Aplicatii mobile

Aplicația Mobilă pentru Restaurante

În ultimul deceniu, aplicația mobilă pentru restaurante a atins apogeul. Până la sfârșitul anului 2021, aproximativ 91% din întreaga populație deținea un smartphone și 1,43 de miliarde au fost vândute numai în acel an. În consecință, există o cerere crescută pentru aplicații de mobil în rândul diferitelor firme și companii.

Printr-o aplicație mobilă pentru restaurante, de exemplu, se furnizează nu doar servicii și bunuri clienților, ci se sporește și rentabilitatea investiției în multe moduri. 

Să aruncăm o privire la câteva dintre beneficiile unei aplicații de mobil personalizate.

1. Generarea unor vânzări suplimentare

Aplicațiile mobile generează venituri suplimentare prin 2 moduri: în primul rând, ținând cont de faptul că majoritatea oamenilor dețin un dispozitiv mobil, aplicațiile încurajează plasarea comenzilor prin diferite metode de livrare. Simplitatea și comoditatea absolută a unei aplicații mobile pentru restaurant față de accesarea unui site web facilitează achiziția consumatorilor.

În al doilea rând, un restaurant și nu numai beneficiază de un nou flux de venituri prin intermediul campaniilor, promoțiilor și așa mai departe. 

Prin serviciul TapTasty te poți bucura de toate funcțiile necesare pentru a-ți fideliza clienții și crește afacerea. De exemplu, ai posibilitatea să creezi campanii personalizate și flexibile în doar câțiva pași. Poți selecta perioada, reducerea, persoanele cărora să se trimită, precum și cum să fie expediate, pe mail sau prin notificări pe telefon.

2. Reducerea costurilor de marketing

Un beneficiu al aplicațiilor mobile personalizate de care nu se vorbește prea mult este costul scăzut al marketingului, comparativ cu metodele de publicitate tradiționale și marketingul direct.

De fapt, o aplicație mobilă face tranziția de la marketingul tradițional la cel relațional. Trimiterea unor notificări sau e-mailuri care să anunțe zilele de ofertă, de exemplu, se face simplu și rapid, cu costuri zero. 

Aplicația mobilă personalizată de către TapTasty îți oferă posibilitatea de a adăuga bannere publicitare prin intermediul cărora poți să afișezi într-un mod vizual și atractiv ofertele disponibile. 

3. Îmbunătățirea experienței clienților

Multe site-uri web nu sunt mobile-friendly, dar aplicațiile mobile sunt special concepute pentru ecranele de dimensiuni reduse, astfel încât sunt ușor de vizualizat și utilizat. 

Aplicațiile oferă, de asemenea, acces instantaneu la canalele de contact – printr-un singur click, clientul poate suna sau iniția un dialog prin chat bot. Pentru utilizatorii care au locația activată, aplicația poate recunoaște unde se află în timp real și poate furniza informații și indicații specifice locației.

Având în vedere că printr-o aplicație mobilă lucrurile se simplifică enorm de mult, majoritatea proprietarilor caută să tehnologizeze în restaurantul lor tot ceea ce se poate, în ideea îmbunătățirii experienței clienților.

Drept uramre, mulți au ales să înlocuiască meniul clasic cu cel digital. Meniul digital cu cod QR are numeroase beneficii, de la accelerarea rulajului la masă până la actualizarea în timp real. Dacă îți dorești și tu un meniu cu cod QR, îl poți avea GRATUIT, completând formularul.

4. Obținerea feedback-ului

aplicația mobilă pentru restaurante

Poți obține cu ușurință informații utile de la clienții tăi, efectuând un sondaj prin aplicație sau analizând recenziile clienților. 

Desigur, ca restaurant, ai de-a face aproape în fiecare zi cu diferite recenzii fie pozitive, fie negative. Când cineva apreciază eforturile tale într-un comentariu și laudă cum a fost preparată mâncarea, de exemplu, este ușor să răspunzi la acea recenzie. Dar ce faci când cineva îți critică vehement restaurantul? 

Ei bine, ce ai zice să le oferi clienților tăi posibilitatea să lase un feedback direct din aplicație, alegând una dintre categoriile: „opinie”, „sugestie” sau „problemă”? În felul acesta, poți evita situația neplăcută de a-ți spăla rufele în public. În plus, de îndată ce intră un feedback cu eticheta „problemă”, te poți ocupa rapid.

5. Cunoașterea clienților

Analizarea profilului clientului nu este o delectare pentru nimeni. Dar este întotdeauna o resursă utilă și necesară. Odată ce deții câteva informații esențiale despre ei, poți identifica mai ușor de ce anume sunt în căutare, ce îi atrage sau satisface.

Imaginează-ți că ai un instrument ușor de folosit care te ajută să obții o perspectivă mai profundă asupra demografiei clienților tăi și pe baza acestuia poți foarte ușor să determini cele mai profitabile produse sau cele mai puțin profitabile. Și da, acest instrument există!

6. Fidelizarea clienților

Oricât de mult ne-am dori ca fidelizarea să se întâmple fără un efort deliberat, este imposibil. Ia timp și resurse. Costul pentru achiziționarea clienților (C.A.C.) a crescut cu aproximativ 50% în ultimii 5 ani. De cele mai multe ori, este nevoie de o mai mare investiție într-un client nou decât într-unul deja existent. 

În spiritul marketingului relațional, trebuie să se elaboreze și să se implementeze strategii și programe eficiente de fidelizare a clienților. Iar cu o aplicație pentru restaurante, lucrurile se simplifică enorm. TapTasty oferă funcționalitatea necesară pentru a crea cât mai simplu campanii de marketing și fidelizare a clienților. 

De exemplu, sistemul aplicației mobile TapTasty îți dă posibilitatea să setezi numărul de puncte primite de un client la plasarea unei comenzi. Aceste puncte se pot folosi ulterior pentru a achiziționa alte produse. 

Altfel spus, îl determini pe client să revină din nou la tine. Poți oferi la o anumită sumă un anumit număr de puncte. Să presupunem că un leu valorează 0,3 puncte. La o comandă în valoare de 50 lei, clientul are 15 puncte acumulate pe care le poate folosi cumpărând un alt produs fie din toate categoriile, fie dintr-una anume. 

Punctele de fidelitate sunt excelente pentru că îl fac pe client să simtă că primește ceva în schimbul loialității sale. Este ca și cum i-ai spune indirect „Mulțumesc că ne alegi pe noi în pofida altora.” 

7. Mereu în contact

Comunicarea este un punct cheie în relația cu clienții. Aceasta contribuie decisiv la:

  • construirea, menținerea și îmbunătățirea relațiilor cu clienții;
  • gestionarea eficientă a problemelor întâmpinate;
  • exprimarea feeback-ului într-un mod constructiv;
  • înțelegerea perspectivei clientului;
  • consolidarea încrederii între owner și client. 

De aceea, este cât se poate de vital să fii mereu în contact cu clienții tăi. Iar printr-o aplicație mobilă, orice știre sau promoție pe care dorești să o împărtășești, ajunge instant la clienții tăi. Voilla! Problemă rezolvată! Ești mereu în contact cu clienții tăi.

Pe scurt

Doar aruncând o privire la numărul utilizatorilor de mobil, care se ridică undeva la 5.34 de miliarde în momentul de față, realizăm anvergura unei aplicații mobile pentru restaurante. Dacă nu te-ai decis încă, numerele vorbesc de la sine.

TapTasty Author