Ghid de Lansare pentru o Aplicație Mobilă pentru Restaurante

Nu bine ai scăpat de stresul cu prelansare aplicație mobile pentru restaurante că trebuie să faci următorul pas care trebuie se fie cât se poate de ferm. Numai gândindu-te la faptul că sunt disponibile pentru descărcare 1,96 milioane de aplicații în App Store și 2,87 milioane de aplicații în Google Play, îți poți da seama de concurența acerbă pe care trebuie să o înfrunți. 

Cu atât de multe aplicații pe piață, optimizarea lansării aplicației mobile este mai importantă ca niciodată. Planificarea este cheia succesului în orice demers, iar strategia de lansare ar trebui să includă delimitarea pieței țintă și investigarea posibilelor restricții locale care ar putea afecta lansarea propriu-zisă.

Până la urmă, dacă îți dorești ca o aplicație mobilă pentru restaurante să producă conversii și vânzări, trebuie să te asiguri că o lansezi în modul corect. Acum scopul tău este determini cât mai mulți clienți să-și descarce aplicația, să-și creeze un cont și să plaseze comenzi. 

Ce trebuie să știi înainte de a-ți lansa aplicația mobilă pentru restaurante? 

  • Publicul țintă al aplicației. Identificarea publicului țintă îți permite să-ți concentrezi eforturile asupra acelora care sunt cel mai probabil să cumpere de la tine. Astfel, generezi potențiali clienți într-o manieră eficientă și accesibilă.
  • Punctul unic de vânzare al aplicației. Care este beneficiul unic prezentat de restaurantul tău și te ajută să ieși în evidență față de concurenți? Trebuie să stabilești o propunere unică de vânzare care să sublinieze avantajele restaurantului tău care sunt semnificative pentru consumatori. De exemplu, succesul companiei Coca-Cola se datorează propunerii sale unice de vânzare: „Coca-Cola nu vinde băuturi; vinde fericirea într-o sticlă.” 
  • De ce utilizatorii sunt interesați de ceea ce oferi. Înainte de a-ți deschide un restaurant, trebuie să știi care este pulsul local. Oferă consumatorilor acel ceva de care știi că au nevoie. 
  • Ofertele și prețurile concurenților tăi. A fi cu ochii pe ceea ce face concurența ta, te va ajuta să stabilești prețurile în mod competitiv și să te folosești la maximum de toate instrumentele de marketing. 
  • Cele mai eficiente modalități de a ajunge la publicul țintă. O modalitate de a ajunge la publicul țintă este să realizezi un studiu demografic, de exemplu. 

Cel mai potrivit moment pentru a-ți lansa aplicația. Potrivit unui studiu realizat de TechCrunch, aplicațiile lansate duminica au un mai mare succes decât cele care se lansează în alte zile ale săptămânii. Dintre aplicațiile lansate duminică, 42% dintre cele de pe platforma iOS au ajuns în primele 240 de aplicații clasate, în timp ce 11% dintre aplicațiile Android au avut același succes.

4 Metode de lansare pentru o aplicație mobilă pentru restaurante 

Promovarea aplicației mobile a restaurantului tău joacă un rol esențial în succesul pe care îl aduce afacerii tale. Poți avea cea mai performantă aplicație mobilă pentru restaurante, dar dacă utilizatorii nu știu de existența ei va fi irelevant.
Iată câteva metode de lansare de luat în considerare pentru a-ți crește notorietatea brandului odată cu aplicația mobilă personalizată pentru restaurantul tău.

1. Campanie în restaurant

Cele mai bune campanii pentru restaurante necesită o planificare atentă și un design creativ. În plus, este mai important ca niciodată ca restaurantul tău să fie vizibil inclusiv pe diverse platforme de socializare. 

Astfel, campaniile proiectate inteligent sunt o modalitate excelentă prin care-ți asiguri clientela. Oamenii caută oferte cât mai generoase, iar ceva gratuit sună întotdeauna bine. Poți oferi clienților care își descarcă aplicația și își creează un cont o băutură sau un desert din partea casei. 

Totodată, ai putea să te folosești de un cod QR care să trimită direct spre aplicație. Lângă codul QR poți atașa un cupon de reducere care să poată fi folosit în momentul în care clientul comandă prin intermediul aplicației mobile.

