Cum știi că Website-ul Restaurantului Tău are Nevoie de o Actualizare?

Conducerea unei restaurant de succes nu este un lucru ușor. Trebuie să integrezi cu măiestrie mâncarea gustoasă și expertiza culinară cu o ambianță fermecătoare și servicii rafinate. Dar, în încercarea de a oferi clienților cea mai bună experiență culinară, mulți proprietari sau manageri neglijează un element crucial – website-ul restaurantului.

Într-o eră digitală, site-urile web reflectă valorile și identitatea mărcii. Pentru majoritatea clienților, prima lor impresie despre local nu începe la masă, ci în momentul în care intră pe site-ul web al restaurantului. De aceea, un site web slab sau neactualizat este precum călcâiul lui Ahile. În condițiile în care 89% dintre clienți cercetează restaurantele înainte de a le vizita, site-ul web al restaurantului tău nu este doar o broșură digitală. Acesta devine punctul central al afacerii tale.

În acest articol, îți oferim cinci motive pentru care este timpul să-ți actualizezi site-ul web al restaurantului tău.

1. Viteză de încărcare lentă

Poți avea cel mai atrăgător site web din punct de vedere estetic, dar dacă este lent, sunt șanse ca potențialii tăi clienți să ia masa în alt loc. Viteza paginii este un indicator SEO critic care contribuie la îmbunătățirea clasamentului, experiența utilizatorului și ratele de conversie.

Un meniu sau un coș care se încarcă foarte încet îi enervează chiar și pe cei mai răbdători dintre noi, mai ales când ne este foame. Dacă site-ul tău se încarcă mai mult de trei secunde, înseamnă că nu respecți standardele Google.

Când a fost ultima dată când ai testat viteza website-ului restaurantului tău? Multe instrumente pot arăta de ce site-ul este lent, dar numai un programator cu experiență îl poate optimiza pe deplin. Având în vedere că există atât de mulți factori care afectează timpul de încărcare a paginilor, îmbunătățirea vitezei site-ului tău web ar trebui să fie o prioritate.

2. Website-ul nu este mobile friendly

În prezent, mai mult de 80% dintre utilizatori caută restaurante pe telefon. De fapt, există mai multe dispozitive mobile pe pământ decât oameni. Dacă site-ul tău nu este mobile friendly, vei pierde mult trafic și numeroși clienți. 

Un website mobile friendly îmbunătățește considerabil experiența utilizatorilor, întrucât designul responsive permite atât clienților ocazionali, cât și pasionaților de gastronomie să acceseze site-ul restaurantului tău de pe orice dispozitiv, fie că este vorba de un smartphone mai vechi sau de un gadget de ultimă generație. Cel mai bun lucru este că aceștia pot face o rezervare în timp ce călătoresc sau pot comanda o masă de oriunde.

3. Clienții nu pot comanda și rezerva online

În timpul pandemiei, industria alimentară s-a bazat pe livrările online pentru a se menține pe linia de plutire. Multe restaurante au trecut printr-o transformare digitală și au câștigat mai mulți clienți decât își puteau imagina vreodată. Dacă încă te gândești la posibilitatea de a oferi livrare, vom lăsa cifrele să vorbească:

  • Peste 50% dintre consumatori comandă o dată pe săptămână mâncare la domiciliu sau cu ridicare.
  • 70% dintre consumatori ar prefera să comande direct de la restaurant, preferând ca banii lor să ajungă direct la restaurant și nu la o terță parte.
  • 63% dintre consumatori preferă să comande cu livrare la domiciliu decât să ia masa în oraș cu familia.
  • 60% dintre operatorii de restaurante spun că oferirea de servicii de livrare a generat vânzări suplimentare.
  • Vânzările prin livrare ar putea crește cu o medie anuală de peste 20%, ajungând la 365 de miliarde de dolari la nivel mondial până în 2030, de la 35 de miliarde de dolari.

Cu TapTasty, website-ul restaurantului tău poate fi integrat cu un modul de comenzi online, iar astfel clienții au posibilitatea de a plasa comenzi online și a face rezervări.

4. Clienții nu au parte de un program de loialitate

Să fim sinceri, tuturor ne place un program de loialitate care ne recompensează atunci când cheltuim ceva bani pe mâncare. Clienților le place să vâneze oferte și promoții online. Programele de loialitate răspândesc notorietatea mărcii, mențin clienții mulțumiți și fac ca restaurantele, lanțurile de fast-food și cafenelele să fie cu un pas în fața concurenței.

Website-ul restaurantului tău este cel mai bun loc pentru a-ți prezenta programul de fidelizare, cupoanele, reducerile și promoțiile sezoniere. Le poți adapta pentru a se potrivi conceptului tău și pentru a recompensa clienții, indiferent dacă iau masa la restaurant sau comandă online. Un exemplu clasic este oferirea unui cupon cu livrare gratuită, de exemplu. 

Cu un program de loialitate bine gândit și bine executat, poți obține informații valoroase despre clienții tăi și poți continua să îi vizezi cu oferte și promoții exclusive.

TapTasty oferă multiple variante de marketing și fidelizare a clienților. Cel mai eficient marketing este cel de pe telefonul clientului tău, întrucât în marketingul online, șansa de reușită este exponențial mai mare decât în metodele de marketing convenționale.

5. Website-ul tău are o rată de respingere ridicată 

Rata de respingere a site-ului tău este un indicator important. Acesta este procentul de vizitatori care părăsesc site-ul web după ce au vizionat doar o singură pagină. Dacă rata de respingere este prea mare, este posibil ca site-ul să nu fie ușor de navigat, să fie prea lent sau să nu fie atrăgător.

Ratele de respingere ridicate înseamnă că este timpul să-ți actualizezi site-ul web. Ce înseamnă o rată de respingere ridicată?

Conform unui studiu privind rata de respingere:

  • O rată de respingere bună este între 26-40%.
  • Dacă rata de revenire este între 41-55%, site-ul tău este mediu.
  • O rată de respingere între 56-70% este ridicată. 
  • O rată de respingere de peste 70% este mult prea mare.

Deci, dacă rata de respingere este de 50%, înseamnă că peste jumătate din 100 de vizitatori părăsesc site-ul restaurantului tău după ce au vizitat doar o singură pagină.

Dacă decizi sau nu să-ți actualizezi site-ul web din cauza ratei de respingere depinde de obiectivele tale. Pentru unele restaurante, vor face upgrade pentru a îmbunătăți de la o rată de respingere de 27% la o rată de respingere de 15%. Alții vor să treacă de la 70% la 45%. 

Oricare ar fi obiectivele tale, analizează cu atenție datele analitice și creează o strategie de îmbunătățire.

Pe scurt

Site-ul web al restaurantului tău este reflectarea digitală a restaurantului tău propriu zis și nu numai. Este, de asemenea, un instrument promoțional și o modalitate creativă de a ieși în evidență față de concurență. Un design web eficient merge dincolo de structură și imagini. Acesta subliniază povestea mărcii tale și propunerea unică de vânzare, profitând de cele mai recente tendințe SEO și de marketing digital.

Modernizează-ți website-ul cu TapTasty și implementează un modul de comenzi online și posibilitatea de rezervare! Pentru mai multe informații, contactează-ne!

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.