5 Statistici și Rapoarte TapTasty Esențiale

Este nevoie de multă muncă pentru a conduce un restaurant de succes. Deși este esențial să oferi mâncare gustoasă și o experiență excelentă clienților, trebuie să analizezi și să lucrezi în mod constant asupra punctelor forte și punctelor slabe pentru a rămâne în frunte. Aici intervine rolul celor 5 statistici și rapoarte TapTasty care îți oferă informații cât se poate de importante despre cum funcționează afacerea ta. 

Statisticile și rapoartele TapTasty îți indică ce campanii funcționează, care sunt clienții fideli, care sunt produsele populare și eventualele probleme de gestiune. Astfel, poți urmări cu atenție operațiunile desfășurate în restaurantul tău și poți să faci modificările necesare în compartimentele care nu funcționează atât de bine, ceea ce va stimula și mai mult dezvoltarea afacerii.

Statistici și rapoarte pe care trebuie să le monitorizezi REGULAT

Tocmai pentru faptul că monitorizarea manuală a tuturor operațiunilor restaurantului este o sarcină pe care nu toți sunt capabili să o îndeplinească cu sârguință, sistemul TapTasty îți pune la dispoziție un modul special în acest sens. Rapoartele și statisticile furnizate de TapTasty sunt precise, oferind atât o perspectivă de ansamblu asupra bunului mers al afacerii, cât și o perspectivă în detaliu. 

Să aruncăm o privire la fiecare în parte!

1. Statistici și rapoarte TapTasty: Tendințe

Secțiunea Trends îți prezintă: 

  • numărul comenzilor;
  • totalul vânzărilor;
  • numărul clienților noi;
  • top 10 produse;
  • tipul comenzii (ce fel de metodă de livrare a ales client);
  • tipul plății – numerar sau card; 
  • vârsta clientului;
  • genul clientului. 
statistici și rapoarte TapTasty: tendințe

Toate aceste date pot fi urmărite în funcție de locația restaurantului, mai precis, dacă restaurantul tău are două locații, poți selecta locația pentru care dorești să vezi tendințele. Totodată, ai posibilitatea să selectezi perioada de timp dorită. Poate dorești să vezi cum au stat lucrurile în ziua x sau să întocmești un raport pe o lună cu toate datele de mai sus. 

Secțiunea Trends are principalul rol de a-ți prezenta evoluția numărului de clienți noi, comenzi și încasări, pentru a te ajuta să urmărești progresul sau regresul restaurantului tău.

De exemplu, dacă restaurantul tău nu a avut parte de niciun client nou în decurs de o săptămână, este timpul să îți pui un semn de întrebare. Ceva îi împiedică să ajungă la tine. Poate restaurantul tău nu este suficient de vizibil pe rețelele de socializare sau poate că clienții nu sunt suficient de motivați încât să te recomande și altora. Oricum ar fi, prin acest raport furnizat de TapTasty îți pot da seama de această problemă și poți lua măsurile necesare la timp.

2. Statistici și rapoarte TapTasty: Raport vânzări

În Raportul vânzări sunt prezentate rapoartele de plăți și vânzări, defalcate în funcție de locația restaurantului, tipul de comandă (livrare la domiciliu, ridicare comandă, întâlnire la jumătatea drumului, rezervare), șofer și data de procesare. 

statistici și rapoarte TapTasty: vânzări

Raportul vânzărilor este complex, ilustrând în detaliu fiecare comandă în parte. În plus, îți arată inclusiv valoarea cupoanelor. Să presupunem că a fost activ un cupon de reducere pentru burgeri timp de o săptămână și codul acestuia era burger15. Pentru a vedea care a fost reducerea totală a acestui cupon, introduci codul burger15 și poți urmări statistica. 

Totodată, Raport vănzări îți prezintă valoarea medie per comandă. Acest lucru te ajută să-ți cunoști clienții prin puterea financiară pe care o au. Altfel spus, dacă valoarea medie per comandă este undeva la 40 lei, este clar că preparatele cu prețuri peste medie nu vor fi cumpărate, întrucât clienții tăi nu sunt dispuși să cheltuie cu mult peste această sumă. 

