Câștigă Loialitatea Clienților cu TapTasty

Nu poate fi pus la îndoială faptul că este mult mai ușor să menții un client vechi decât să obții unul nou. De fapt, costă de cinci ori mai mult să atragi un client nou decât să păstrezi unul existent. Așadar, loialitatea clienților este cât se poate de importantă.

Dacă reușești să le oferi tot ce e mai bun clienților tăi și să le menții încrederea, aceștia îți vor susține brandul chiar și atunci când piața suferă fluctuații.

Ce este loialitatea clienților și de ce este aceasta esențială?

Scurt și la obiect, loialitatea clienților descrie disponibilitatea clienților de a se întoarce la o companie pentru a achiziționa serviciile sau produsele; în cazul de față, de a se întoarce la restaurant.

Dacă restaurantul tău oferă produse și servicii calitative, experiența clienților rămâne constant una satisfăcătoare. Drept urmare, afacerea ta beneficiază de avantajele fidelizării clienților, mai puțin efort depus pentru achiziția de clienți (chiar dacă vei căuta în continuare acel client nou).

Iată câteva modalități de a crea relații semnificative cu clienții tăi și de a-i fideliza pe termen lung alături de TapTasty.

1. Câștigă loialitatea clienților prin comunicarea valorilor

Înainte de a da un boost loialității clienților, trebuie să înțelegi mai întâi ce aspecte ale mărcii tale merită fidelitatea acestora.

Stai de vorbă cu echipa ta și elaborează o strategie de marketing care să evidențieze ce anume oferi, care este scopul restaurantului tău pe piață și cum se aliniază acesta cu valorile afacerii și convingerile fundamentale ale clienților. 

În mod specific, marketingul ar trebui să se concentreze pe acele atribute ale brandului care sunt particulare și prin care te poți distinge de concurenți. Uneori, a ieși în evidență poate însemna promovarea ineditului, a unui serviciu/produs cu care clientul nu este încă obișnuit. Această abordare devine din ce în ce mai frecventă.

Potrivit unui studiu, două treimi dintre clienți cumpără acum în urma insistențelor. Evident că nu trebuie să ajungi să faci propagandă cu ceea ce oferi, mai ales că s-ar putea să nu fie în linie cu valorile pe care le promovezi. Nu uita că valorile brandului ar trebui să rămână în permanență lumina care te ghidează. Comunică-ți valorile întotdeauna clar și ferm.

2. Oferă servicii excepționale pentru a stimula loialitatea clienților

Nu se pune problema că dorești să oferi o experiență cât mai plăcută atât pentru clienții noi, cât și pentru cei existenți. Când vorbim despre experiență, ne referim inclusiv la interacțiunea acestora cu personalul restaurantului, la modul în care se abordează o solicitare și sunt prestate serviciile.

loialitatea clienților

Fiecare client are anumite așteptări când trece pragul unui restaurant, mai ales în ceea ce privește relația localului cu clienții. Studiul realizat de Zendesk și Dimensional Research subliniază că 89% consideră că un răspuns rapid la o primă solicitare este important atunci când decid de la cine să cumpere. Ba mai mult, aproximativ jumătate dintre clienți au susținut că ar trece la o marcă concurentă în urma unei experiențe neplăcute. La o adică, nu la voia întâmplării serviciul cu clienții este atât de vital pentru a construi loialitatea clienților față de brandul tău.

Dacă dorești să fii cât mai prompt la solicitările clienților, poți începe prin a-ți extinde ofertele de canale de comunicare. Adoptarea unei abordări de tip omnichannel a asistenței pentru clienți îți va permite să oferi un răspuns eficient, indiferent de unde te contactează clienții.

3. Prin loialitatea clienților te poți promova

Ei bine, odată ce ți-ai construit o bază de clienți este timpul să începi a-i fideliza. Prin serviciul TapTasty poți face lucrul acesta atât de ușor! Primul pas constă în efectuarea tranziției de la marketingul tranzacțional obișnuit la cel relațional. Costul de achiziție a clienților (C.A.C.) a crescut cu aproximativ 50% din 2013 și după cum am menționat, este nevoie de mai multe investiții într-un client nou decât într-unul existent.

Astfel, prin implementarea unui program de loialitate vei reuși să îți menții restaurantul pe linia de plutire chiar și atunci când piața este afectată din diverse cauze, precum a fost pandemia COVID-19.

