Cum Influențează Descrierile Preparatelor Vânzările?

Meniul restaurantului tău este cel mai bun instrument de marketing. Cu toate acestea, o problemă întâlnită la majoritatea restaurantelor este că își descriu meniul cu o listă de ingrediente de bază folosite pentru prepararea unui fel de mâncare și atât. Ei bine, nu este suficient să oferi mâncare delicioasă – clienții tăi trebuie să fie suficient de atrași de meniul tău pentru a comanda. Alături de recomandările chelnerilor, descrierile preparatelor din meniu influențează deciziile clienților.

Un meniu de restaurant de calitate superioară, cu descrieri captivante ale preparatelor și imagini atrăgătoare, poate aduce multă valoare restaurantului tău.

Atunci când concepi un meniu care să ducă în cele din urmă la creșterea veniturilor prin comenzi, nu trebuie să scapi din vedere că acest material de marketing este prima impresie pe care restaurantul tău o face clienților. Meniul ar trebui să prezinte personalitatea, tonul și stilul restaurantului tău și, în esență, să ducă la construirea încrederii clienților și la creșterea gradului de fidelizare a acestora – profiturile urmând.

Descrierile preparatelor din meniu joacă un rol vital în îmbunătățirea experienței clienților, evocând emoții și construind relații de lungă durată cu aceștia. Asigură-te că descrierile sunt concepute, astfel încât să stârnească pofta și să transmită cu acuratețe calitatea mâncării. La o adică, cele mai bune meniuri sunt cele care captează atenția clienților, oferind informații clare despre produsele lor.

Haideți să vedem cum influențează descrierile preparatelor vânzările:

1. Descrierile preparatelor permit unui restaurant să se diferențieze

Descrierile foarte bune ale unui meniu scot preparatul din sfera de a fi un simplu produs și îl fac să pară mai bun decât un fel de mâncare similar vândut de un concurent de peste drum. 

O descriere bine pusă la punct nu va compensa o mâncare proastă, desigur, dar atunci când clienții cred că oferi ceva distinctiv, ceva ce nu pot obține în altă parte, restaurantul tău culege beneficiile prin creșterea traficului și prin percepția clienților că prețul preparatului este justificabil.

2. Descrierile preparatelor atrag clienți

Potrivit unui studiu, o descriere bine realizată a mâncării poate stimula vânzările și crește profiturile cu 30%. Acest lucru se datorează faptului că descrierile bine scrise ale articolelor din meniu pot stimula apetitul și îmbunătăți experiența culinară a clienților, încurajând comenzi mai multe și note de plată mai mari.

Descrierile alimentelor reprezintă, de asemenea, un element de diferențiere față de concurență și sunt utile atunci când justificați prețurile, după cum am evidențiat și anterior.

3. Descrierile preparatelor îi determină pe clienți să comande mai mult

Clienții petrec, de obicei, doar 90 de secunde uitându-se peste meniu, iar acest timp nu se extinde pentru a ține cont de orice confuzie cauzată de un meniu prost scris. 

Descrierile bune necesită mai puțină muncă (de exemplu, citire, căutare) din partea clientului și mai puțină confuzie în timpul procesului de selectare a preparatelor. Astfel, clienții au mai mult timp în cele 90 de secunde pentru a găsi și a adăuga preparate suplimentare la comanda lor.

Prin sistemul TapTasty poți să administrezi cu ușurință meniul restaurantului tău. Introdu-ți meniul din secțiunea categorii, adaugă produse și opțiuni după bunul plac, activează, dezactivează și șterge când vrei. Mai mult, ai posibilitatea să încarci imagini ale fiecărui fel de mâncare sau băutură și descrierile specifice lor. Poți adăuga produse NELIMITAT.

Aspecte esențiale ale descrierilor

  • Lungimea descrierilor contează

Ar trebui ca fiecare dintre descrierile meniului tău să aibă aproximativ aceeași lungime. Nu trebuie să fie perfect egale, dar nu cred că îți dorești ca descrierea unui articol să fie semnificativ mai lungă decât celelalte. Acest lucru te va ajuta să îți păstrezi meniul organizat și să lăsați descrierile să iasă în evidență fără alte distrageri.

De asemenea, păstrează descrierile meniului destul de scurte. Cele mai multe preparate ar trebui să fie descrise în unul sau două rânduri, deși acest lucru poate varia în funcție de tipul de restaurant pe care îl ai. Dacă restaurantul tău este de lux, atunci poți să ai descrieri mai lungi. Ai grijă să nu riști pierderea atenției clienților printr-un paragraf lung pentru fiecare articol.

Pe de altă parte, dacă operezi un restaurant fast casual și ai un panou cu meniul, atunci concizia trebuie să-ți fie prietenă. Clienții trebuie să poată citi rapid opțiunile și să ia o decizie, astfel încât să nu aștepte mult la coadă.

  • Enumeră ingredientele

Acest lucru poate părea de la sine înțeles, dar ai grijă să notezi toate ingredientele principale ale unui fel de mâncare în descrierea acestuia. Având în vedere că există multe alergii alimentare care afectează consumatorii din ziua de azi, trebuie să te asiguri că clienții tăi știu exact ce comandă.

