Am o Aplicație Mobilă, Acum Ce Fac?

Aplicația mobilă este ceea ce are nevoie compania ta. Ai luat decizia și ai făcut toți pașii. Ai creat aplicația ce o merită afacerea ta. Și acum? Care e urmatorul pas?

Când ai decis să realizezi o aplicație pentru afacerea ta, unul dintre lucrurile pe care le-ai avut în vedere a fost, mai mult ca sigur, să crești numărul vânzărilor. Cu siguranță acest lucru l-ai realizat, dar obținerea unei aplicații a fost doar o mică parte. În timp ce un produs nu s-ar vinde singur, este același lucru și cu o aplicație.

Acum trebuie să îți investiți toată energia pentru a face oamenilor cunoscută aplicația ta. Am conceput o listă care prezintă pașii esențiali în promovarea unei aplicații mobile.

1. Social Media

Poză NordWood Themes

Când spunem social media, Facebook este prima platformă la care ne gândim. Facebook este într-adevăr un loc minunat pentru a vă promova aplicația. Unul dintre cele mai bune instrumente pe care le are este Facebook Audience Network. Acest lucru oferă mai multe rezultate pentru promotori. Cu Facebook poți alege publicul, locația, vârsta, sexul, chiar interesele oamenilor pe care vrei să îi țintești.

De asemenea, poți să îți promovezi aplicația pe Twitter, Google+, LinkedIn, Instagram, să fii prezent acolo unde sunt și potențialii tăi clienți.

Cea mai importantă parte este să fii creativ! Nu posta doar linkul către aplicația ta și apoi doar să aștepți ca utilizatorii să dea click pe el. Fă-i curioși! Angajează-ți publicul, tachinează-l, atrage-l să vrea să încerce aplicația ta. Ei vor fi mai interesați să intre și să descopere mai multe despre aplicația ta.

2. Email marketing

Poză Samuel Zeller

E-mail marketing este considerat o formă clasică de marketing. Folosit în mod corespunzător, respectând noua legislație UE privind GDPR, poți să anunți lumea prin e-mail cu privire la aplicația ta mobilă.

Poți dezvolta strategii creative și interesante pentru a prezenta aplicația. Unele dintre ele ar fi să oferi o recompensă pentru descărcarea aplicației, sau stimulente și așa mai departe, în funcție de domeniul tău de activitate. De exemplu, dacă ai o cafenea și ai decis să creezi o aplicație mobilă pentru aceasta, le poți oferi clienților tăi puncte bonus pentru comenzile viitoare dacă au descărcată aplicația.

De asemenea, poți include în semnătură din email informații despre aplicația ta. Având în vedere numărul de e-mailuri trimise în fiecare zi, este esențial să incluzi informații despre noua aplicație cu fiecare instrument folosit.

Chiar dacă acest e-mail se referă la o potențială întâlnire a clienților, confirmarea plății sau doar newsletter-ul, ar trebui să incluzi o publicitate despre aplicația ta, care include detalii despre ce anume face aplicația ta și un link care să redirecționeze direct în magazinul de unde poate descărca aplicația mobilă.

3. Coduri QR

Deoarece ai în vizor generația care utilizează smartphone-uri, codurile QR ar trebui să fie unul dintre cele mai importante lucruri pe care le pentru a promova aplicația mobilă. Codul QR poate fi apoi împărțit peste tot. Începând cu coperta de Facebook, la site-ul tău, prin semnătura din e-mail sau îl poți imprima pe bonul fiscal. Nu uita de mesele din local și pliante. Orice modalitate e bună pentru promovare.

Promovează oricărui utilizator de smartphone fără costuri și dureri de cap. Este foarte ușor de creat, nu este scump și este universal aplicabil. Când îți promovezi aplicația, ar trebui să ai un cod QR pentru a face acest lucru.

4. Influenceri

Ce modalitate mai bună de a promova noua ta aplicație dacă nu prin viu grai! Dacă acest “grai” se întâmplă să fie al unui influencer bine respectat, ai dat lovitura. Există unii oameni care sunt respectați pentru opiniile și recenziile lor despre produse. Când acești oameni postează pe rețelele de socializare sau în alte locuri, ei pot influența într-adevăr opinia cumpărătorilor.

Dacă unuia dintre ei îți place aplicația ta, cel mai probabil o să posteze despre ea chiar și fără să îl rogi tu să o facă. Dacă nu, ia-ți soarta în mâini și contactează-i. Doar comunicând poți găsi o modalitate prin care puteți beneficia amândoi de acestă colaborare.

Poți face acest lucru și cu o altă companie, sau blogger, să-ți revizuiască produsul și poți face același lucru pentru ei în schimb. Căută modalități prin care aplicația ta să ajungă la cât mai multe persoane prin intermediul oricărui canal disponibil.

5. Promoții în magazin

Poză Juja Han

Dacă afacerea ta nu este doar una online, nu uita să îți utilizezi direct magazinul, restaurantul sau locația ca metodă de promovare. Ar trebui să utilizezi fiecare aspect al afacerii tale pentru a promova noua aplicație mobilă. De la fereastra magazinului la cei care lucrează în magazin, totul și toată lumea ar trebui să promoveze aplicația.

Dacă sunteți un restaurant sau o cafenea, nu ezitați să puneți un cod QR pe ​​mese, meniuri, cutiile de livrare, chiar și pe oglinda din baie. Oferă activ informațiile pe care dorești să le primească clienții tăi.

Evenimentele sunt un lucru obișnuit în domeniul tău de activitate? Atunci, în timpul evenimentului următor, promovează-ți aplicația mobilă. Chiar mai mult, acordă timp oamenilor să descarce aplicația chiar acolo, în cadrul evenimentului.

6. Sistem de recomandare

Cu un program bun de recomandare îți poți crește ușor numărul utilizatorilor care vor descărca și utiliza aplicația ta. Poți selecta să oferi puncte pentru descărcări. Poți oferi chiar mai multe puncte pentru prima achiziție. În acest fel, nu numai că îi încurajezi să descarce aplicația mobilă, ci și să o folosească pentru a comanda sau cumpăra prin intermediul acesteia.

Poți face acest lucru chiar și după un anumit timp de la lansarea aplicației. Selectează un interval de timp în care oferi puncte pentru descărcări noi. Sau combină-le, permite clienților să aducă noi utilizatori și recompensează-i prin diferite promoții, reduceri sau puncte de fidelizare.

7. Strategii de optimizare a aplicațiilor

Poză rawpixel

La fel cum ai procedat pentru a optimiza site-ul tău. sau informațiile online privind afacerea ta, ar trebui să faci același lucru și când îți promovezi aplicația. Pentru a obține mai multe descărcări în App Store sau Google Play, trebuie să aplici strategiile corecte de optimizare a stocării în aplicații.

App Store sau Google Play este unul din locurile de unde începi atunci când îți promovezi aplicația. Poți face acest lucru având o descriere bună a aplicației, optimizând conținutul, incluzând poze din aplicația ta.

În general, fiecare strategie care te poate ajuta să obții descărcări a aplicației tale este o strategie bună. Unele acțiuni ar putea funcționa mai bine în anumite domenii de activitate, în timp ce altele în alte domenii. Trebuie doar să încerci și să le testezi pentru a găsi cele care au cele mai bune rezultate pentru tine.


Dacă ai nevoie de ajutor sau o pereche de ochi formați pentru a te ajuta să îți implementezi strategiile, nu exita să ne contactezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ești interesat?

Cere ofertă și te vom contacta în cel mai scurt timp