Problemele pe care le Rezolvă Meniul Digital TapTasty

Meniul digital TapTasty pentru restaurante este un must al zilelor de azi, ținând cont de faptul că trăim într-o eră tehnologică care se dezvoltă tot mai mult pe zi ce trece. Un meniu digital pentru restaurante contribuie la un proces de comandă fără întreruperi, în care tranzacțiile fără numerar și contact, de exemplu, se fac cu ușurință.

Ce este meniul digital?

Meniul digital conține un cod QR pe care clienții îl scanează cu camera smartphone-ului lor, fiind direcționați spre un meniu digital online unde se poate răsfoi opțiunile de mâncare și băutură. În restaurante, meniurile digitale sunt plasate la fiecare masă sub forma unui cod QR. 

Înlocuirea meniurilor tipărite cu meniuri digitale oferă o experiență mai sigură pentru clienți și angajați, fiind nu doar optime, ci și igienice. 

Problemele pe care le rezolvă meniul digital TapTasty

1. Meniul digital oferă control deplin

Dacă e să fim onești, meniul tipărit ne este mai familiar decât cel digital, fapt pentru care majoritatea îl preferă. Multe voci populare au încercat să desființeze conceptul de meniu digital, doar că utilitatea lui nu poate fi contestată. 

Cotidianul electronic Slate a intitulat unul din blogurile sale „Aduceți înapoi meniurile!”, cu subtitlul aferent: „M-am săturat de codurile QR.” O fi având dreptate când a menționat că totul a început cu pandemia. Numai că de astă dată pandemia a forțat un lucru ce trebuia să se întâmple de mult: automatizarea și digitalizarea unor procese esențiale, cum ar fi preluarea și plasarea comenzii. 

Meniurile tipărite nu au fost și nici nu vor fi practice, doar că fiind obișnuiți cu el așa am defilat. Să nu uităm cum am început acest blog: „trăim într-o eră tehnologică ce se dezvoltă tot mai mult pe zi ce trece.” Dacă până ieri nici măcar nu știam ce înseamnă comanda la masă, azi lucrurile stau complet diferit. 

Clienții își doresc ca din prima clipă ce intră pe ușa restaurantului tău să aibă parte de o experiență fără probleme. Am pățit-o nu o dată când m-am dus la un restaurant și am așteptat mai mult de 20 de minute nu să mi se ia comanda, ci să primesc un meniu. Când ți-e foame, vă spun eu că e de-a dreptul frustrant! Îți vine să te ridici și să pleci, numai că dacă ai așteptat atâta… 

Meniul digital TapTasty îți oferă controlul deplin de care ai nevoie. Dar dă-mi voie să reliefez la ce mă refer prin control deplin. În primul rând, poți să ai un număr nelimitat de meniuri digitale. De fapt, meniul digital e chiar în buzunarul clienților tăi. De îndată ce aceștia au intrat în local, pot scana meniul, iar ospătarul poate veni să ridice direct comanda. 

Pe de altă parte, prin control deplin mă refer la actualizarea meniului de fiecare dată când este nevoie. Vrei să ridici prețul unui preparat? Nicio problemă! Vrei să dezactivezi un produs? Fii fără grijă! Vrei să evidențiezi preparatul lunii? S-a rezolvat! 

Meniul digital îți oferă control deplin în fiecare situație. Iar prin TapTasty poți intra în posesia meniului tău digital complet gratuit și să te bucuri de benefiicle majore ale utilizării unui meniu cu cod QR.

2. Operează la distanță cu încredere prin meniul digital

Când mă gândesc la ospătari, mi-i imaginez tot timpul pe fugă. Și așa și sunt, mai ales la orele de vârf. Du-te încolo, vino aici. Ei bine, cu un meniu digital TapTasty se poate opera de la distanță cu încredere. 

Funcționalitatea comandă la masă este în strânsă legătură cu meniul cu cod QR. Clientul scanează codul QR și este direcționat spre meniul digital de unde își poate selecta preparatele dorite. Plasează comanda, iar chelnerul o poate vedea pe ecranul său. Totodată, clientul are posibilitatea să lase comanda deschisă. Cu alte cuvinte, are toată libertatea să-și mai comande un desert sau o nouă băutură dacă mai dorește. Pe de altă parte, clientul poate să închidă comanda de pe telefon și să o achite prin metoda de plată cu cardul.

Meniul digital TapTasty este potrivit pentru orice tip de restaurant și îți oferă flexibilitatea de care ai nevoie.

3. Zero comision = costuri reduse = meniu digital GRATUIT

Comisioanele sunt benefice pentru unii, letale pentru alții. Acestea pot afecta profiturile considerabil. Să presupunem că un restaurant optează pentru un serviciu ce oferă o aplicație mobilă pentru restaurante. Serviciul respectiv poate să ceară un anumit comision. Aceasta nu ar fi o problemă de stat, cum spune vorba, dacă ar fi fix. Numai că majoritatea serviciilor ridică comisioanele în funcție de profit. 