În plus, descrierile complete cu privire la conținutul fiecărui fel de mâncare oferă clienților tăi o idee mai bună despre ceea ce va primi. Poate un client este indecis între două feluri de mâncare și nu știe ce să aleagă, dar citind descrierea și observându-și legumele preferate va opta pentru preparatul din urmă.

  • Vorbește despre aspect, textură, gust și tehnici de gătit

Ce sună mai apetisant?

Burger de pui, pui prăjit, salată de varză, sos bbq, chiflă

SAU

Burger de pui suculent îngrămădit într-o chiflă proaspătă de brioche și învelit în salată de varză crocantă cu sos picant și sos special bbq Patty.

Ți s-a făcut puțin poftă, nu-i așa? Folosește-te de puterea cuvintelor pentru a stârni apetitul clienților tăi și pentru a le face imaginația să se dezlănțuie.

Iată câteva dintre adjectivele cel mai frecvent folosite care-i determină pe clienți să-și dorească să guste mâncarea sau băutura.

  • Băuturile pot fi: răcoritoare, aromate, acidulate, savuroase.
  • Carnea poate fi: fragedă, suculentă, gătită lent, afumată, condimentată, aromată.
  • Legumele pot fi: proaspete, locale, aromate, cu gust intens, bio.
  • Deserturile pot fi: cremoase, delicioase, caramelizate, crocante.

Nu uita că o descriere ideală este una scurtă, dar eficientă. Nu este nevoie de un adjectiv pentru fiecare cuvânt, ci doar să adaugi valoare preparatului tău. Totodată, un sfat: încearcă să te ferești de descrierile pline de jargon care lasă clientul confuz, întrucât odată ce ai câștigat un client pentru prima dată, șansele ca acesta să devină client fidel sunt undeva la 60-70%.

  • Evidențiază tradiția

Dacă una dintre rețete se bazează pe o rețetă de familie sau pe o tradiție culturală, de ce să nu o evidențiezi? Să zicem că familia ta are rădăcini italiene și ai adăugat în meniu o rețetă cu risotto unicată. Prezintă preparatul și povestea din spatele acestuia.

Prin sistemul TapTasty poți să creezi pagini suplimentare în care să pui în lumină istoria preparatelor din meniu. În felul acesta, poți stârni curiozitatea clientului mult mai ușor, determinându-l să guste anumite preparate pe care în mod normal nu le-ar fi încercat.

  • Accent pe sănătate

Restaurantele cu mâncăruri sănătoase vor dori să evidențieze beneficiile pentru sănătate ale preparatelor. Din nefericire, cuvântul „sănătos” a devenit sinonim cu „fad” în mintea multor consumatori, așa că simpla introducere a cuvântului „sănătos” poate descuraja clienții să comande.

Totuși, etichetarea mâncărurilor sănătoase cu o combinație de descrieri din meniu mai creative, axate pe sănătate poate aduce ideea de aromă în prim-plan. O altă alternativă de a evidenția mâncărurile sănătoase este să creezi un simbol ușor de identificat pentru aceste mâncăruri și să-l atașezi lângă numele preparatului. În subsolul paginii poți specifica că simbolul respectiv stă pentru „low carbs” sau „healthy food”.

  • Precizie 100%

Poate fi destul de tentant să se afirme că tocănița de vită este o rețetă de familie când de fapt nu este așa sau să că produsele sunt de proveniență locală și când colo… Clienții au încredere că informațiile pe care le oferi sunt reale, fapt pentru care nimic nu este mai rău decât să servești unui client un preparat care nu corespunde defel descrierii din meniu.

Este cât se poate de important ca descrierile să fie precise 100%. Acest lucru va feri restaurantul tău de recenzii negative.

Meniu Digital optimizat pentru mobil

Dacă ținem cont că jumătate dintre oameni preferă să comande mâncare online, este vital ca restaurantele să ofere meniuri digitale optimizate, ușor de utilizat pe mobil.

Un meniu digital permite clienților să vizualizeze meniul în siguranță, accesându-l cu propriul dispozitiv mobil.

Când vorbim despre meniurile digitale nu ne referim la meniurile în format PDF non-interactive, care sunt aproape imposibil de vizualizat pe un dispozitiv mobil. Ne referim la meniurile digitale cu coduri QR, care se adaptează la rezoluția ecranului și oferă o navigare facilă. Acestea includ, de asemenea, crearea unor categorii care descriu foarte bine preparatele, astfel încât clienții să poată accesa ce-i interesează printr-un singur click.

Ești în căutare de un meniu digital online GRATUIT care să suporte descrieri de produse și să fie simplu de utilizat în același timp? Ieși în evidență cu o interfață ușor de accesat și utilizat a Meniului Digital GRATUIT TapTasty, care îți permite să creezi, să personalizezi și să actualizezi meniul în doar câteva minute.

Atrageți clienții cu descrieri apetisante ale mâncării și treci la următorul nivel cu TapTasty prin meniul digital.

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.