2. Organizează un concurs

Organizarea giveaway-urilor rămâne on the top list. Nu există o modalitate mai bună de a-ți dezvolta afacerea decât cu o promovare pe rețelele de socializare care să țintească publicul tău. Concursurile sporesc angajamentul clienților față de restaurantul tău și cresc notorietatea brandului. 

În plus, tuturor ne place să câștigăm. Potrivit Toggl, chiar și după încheierea unui giveaway, „trei din patru persoane au șanse mai mari să recomande o marcă (un restaurant) care organizează concursuri și oferă cadouri”.

Prin urmare, poți oferi drept cadou comenzi gratuite sau cu o anumită reducere dacă și-au descărcat aplicația și-au plasat o comandă minimă de 30 RON. Important este să oferi cadouri care să contribuie la reputația restaurantului tău.

3. Colaborează cu influenceri

Consumatorii au mai multă încredere în influenceri decât în reclame și în alte conținuturi de marcă. Acest lucru se datorează faptului că influencerii creează în mod constant conținut autentic care rezonează cu publicul lor. 

Cu toate acestea, dacă dorești să ajungi la publicul țintă, trebuie să alegi cu grijă influencerii. Influencerii cu care alegi să colaborezi ar trebui să: 

  • Aibă un număr decent de urmăritori;
  • Fie relevant pentru domeniul tău (food);
  • Aibă urmăritori implicați;
  • Creeze conținut autentic;
  • Fie suficient de influent. 

Ideea este că oamenii apreciază influencerii care sunt specializați pe un anumit domeniu. Ei nu numai că interacționează cu conținutul lor, dar și le respectă recomandările. Prin urmare, colaborarea cu influencerii poate aduce multe beneficii. Însă, pe lângă celelalte aspecte trebuie să ții cont și de: stabilirea bugetului și a condițiilor, perioada desfășurării și premiile care se pun în joc. 

4. Comenzi memorabile

Nu ar trebui niciodată să te abați de la scopul principal: oamenii să descarce și să comande prin intermediul aplicației. Rulajul aplicației mobile pentru restaurante este cât se poate de fundamental. În aces sens, dinamica programelor de loialitate evoluează periodic pentru a satisface cerințele clienților, pentru a răspunde nevoilor lor și a face față concurenței din ce în ce mai mari. 

Retenția clienților nu este întotdeauna ușoară, dar datele arată că clienții cheltuiesc cu 67% mai mult atunci când fac parte dintr-un program de loialitate. Fără îndoială că programele de fidelizare a clienților nu sunt strategii de retenție a clienților pe termen scurt. Cu cât clienții se bucură mai mult de programele de loialitate, cu atât sunt mai probabil să rămână fideli unui anumit restaurant.

Drept urmare, prin serviciul TapTasty poți stabili un program de loialitate prin oferirea unor puncte de fidelitate la plasarea comenzii. Punctele primite pot fi folosite ulterior. Totodată, poți oferi discounturi considerabile sau produse din partea casei la primele 2 comenzi. 

Serviciul TapTasty îți permite să-ți segmentezi clienții și să le oferi beneficii personalizate fiecărei categorii de utilizator în parte, de exemplu.

Pe scurt

Indiferent de concurența acerbă din industria HoReCa, tehnologia te poate ajuta să oferi în continuare cea mai bună experiență clienților tăi existenți sau potențiali. Desigur, este vital ca lansarea aplicației să stârnească interesul publicului și să genereze profit. 

Până la urmă, știm cu toții că lansarea unei aplicații mobile pentru restaurante nu este o sarcină ușoară. Întotdeauna va exista loc pentru mai bine, ceea ce face ca întregul proces de lansare să fie ciclic, necesitând de fiecare dată o reevaluare în funcție de cerințele pieței. 

De asemenea, pentru a menține utilizatorii implicați este importantă actualizarea constantă a funcțiilor aplicației. Oricum, odată ce subliniezi clar clienților tăi avantajele unei aplicații mobile pentru restaurante – opțiuni sigure de luat masa, de plată, proces facil de plasare comandă, promoții și oferte, programe de loialitate – aceștia vor începe să aibă încredere în ceea ce oferi și-ți vor oferi un feedback care va contribui la consolidarea reputației restaurantului tău.

TapTasty Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.