TapTasty și-a dorit încă de la bun început să se diferențieze prin zero comisioane. Și dacă e zero, e zero! TapTasty are costuri fixe. Astfel, poți să-ți dezvolți restaurantul în ritmul tău și după propriile tale reguli, fără a fi nevoit să mai împarți câștigul cu alții.

Dacă optezi pentru serviciul TapTasty, nu contează dacă profitul tău se ridică la 10k, deoarece costul rămâne același. În plus, există numeroase funcții care îți stau la dispoziție pentru a-ți fideliza clienții și crește afacerea. 

Să trecem la meniurile tipărite și la problemele financiare pe care le aduce. Nici nu mai are rost să pomenim de costul de tipărire și de design al acestuia. Meniurile tradiționale nu pot fi editate sau actualizate regulat precum cele digitale. De asemenea, este necesar să se acorde o atenție sporită detaliilor, pentru că odată tipărit meniul rămâne așa cum este. 

O altă diferență între meniul clasic și cel digital e că primul nu poate să capteze datele utilizatorilor și modul în care clienții interacționează cu meniul restaurantului în timp real. Meniul digital pune la dispoziția managerilor de restaurant date exhaustive despre clienți care pot îmbunătăți procesul de vânzare. 

4. Lipsa de personal

Lipsa de personal e o problemă cu care se confruntă peste jumătate din numărul de restaurante. Dacă restaurantul tău are un flux peste medie de clienți, să-ți plece un angajat este ultimul lucru pe care ți-l dorești. 

Și totuși ce faci în situația în care îți pleacă unul sau chiar doi ospătari? Să-ți dezvălui un secret: soluția ideală în confruntarea cu lipsa de personal este tehnologia. 
Poate să spună Slate sau Vice ce vrea despre meniul digital, dar acesta te ajută să faci față cu fluxul mare de clienți, accelerând semnificativ rulajul la masă. Dacă înainte aveai nevoie de 4-5 ospătari, cu un meniu digital care oferă clienților tăi posibilitatea unei comenzi la masă, numărul ospătarilor se poate reduce, iar tu poți face față cu brio comenzilor.

Atenție!

Am observat că există o confuzie între meniurile digitale și cele în format PDF. Meniul în format PDF nu este totuna cu meniul digital, chiar dacă este electronic.

De ce meniurile PDF sunt ineficiente?

Meniurile PDF nu sunt ușor de citit, deoarece nu se adaptează la dimensiunea ecranului dispozitivului utilizatorului. Mai mult decât atât, deseori trebuie mărit pentru a putea înțelege ce scrie și trebuie derulat mult în jos pentru a-l parcurge până la final. La toate acestea se mai adaugă și necesitatea de a fi descărcat. 

Odată ce ai creat o versiune PDF a meniului restaurantului, aceasta nu poate fi modificată. Prin urmare, pentru a face modificări, a corecta sau a adăuga oferte speciale, reduceri, trebuie să creezi un meniu nou și să-l publici încă o dată. Imaginează câți pași sunt de făcut doar pentru a adăuga un apostrof sau o virgulă lipsă. 

Un meniu PDF este un meniu static spre deosebire de meniul digital care este dinamic. În timp ce îți poți proiecta și organiza felurile de mâncare așa cum vrei, clienții trebuie să parcurgă un întreg set de preparate de care s-ar putea să nu fie neapărat interesați înainte de a găsi ceea ce își doresc. 

Considerând cele menționate anterior, este clar că meniul PDF se poziționează pe aceeași treaptă cu cel tipărit, luând timp mult până îl pui la punct așa cum trebuie. O opțiune mult mai eficientă și viabilă este meniul digital. Accesat printr-un cod QR, meniul digital nu doar depășește multiplele probleme ale meniurilor PDF, dar este și cel mai potrivit pentru contextul nostru actual.

Pe scurt

Meniul digital oferit de TapTasty te ajută să-ți crești vânzările și să-ți optimizezi procesul de preluare comandă. De asemenea, încurajează tranzacțiile fără numerar, oferind clienților diverse opțiuni cu privire la modalitatea de plată. 

Să nu mai pomenim de faptul că restaurantele pot rula promoții și pot să se folosească de funcțiile de upselling și cross-selling pentru creșterea veniturilor. Poți să te folosești de campanii și promoții personalizate, folosindu-te de detaliile clienților salvate în panoul de comandă. 

Astfel, printr-un software intuitiv de meniu digital poți oferi servicii mai bune clienților tăi și îți poți crește profitul. 

Pentru a afla mai multe despre meniul digital TapTasty, scrie-ne

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.