandă la pachet sau de livrare.

De aceea este important ca fotografiile să fie profesionale, descrierea atrăgătoare și secțiunea de meniu ușor de navigat.

Pe lângă meniul complet, ia în considerare posibilitatea de a oferi o secțiune despre informațiile nutriționale. Generația Z, de exemplu, este mai preocupată ca niciodată de aportul lor caloric.

Mulți dintre clienții tăi sunt fie entuziaști de fitness, fie sunt la dietă, fie sunt pur și simplu preocupați de calorii. Clienții apreciază cu adevărat informațiile nutriționale precise și ușor de citit pe aplicația mobilă. În plus, afișarea acestora îi ajută pe clienții cu alergii sau pe cei care urmează o dietă vegană, vegetariană sau fără gluten. Le transmite că restaurantul este preocupat de ei, oferindu-le cât mai multe informații, astfel încât să poată face cele mai bune alegeri pentru sănătatea lor.

De asemenea, vei constata că clienții vor continua să comande de la tine pentru că le oferi informații concludente. Acest lucru îți oferă un avantaj față de concurență.

6. O experiență personalizată

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui restaurant de calitate include oferirea unei experiențe personalizate.

Ce înseamnă acest lucru pentru restaurantul tău? Înseamnă să poți salva preferințele clienților tăi și să le permiți să comande din nou articole pe care le-au comandat în trecut. Înseamnă, de asemenea, să îți amintești la ce masă le place să stea și care sunt preferințele lor.

Prin intermediul aplicației mobile poți oferi o experiență personalizată. De exemplu, dacă clientul tău comandă întotdeauna un anumit fel de mâncare, își poate salva comanda la favorite.

Personalizarea experienței din aplicație cu preferințe salvate pentru clienții tăi încurajează loialitatea acestora. Astfel, se simt apreciați.

7. Vor să fie ascultați

Imaginează-ți că clientul are o sugestie sau o problemă cu o comandă, dar nu poate ajunge la restaurantul tău fizic și să spună ce-l nemulțumește.

Asigură-te că aplicația are o secțiune de feedback de unde clienții pot lăsa un mesaj. În modul acesta, iei cunoștință rapid de nemulțumirile lor și le poți remedia în timp util. Nu-ți dorești să pierzi un client, ci din contră. Iar atunci când clientul întâmpină o problemă, ce contează este cât de repede se rezolvă, adică cât de prompt ești.

Pe scurt

Atunci când optezi pentru o aplicație mobilă pentru restaurante, dorești să incluzi funcționalități care să îmbunătățească experiența clienților.

Când faci acest lucru, vei stimula loialitatea clienților, deoarece le satisfaci nevoile, oferindu-le funcționalități utile prin care pot interacționa ușor cu restaurantul tău.

Aplicația mobilă TapTasty îți oferă toate aspectele menționate mai sus, ba încă chiar mai multe. Pentru mai multe informații, contactează-ne cu încredere!