De asemenea, poți urmări preferințele clienților în materie de metodă de livrare. Dacă majoritatea clienților comandă cu Livrare, ai două opțiuni: 

  1. fie încurajezi în continuare această metodă,
  2. fie începi să demarezi campanii care să încurajeze plasarea unei comenzi prin Pick up, de exemplu.

3. Statistici și rapoarte TapTasty: Clienți cu comenzi

Raportul Clienți cu comenzi îți prezintă numărul de comenzi ale clienților și suma cheltuită de aceștia într-o anumită perioadă. Totodată, poți vizualiza și informațiile clienților, precum adresa de email, numărul de telefon, vârsta, genul și categoria clientului. 

Aceste detalii te pot ajuta la stabilirea regulilor unui program de loialitate. Cu alte cuvinte, dacă suma medie cheltuită nu depășește 50 lei înseamnă că trebuie făcut un program de loialitate care să motiveze, nu să pară de neatins. De exemplu, dacă dorești să îți segmentezi clienții în trei categorii – bronze, silver și gold – poți ține cont de 2 aspecte: odată de numărul comenzilor sau valoarea acestora per perioadă. Desigur, cele 2 reguli pot fi aplicate simultan. 

Raportul Clienți cu comenzi are principalul scop să îți ofere o perspectivă în detaliu asupra numărului de comenzi per client și a sumei totale cheltuite. Ținând cont de toate acestea, poți să creezi campanii, oferte și programe de loialitate care să funcționeze în mod real.

statistici și rapoarte TapTasty: clienți

4. Statistici și rapoarte TapTasty: Raport vânzări produse

Secțiunea Raport vânzări produse îți prezintă produsele care se vând cel mai bine, cantitatea și valoarea acestora, într-o locație selectată și într-un interval de timp selectat. 

O bună parte dintre restaurante își concep meniul fără să țină cont de bugetul clienților care le pășesc pragul. E adevărat că te poziționezi față de un anumit public. Totuși, unele preparate sofisticate pot rămâne în meniu mult și bine fără a fi cumpărate pentru că fie costul este prea piperat, fie sunt mult prea „impresionante”. 

Raportul vânzări produse îți prezintă preparatele care sunt preferate de clienți, lucru ce te ajută să-ți reconsideri meniul dacă vezi că tot aceleași 5 meniuri se vând. Este important să ții cont de gustul clienților tăi și să începi să le cunoști stilul culinar.

statistici și rapoarte TapTasty: vânzări

5. Statistici și rapoarte TapTasty: Raport status comenzi

Nu în ultimul rând, TapTasty îți oferă acces și la un Raport status comenzi care să-ți ofere informații cu privire la cât timp durează ca o comandă să fie receptată, preparată, livrată în funcție de metoda aleasă. 

Dacă un client alege metoda Livrare, de exemplu, este de neconceput ca o jumătate de oră să dureze receptarea comenzii. Trebuie să fii atent la timpii de așteptare. La urma urmei, nimeni nu are o răbdare de fier și dacă livrarea unei comenzi durează 2 ore, te asigur că clientul se va gândi bine dacă mai comandă și a doua oară. 

Prin Raportul status comenzi poți să-ți optimizezi procesul de lucru, să vezi unde sunt problemele și ce măsuri trebuie luate. Orice client preferă un serviciu rapid, mai ales când vine vorba de mâncare.

Pe scurt

Operațiunile restaurantului sunt mai eficiente atunci când rapoartele și statisticile sunt utilizate în mod eficient pentru a reduce costurile, a eficientiza procesul de muncă și a reduce risipa. Generarea regulată de rapoarte precise pentru restaurantul tău îți poate oferi detalii în timp real despre bunul mers al afacerii tale. 

Serviciul TapTasty îți pune la dispoziție 5 rapoarte și statistici esențiale pentru restaurantul tău. Astfel, toate unitățile de măsurare se află în mâna ta. Eficientizează-ți afacerea și sporește-ți vânzările ținând cont de datele furnizate de propriii tăi clienți.

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.