Feedback-ul prin Aplicația Mobilă TapTasty

Astăzi, buna reputație în mediul online influențează succesul unui restaurant. Recenziile lăsate de clienți pe pagina de Facebook sau TripAdvisor, de exemplu, sunt vizibile pentru toată lumea și controlul asupra lor se pierde rapid. În schimb, feedback-ul lăsat prin aplicația mobilă TapTasty se gestionează eficient, rapid și simplu.

În urma recenziilor, clienții se decid dacă să opteze pentru un restaurant sau nu. Mulți utilizatori se bazează pe experiențele altor clienți atunci când nu pot decide între mai multe restaurante. Astfel, reputația în mediul online este ca o sabie cu două tăișuri: în timp ce comentariile pozitive pot atrage mai mulți clienți în restaurant, la polul opus, comentariile negative pot fi deznodământul pentru un restaurant. 

Ignorarea feedback-ului de orice natură ar fi el nu este o soluție. Este cât se poate de important să iei seama la fiecare feedback în parte și poți face lucrul acesta cu ușurință prin aplicația mobilă TapTasty.

Feedback-ul prin aplicația mobilă TapTasty

Prin aplicația mobilă TapTasty, clienții tăi pot să-ți lase un feedback simplu și rapid, selectând una dintre categoriile: opinie, sugestie sau problemă. În momentul în care feedback-ul a fost trimis, îl vei putea vizualiza din panoul de administrare online. Totodată, este important de subliniat faptul că feedback-ul prin aplicația mobilă TapTasty poate fi vizualizat doar de tine sau de userul căruia îi dai acces la toate funcționalitățile oferite de panoul de administrare. 

Feedback-ul vine însoțit de o așa-zisă „etichetă”. Așa cum menționat anterior, atunci când clientul dorește să lase un feedback, trebuie să selecteze subiectul mesajului. Această clasificare a fost realizată cu scopul de a-l ajuta fie pe proprietarul restaurantului, fie pe manager să gestioneze eficient situația pe care o întâmpină. 

De exemplu, dacă un client lasă un feedback ce are în vedere o problemă pe care a întâmpinat-o – să zicem că friptura a fost prea arsă, din panoul de control vei putea vizualiza feedbackul acestuia și eticheta cu care vine însoțită recenzia te va ajuta să iei măsuri rapide. Evident, dacă este o problemă, eticheta va fi roșie. 

Totodată, pentru a rezolva problema într-un mod profesional, poți să te folosești de o funcționalitate pe care aplicația mobilă TapTasty ți-o pune la dispoziție, mai precis – punctele de fidelitate. Dacă ai sesizat o plângere din partea unui client, ai posibilitatea să îi oferi banii înapoi prin intermediul punctelor de fidelitate sau pur și simplu să îi oferi anumite puncte drept recompensă. Astfel, te asiguri că acest client va reveni în restaurantul tău și că nu va pleca definitiv. 

Întotdeauna trebuie găsită o soluție care să te avantajeze în special pe tine, dar și pe client, desigur. Altfel spus, oferă acea soluție care să-i pară clientului cât se poate de promițătoare, iar ție cât se poate de benefică.

O altă posibilitate de a remedia problema unui feedback negativ este să-i oferi clientului un discount anumitor produse sau un desert / o băutură din partea casei la următoarea comandă. Aplicația mobilă TapTasty îți pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a ajunge la o eficiență maximă în prestarea serviciilor pe care le oferă restaurantul tău.  

Până la urmă, problema pe care TapTasty a vrut să o rezolve atunci când vine vorba de recenzii este ca nu cumva acestea să treacă neobservate, iar în cele din urmă reputația restaurantului să fie afectată. Este important să știi cum să răspunzi recenziilor negative și pozitive.

De prea multe ori pe platformele precum TripAdvisor, de pildă, se pierde controlul. În altă ordine de idei, dacă recenziile vin de pe prea multe canale, nu au cum să fie gestionate eficace și la timp. 

Aplicația mobilă TapTasty te ajută să rămâi mereu în contact cu clienții tăi, iar în momentul în care clientul îți lasă un feedback, ești înștiințat imediat și poți lua măsurile necesare. 

Așadar, avantajul suprem este că toate problemele, sugestiile și opiniile sunt centralizate într-un singur loc. În acest fel, economisesti timp, ne mai fiind nevoie să verifici fiecare canal de comunicare în parte. 

În plus, previi mult mai ușor apariția eventualelor probleme sau nemulțumiri. Atunci când clientul tău îți lasă o sugestie, poți imediat să o analizezi și să iei aminte la ea dacă este întemeiată. 

Nu mai încape îndoială că secțiunea Feedback prin TapTasty are rolul de a-ți îmbunătăți comunicarea cu clienții tăi. Fiecare client se simte apreciat atunci când i se oferă posibilitatea de a-și exprima părerea și mai ales când vede că aceasta îi este luată în considerare. 

5 motive pentru care feedback-ul prin aplicația mobilă este important

  1. Feedback-ul îmbunătățește performanța restaurantului. Să presupunem că mai mult de 3 clienți s-au plâns de faptul că mâncarea este fie prea gătită, fie prea arsă, fie nu are gust bun și așa mai departe. Luând în considerare feedback-ul primit din partea clienților, înseamnă că problema este la bucătar, iar tu trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a îmbunătăți serviciile restaurantului tău. Poate e timpul pentru un bucătar nou sau alte preparate.
  2. Feedback-ul este un instrument de învățare continuă. Orice sugestie primită din partea unui client poate fi un instrument de învățare continuă. Poate că un client îți sugerează că ar fi mai practic să ai un meniu digital în schimbul unui meniu tradițional, pentru ca procesul de comandă să fie mai rapid. Ei bine, luând în considerare sugestia sa, poți îmbunătăți rulajul în restaurantul tău.
  3. Acordând atenția necesară fiecărui feedback, poți să construiești un program de loialitate eficient. Trebuie să simți pulsul clienților tăi, iar acest lucru îl poți face doar aplecând urechea la ce spun ei. Odată ce ai adunat opiniile la un loc, poți pune în bătaie un program eficient de loialitate pentru ei.
  4. Feedback-ul clienților te ajută să înțelegi nevoile lor. Acordă atenția necesară atât feedback-ului pozitiv, cât și negativ pentru că doar așa vei ajunge să înțelegi nevoile clienților tăi.
  5. Feedback-ul clienților te ajută să vezi cum percep ei serviciile oferite de restaurantul tău. Dacă primești doar feedback-uri pozitive, minunat! Pe de altă parte, dacă numărul feedback-urilor negative este mai mare decât a celor pozitive, e clar… trebuie făcută o schimbare urgentă! Modul în care clienții tăi percep serviciile oferite de restaurantul tău va crește notorietatea brandului sau o va distruge.

Pe scurt

Feedback-ul generează recenzii, iar 90% dintre clienți citesc recenziile online înainte de a vizita un restaurant și 49% dintre clienți au încredere în aceste opinii precum le-ar primi din partea cuiva apropiat. Așadar, vrei să primești doar recenzii pozitive? Ia seama la feedbackul primit și gestionează operativ situațiile neplăcute. Asigură-te că legătura cu clientul rămâne stabilă în ciuda faptului că s-a confruntat cu o problemă. Înrolează-l într-un program de fidelitate, oferă-i reduceri și fă-l să simtă că este important și că părerea lui contează de fiecare dată. Clienții vor observa acest lucru și nu îți vor lăsa nerăsplătită strădania – recenziile pozitive vor începe să curgă.

Start using the TapTasty system for free!

Zero commissions. Unlimited orders.