4. Magia programului de loialitate

Pentru fidelizarea clienților este util să stimulezi achizițiile repetate cu oferte speciale, reduceri sau diferite avantaje. Ai putea chiar să iei în considerare crearea propriului program de fidelizare a clienților. 

Există multe tipuri de programe de loialitate, cum ar fi cele bazate pe sisteme de puncte – echivalentul virtual al cardului de perforare din cafenea. Dacă deții un sistem de gestionare pentru restaurante poți foarte ușor să oferi clienților recompense pentru a-i motiva să se reîntoarcă la tine.

Programele de fidelizare conferă clienților un sentiment de apreciere. De exemplu, printr-o aplicație mobilă oferită de TapTasty seta numărul de puncte pe care un client le primește atunci când plasează o comandă. Clientul poate folosi aceste puncte ulterior pentru a achiziționa alte produse.

Dacă cineva comandă cinci pizza, poate dorești să-i mulțumești oferindu-i zece puncte de fidelitate. Să presupunem că un punct este echivalent cu 1 leu, așa că i-ai oferit 10 lei pe care îi poate folosi la următoarea comandă. În felul acesta, clienții tăi vor primi bani virtuali pe care îi va putea cheltui doar la restaurantul tău.

Mai mult, poți crea categorii de utilizatori, etichetându-i în funcție de numărul comenzilor plasate sau în funcție de sumele tranzacționate. De exemplu, să presupunem că ai împărțit clienții în trei categorii: silver, gold și platinum. Poate categoriei Platinum dorești să îi oferi un discount de 10%. Sistemul va aplica automat discountul pentru un client al acestei categorii. Totodată, sistemul te poate notifica că un client din categoria Platinum a plasat o comandă, iar astfel poți să-i oferi un produs din partea casei sau orice altceva.

Cineva a spus odată că este nevoie de luni de zile pentru a găsi un client, de secunde pentru a pierde unul.   

5. Menține legătura constant cu clienții tăi

Relația cu clienții trebuie să fie dezvoltată în permanență, mai ales cu clienții fideli. Prin urmare, trebuie să îți pui la punct o strategie. De exemplu, poți demara pentru clienții fideli o campanie promoțională prin care să fie atrași să rămână conectați restaurantului tău.

Prin sistemul TapTasty, crearea unei campanii se face în doar câțiva pași, mai exact patru! Prima dată trebuie să stabilești detaliile campaniei: numele, valabilitatea și așa mai departe. Mai apoi poți seta cum anume să se trimită notificările. Cel de-al treilea pas oferă opțiuni personalizate de trimitere a campaniei, iar ultimul pas este cireașa de pe tort.

Dorești să afli mai multe? Scrie-ne cu încredere!

6. Optimizarea feedback-ului

O altă modalitate prin care îți poți fideliza clienții este prin feedback. Sondajele de satisfacție a clienților (CSAT) sunt utile, dar clienții le pot vedea ca fiind time-consuming.

Prin intermediul sistemului TapTasty, clienții pot trimite un feedback atât de simplu. În secțiunea „Scrie-ne!” a aplicației de mobil pentru restaurantul tău pot opta pentru opinie, sugestie sau problemă.

Luarea în serios a feedback-ului unui client reflectă faptul că îți pasă de clienții și potențiali clienți ai tăi. Iar acest lucru contribuie la creșterea afacerii prin îmbunătățirea nivelului satisfacției și implicit a loialității. 

7. Îmbunătățește continuu experiența clienților

Dacă dorești ca un client să rămână fidel, trebuie să investești în experiența sa. Un lucru e sigur: doar clienții mulțumiți rămân fideli.

Fii mereu atent la cum e pulsul experienței clienților tăi.

Acest lucru înseamnă o comunicare eficientă și un feedback bidirecțional.

Pe scurt

Fidelizarea clienților înseamnă, de fapt, construirea de relații. Ca și în cazul oricărei relații, este nevoie de timp și efort pentru a stabili încrederea. De asemenea, se cere și o investiție continuă pentru a menține relația pe linia de plutire.

Loialitatea și retenția nu pot fi pur și simplu cumpărate – ele trebuie câștigate. Pentru a îmbunătăți fidelitatea clienților, aruncă o privire la experiența lor și asigură-te că le pui la dispoziție tot ce e mai bun.

Vrei să îți cunoști îndeaproape tribul de clienți și să îi fidelizezi într-un mod care să-i surprindă? TapTasty este aici pentru a te ajuta!

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.